Seuraa 

Kiitän jo etukäteen teitä, jotka vastaatte...Eli näillä näkymin lapsillemme tulee ikäeroa 1v10kk enkä aio hankkia tuplavaunuja, sillä ne eivät mahdu talon ovista/hissiin. Nykyisiin vaunuihin ei saa sisaristuinta ja kun tätä selvitin, kerrottiin, että niitä ei enää myydä lainkaan (ei edes Emmaljunga) kun ovat todenneet vaaralliseksi, väärän painopisteen takia. Niitä kuitenkin näkee jatkuvasti eli voinhan tietty hankkia nuo käytettyinä, mutta ei ole ykkösvaihtoehto.Kysymys siis teille kuuluu:Miten olette järjestäneet lastenne kuljetuksen puistoon, kaupungille tms? Kuinka nuoria olette laittaneet seisontalaudalle?Meillä ei ole ihan lähellä leikkialuetta, eli jonkin matkaa on mentävä kuitenkin. Olen suunnitellut, että ensin hankin liinan, jossa kuljetan vauvaa ja esikoista rattaissa, sitten kun esikko on 2v. hankin seisontalaudan. Toimiikohan tämä?

Sivut

Kommentit (21)

Meillä lapsilla ikäeroa tasan 2vuotta ja meillä on ollut käytössä vain seisontalauta. Mulla oli myös matalat vaunut jossa sisaristuin, mutta en käyttänyt niitä kuin 2 kertaa, oli hankala ängetä isompaa sisarta niihin ja lisäksi kiikkerät.

Meillä isosisko on ollut aina reipas kävelijä, mutta 2-3 vuotiaana kulki pääasiassa laudalla seisten ja vauva oli vaunuissa. Meillä ½ kilsaa puistoon ja 1 km kerhoon ja joka päivä oltiin liikenteessä. Asumme omakotialueella, jossa talviaikaan tiet huonosti aurattuja, silloin esikoinen oli pulkassa. Nyt kun sisko on 3 vuotta, lauta on viety vintille, ja iso tyttö kävelee itse kerhomatkat ym. Matkoilla tänä kesällä oli hätätilanteessa kaksi lasta Brion pikku rattaissa olisiko pony merkkiset.

laudalta ei olla pompittu edes sun taas vaan hyvin aina reissut menneet. Tosin meidän tyttö on aika rauhallinen, ja kaupassakin pysyy aina kiltisti vierellä. Riippuen lapsesta, toiset 2 vuotiaat haluaa kulkea jo pyörälläkin kun on apupyörät ja vedetään narusta tarvittaessa.

Meillä oli sisaristuin käytössä, mutta vain matkalla leikkikentälle ja takaisin pääsääntöisesti (matkaa vähän, mutta ikävä katu välissä).Muutoin tulin toimeen liinalla/kantorepulla ja tukevilla rattailla. Eli vauvatalven kuljettiin vauva liinassa ja isompi rattaissa.Kun kuopus oppi istumaan, myös molemmat ratasosassa peräkkäin (siis yksösten rattaissa). Pääosin kyllä jompi kumpi liinassa tai sitten repussa (Ergo).Seisomalautaa en näillä katujen aurauksilla hanki, sillä ihan pelkkien vaunujen/rattaidenkin työntäminen on tuskaa.Ensi talvena sitten saa 4 v purra hammastaan, kun vanhimpana joutuu kävelemään, sillä en usko enää 2v ja 4 v mahtuvan rattaisiin, vaikka vauva kulkeekin liinassa. No laitetaan kevyempi (esikoinen tai kakkonen) Ergoon, niin äiti saa kunnon hikijumpan, kun on edessä ja takana kannettava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

1,5 vuotias tykkäs seisomatelineestä hirveesti, mutta en sitten tiedä että miten ois käyny kun uutuudenviehätys on siitä menny... Ostettiin meinaan sitten siaristuin (käytettynä) ja sen jälkeen ollaan ainoostan sitä käytetty ja todettu parhaaks vaihtoehdoks. On meillä tuplarattaatki (edellisillä oli sama ikäero) mut niitä ei olla käytetty kun kerran vauvalla ja toisiks nuorimmalla. Luulisin että pärjäätte aivan hyvin ilman tuplarattaita. Esim. talvella pystyy vetään pulkassa vanhempaa.

Vauva oli rattaissa ja vanhempi lapsi seisomalaudalla. Tyttö oppi olemaan laudalla 1v8kk lähtien ja talvella käytin laudan sijasta pulkkaa isomman kuljettamiseen. Hyvin pärjäsimme ilman tuplia, mutta meillä puistot ja kauppa ovat parin kilometrin säteellä. Tuon pitempiä matkoja laudan kanssa on aika raskasta tehdä. on varmaan aika paljon lapsesta kiinni missä vaiheessa lautailu sujuu.

Itse olen ne kokenut hyviksi eikä vaaratilanteita ole ikinä sattunut. Järki toki sanoo, että vieressä on aina seistävä ja kiinni pidettävä.

meillä lasten ikäeroa aika tasan 1v 10kk, eikä tarvittu tuplia. En edes ajatellut hankkivani tuplia. Hienosti pärjäsimme kuomurattailla ja seisomatelineellä, vaikka liikuimme todella paljon (meillä siis paljon liikuntaa tarvitseva koira). Isompi lapsista ei koskaan protestoinut seisomista vastaan....kun ei siihen ollut mahdollisuutta.Tuplat olisivat sitäpaitsi vieneet niin paljon tilaa esim. autossa, että koiramme (vaihdellen 1-3 kpl) eivät olisi mahtuneet kyytiin (vaikka meillä autona olikin iso farkku).

Edelleen silti peräänkuulutan niitä, joilla on seisontalauta käytössä eli että minkäikäisillä on ollut jo käytössä. Myyjä sanoi kaupassa, että parivuotiaalle voi hankkia, tosin riippuen lapsen luonteesta, jollekin vilkkaalle nelivuotiaalle lauta olisi mahdoton kun taas rauhallinen lapsi voisi jo parivuotiaana sillä seistä. TÄmä voisi siis meillä tulla kysymykseen, mutta haluaisin silti käytännön elämän esimerkkejä...???Meilläkin tuo 1v8kk ikäero. Nyt lapset n. 2,5v ja 10 kk. Meille on päätyneet sekä rinnakkaiset tuplat (Brio twinette) sekä yksikkörattaat, joissa helposti irrotettava seisomalauta. (Noh, sitten itse asiassa on kyllä vielä ergo-reppu...) Nämä kaikki kamat tietty vie tilaa ja se on iso miinus. Hinta ei niinkään, kun ollaan ostettu kaikki käytettynä, eikä mm. yksikkörattaat ole mitään viimeistä huutoa. Valinnanvara tilanteen mukaan on kyllä meille toimivin ratkaisu ja helpottaa arkea. Autoa ei nimittäin ole ja silti liikutaan kävellen paljon ja usein. - Eli aika tilannesidonnaista, mikä ratkaisu itse kullekin sopii.Meillä esikoinen on ruvennut käyttämään lautaa vasta pari kuukautta sitten. On ollut aiemmin sen verran vilkas, että ei puhettakaan, että olisi voinut laudalla kököttää. Toisaalta siinä reilu 2v:na esikoisella oli myös sen verran kova uhma päällä, että monta kertaa olisi mennyt kaupunkireissut ihan höpöksi, ellei olisi lapsukaista saanut vöillä tuplarattaisiin raivoamaan. (Vauva siitä ei pahemmin häiriintynyt, eikä esikoinen talvella paljon vauvaa edes vierestään huomannut vällyjen alta, ympäristö kiinnosti häntä enemmän.)

kaverilla oli seisomalauta pojalla käytössä,kun toinen synty ja ikää oli sillon 2v2kk, ei kyllä onnistunut niillä´kun poika ei siinä suostunut olemaan..áika lapsikohtanen juttu varmaan

Meillä tuli lapsosten ikäeroksi 1v8kk ja ajattelin etten todellakaan tarvitse tuplia joten ne jätettiin hankkimatta (kauppareissut hoidellaan autolla jne). Meillä myös Briot ja totesimme saman minkä oletkin jo tehnyt: ei mahdollista asentaa sisaristuinta. Mietimme seisomalautaa, mutta todellisuudessa kuvittelin itseni työntämässä vaunuja ja esikoisen hyppimässä laudalle, pois laudalta ja taas laudalle jne...Mitenhän olisin IKINÄ ehtinyt edes neuvolaan ajoissa?:D Onneksi jäi vain kuvitelmiksi ja tilasimme ne tuplat, huoh.Sitäpaitsi minulle jäi kiitettävästi kiloja raskaudesta eikä tullut kuuloonkaan lähteä pitkille kävelyreissuille niin että esikoinen olisi köpötellyt vierellä, voi raukkaparkaa ;) Kun mies tuli töistä ei huvittanut ikinä lähteä lenkille (kun olisi kerrankin päässyt itsekseen!), halusin olla kotona miehen ja lapsien kanssa. Joten nyt aloitellaan tuplilla kärräily ja lenkkeily, ihanaa! Raskauden aikana vannoin pärjääväni ilman tuplia mutta jouduin TAAS syömään sanani, ihanan opettavaista :DLiinailua en ole kokeillut enkä näillä näkymin kokeilekkaan. (haha, katotaan, kohta kirjotan johonkin viestiketjuun liinailusta ;D).Eli tässäpä muutamia ajatuksiani :)JMMK+muksut 01/04+09/05

Meillä on Briot joihin ei edes saa istuinta eikä heillä tosiaan ole myynnissä tuon em. seikan takia.Lisää kokemuksia! Lähinnä tuon laudan osalta.


Hei nanna!Minkä ikäinen oli esikoisesi kun otit laudan käyttöön?Luulen tosiaan, että meillä onnistuu myös kun neiti vaikuttaa tuollaiselta rauhallisemman puoleiselta. TOsin aina täytyy olla varuillaan tietenkin, tässäkin asiassa...

mutta samaa mietin. Ikäeroksi tulossa 1v10kk-1v11kk. Meilläkään ei saa mahtumaan kaksosten rattaita sisälle. Muutenkin tuntuu, että saattaisi olla turha ostos, kun toivottavasti yli 2v:na jo esikoinen voisi seisomalaudalla pärjätä. Nyt 1v8kk ja kävelee aika reippaasti, vaikka väärään suuntaan.Eli itse olemme päättänyt että emme osta ainakaan etukäteen valmiiksi kaksosten rattaita. Tammikuussa laskettu aika, joten aluksi vaunut+pulkka tai rattaat+kantoliina (jos opin liinailemaan?!) systeemit tulevat kokeiluun. Tuskin ihan ensimmäisen kuukauden-kahden aikana kovin kauas muutenkaan jaksan mennä kahden kanssa, joten toivottavasti maaliskuussa jo tiet rupeavat olemaan sulat ja jaksaisi seisomalautaa työntää.Ja saahan ne kaksosten rattaat sitten ostettua, jos tuntuu tarvitsevan. Säilytys vaan tulee olemaan ongelma.

Kuopus syntyi kesäkuussa ja kesä pärjättiin ilman uusia liikkumisvälineitä, koska isä on opettaja ja oli koko kesän kotona - kun lähdettiin pitemmälle kävelylle, esikoinen oli matkarattaissa ja vauva vaunuissa.Nyt pari kk olen ollut kolmisin lasten kanssa ja liikumme vaunuilla+seisomalaudalla. Esikoinen oli siis 2 v 1 kk kun lauta otettiin käyttöön ja on toiminut meillä hienosti. Esikoinen on tosi vilkas, mutta silti seisoo kiltisti laudalla, kunhan vaan ollaan vauhdissa koko ajan :-) Jos ei ole kiire, niin esikoinen kyllä käveleekin usein pitkiä matkoja mielellään. Toistaiseksi on ehditty kaikkialle ja hyvin on mennyt, ja liikumme päivittäin ainakin 2-3 km tällä systeemillä. Lauta kulkee yllättävän hyvin, talvella liikkumisesta ei tosin vielä ole kokemusta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat