Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Heips.Kenellä olis kokemusta pienen vauvan kanssa matkustamisesta lentokoneessa? Mitä on hyvä tietää? missä vauvan paikka on lennon aikana ja miten ehkäistä, että korvat eivät mene lukkooon?

Tyttö on nyt 4kk ja olisi lentokonematka tiedossa.. hieman vaan jännittää hänen kanssaan lähteä, eniten ehkä juuri noiden korvien takia.kiitos vastanneille.

Kommentit (11)

Viimeksi lennettiin toukokuussa Rodokselle kuopuksen ollessa silloin 4kk. Hyvin meni matka. Poika nukkui melkein koko ajan, eikä edes huomannut nousuja tai laskuja. Meillä oli varattuna babybasket, kun matkalla oli mukana 2 alle 2-vuotiasta, niin olisi ollut muuten vähän hankalaa, kun sekä minulla että miehellä olisi ollut kädet täynnä koko lennon ajan...

Esikoinen lensi ensimmäistä kertaa Pariisiin alle 2-kuukautisena, eikä silloinkaan ollut mitään ongelmia. Sanoisinpa melkein, että mitä pienempi vauva sitä helpompi matkustaa. Vauvat kun nukuvat niin paljon. 1-vuotiaan kanssa onkin sitten jo huomattavasti vaikeampaa, kun sen ikäinen ei malttaisi millään istua paikallaan...Ei kannata turhaan jännittää lentoa, eiköhän se hyvin mene.

Hyvää matkaa vaan teille!Kareen & pojat 9,5kk ja 2v4kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Olemme muutaman kerran matkustaneet nyt 5 kk vauvan kanssa lentäen. Ekalla reissulla hän oli 5 vk ja jännitin aika paljon, mutta hyvin sujui - nukkui koko matkan eikä välittänyt mitään nousuista/laskuista. Samaten on muutkin lennot (6 yhteensä) menneet unten mailla, aina kun kone lähtee liikkeelle, tyttö nukahtaa.Turvakaukalo on kerran saatu mukaan, ja siinä olikin hyvä matkustaa, mutta yleensä matkataan ilman sitä. Jos mahdollista, sylilapsen viereen jätetään tyhjä paikka. Siinä sopii vaikka nukkumaan. Koneissa on ollut yllättävän hyvät vaipanvaihtopaikat. Finnairilla on vauvalle oma vyö ja liivi, Lufthansalla ei. Edellisellä ehdotettiin, että imettäisin nousun aikana, Luftiksella kiellettiin turvallisuussyistä. Mutta ei ole korvien takia tarvinnutkaan imettää, vauva ei ole herännyt laskuihinkaan.Onnea teille matkaan!

Varauksen yhteydessä tai viim. pari viikkoa ennen matkaa kannattaa soittaa lentoyhtiölle tai matkanjärjestäjälle ja pyytää varaamaan paikka, missä on paljon jalkatilaa (tai baby basket, jos koneessa on). Näitä paikkoja jaetaan lapsiperheille ainakin Finnairilla viikkoa ennen lentoa.Menkää lähtöselvitykseen AJOISSA, varsinkin lomalennolla, se 2 tuntia ennen lähtöä. Parhaat ja vierekkäiset paikat saavat ne, jotka ovat ensin selvityksessä. Sielläkin vielä kannattaa pyytää tilavinta mahdollista paikkaa. Lipun hinnalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuka istuu vierekkäin vaan paikat jaetaan tulojärjestyksessä. Mattimyöhäset joutuvat sitten yksittäisille vapaille paikoille.Meidän lennot meni hyvin 6kk vauvan kanssa. Vauva nukkui jopa laskun ajan eikä korvat vaivanneet ollenkaan. Tasainen humina lähinnä tuuditti uneen ja kantoliinan kanssa pärjättiin hyvin ilman mitään erityisjärjestelyjä. Vauva nukkui molempiin suuntiin pari tuntia ja katseli leluja ja ihmisiä lopun aikaa. Kantoliina helpotti sikäli, että vauva sai jatkaa uniaan, vaikka itse söin/vaihdoin asentoa/kävin vessassa. Kaukaloa ei olisi saanut koneeseen (Finnair lomalento MD-83:lla.)Vauvasta kannattaa muutenkin mainita joka välissä, lentokenttähotellissa saimme jopa sviitin kun oli vauva mukana, vaikka maksettiin ykkösbonus-tarjoushinta =)

Olimme pari viikkoa sitten etelän matkalla tyttäremme kanssa, joka oli silloin 4,5 kuukautta. Meillä ainakin lentomatka meni ihan hyvin. Imetin nousussa ja laskussa ja sen pitäisi auttaa ettei korvat mene lukkoon. Eli imeminen auttaa siihen ettei korvat pitäisi mennä lukkoon, tuttipullo ja tutti käyvät myös. Meille kyllä sanottiin jo neuvolassa ettei näin pienet vielä huomaa edes nousuja ja laskuja. Tämän väitteen ainakin minä allekirjoitan. Nousussa ja laskussa vauva on äidin sylissä omassa turvavyössä, ja meillä oli eturivin paikat jossa seinään saa kiinnitettyä baby basketin eli pienen sängyn. Meillä ainakin paluussa, kun oli iltalento niin neiti nukkui koko 3 tunnin matkan siinä (lukuunottamatta nousua ja laskua). Tuo baby basket pitäisi tilata etukäteen, muutenhan alle 2-vuotiaat ovat äidin tai isän sylissä. Ihan hyvin menee vielä noin pienen kanssa! Tsemppiä matkalle!

niin kyllä se siitä. Olen matkustanut vauvan kanssa useamman kerran 5 kuukauden iästä lähtien. Nousussa ja laskussa tutti suuhun tai maissinaksuja, niin eipäs itketä, kun korvat pysyvät auki. Jotkut laittavat myös pahvimukit korville (saa koneestakin, ei tarvitse ottaa mukaan), mutta se onnistuu, jos vauva ei kauheasti heilu. Lisäksi mielileluja mukaan, niin on ajanvietettä. Koneesta saa myös lahjoja, mutta ne eivät aina kelpaa ihan pienille vauvoille.Vauvan paikka koneessa on etuosassa. Jos lentokoneessa tilaa, niin voit ottaa mukaan turvakaukalon. Sehän on sitten kätevää määränpäässä, jos liikutaan autolla. Jos sinulla on turvakaukalo, et voi mennä ekalle riville, vaan tokasta rivistä eteenpäin. Se laitetaan koneeseen kuten autoon. Näin vauvan voi halutessaan nukkua koneessa. Muutoin saat koneessa lisävyön, joka laitetaan omaan vyöhösi. Mannerten välisille lennoille voi varata baby basketin.Onnea matkaan!

Istumapaikan lennolle voi varata etukäteen jopa 6 kk ennen lähtöä Finnairin reittilentojen kaukokohteisiin sekä bisnesluokassa Euroopan reittilennoilla. Ei kuitenkaan ryhmille.Lomalentojen lähtöselvitys on terminaalissa 2, lähtöaulassa 2 tai 4. Lomalennoille istumapaikat määritellään 10 päivää ennen lähtöä.http://www.finnair.fi/web/finnair/scripts/template_2level_white.jsp?BV_S...@@@@0032546576.1129580865@@@@&BV_EngineID=ccceaddfmidkfjicfjlcgeedfondgln.0&pageid=-12556

Me matkustimme ekan kerran 7-viikkosena. Vauva oli turvakaukalossa koska menimme kentälle bussilla. Check-inn:ssä jouduimme luopumaan kaukalosta vaikka yleensä sen saakin pitää koneen ovelle asti (syyksi sanottiin täysi kone) joten loppuajan jouduimme kantamaan vauvan sylissä. Hesan kenttä on oikea luxus-paikka, lastenhoitohuoneessa oli vaipatkin valmiina! Meillä tosin tietty oli omat mukana. Koneessa meidän paikat (minun ja miehen) kyllä oli jossain puolen välin paikkeilla ja tosi typerästi vielä eri riveillä. Eikä edes olleet mitkään halvat " viime-hetken-liput" . Muuten kaikki meni hyvin, vauva nukkui suurimman osan lennoista.

Mutta on hyvä varautua siihen, että aina kaikki ei toimi niinkun on luvattu!

Hyvää matkaa teille!

Eli lisää kokemuksia.Onko kukaan muuten lentänyt KLM-lentoyhtiöllä? Me mennään Etelä-Afrikkaan joulun tienoilla, jolloin poika on 3,5 kk. Baby basket on varattu Amsterdam-Johannesburg välille, mutta Helsinki-Amsterdam välille sitä ei saanut. Pitääkö siis pitää sylissä? Ja mitenkäs turvakaukalon kanssa? Meillä on sellanen, jonka voi kiinnittää lentokoneen istuimeen, mutta vauvalle ei ilmeisesti paikkaa (koska baby basket)? Saakohan turvakaukalon ottaa silti koneeseen vai pitääkö laittaa ruumaan?tuiskuneiti79 + eilen nimetty poika ihan kohta 6 viikkoo

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat