Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

muutama tuttu on helluntailainen, en ole niiltä kehdannut udella.. kiinnostaisi perusperiaatteet ja arvot.

Sivut

Kommentit (35)

olen naimisissa hellarin kanssa enkä tiedä mitään mieheni uskosta..... ei suostu kertomaan kun pakanat ei kuulemma ymmärrä kuitenkaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

käyn ravintolassa,haluan joskus pitää hauskaa,mutta myös haluaisin kuulua johonkin uskoon ja saada tukea uskolle.Kyllä se kääntyy tuonne Helluntalaisten puoleelle jos kirkossa alan käydä,koen että sinne olis helpompi mennä.

En vaan tiedä mitä uskovaisen olisi hyvä tehdä,ettei heti katsota synniksi.

sinun ei todellakaan tarvitse miettiä, mikä on syntiä ja mikä ei, ajan kanssa ne asiat selkenee, mitkä sinun tulisi jättää pois elämästäsi ja mitkä säilyttää, omatunto herää uskoontulon myötä ja osoittaa sinulle nämä asiat, sekä Jumala antaa voiman turhien asioiden hylkäämiseen.....

Taivaan Isän siunausta sinulle ja toivottavasti valitset Elämän Tien!

Sen muistan että osa Helluntalaisista ei käynyt koulun uskonnontunnilla ja että Helluntalaiset eivät saa kuulua ev.lut kirkkoon samanaikaisesti.

Helluntailaisuus ja karismaattinen liikeHelluntailaisuus tarkoittaa tässä yhteydessä vuosisadan alussa Los Angelesista alkanutta maailmanlaajaksi kasvanutta ns. konservatiivista helluntailaisuutta. Sen ytimenä ja tunnetuimpana erityispiirteenä on pidetty " Pyhän Hengen kasteen" nimillä kulkevaa erillistä kokemusta. Tällainen kokemus erotetaan uskoon tulon kokemuksesta omaksi erilliseksi kokemukseksi ja sen tuntomerkkinä on kielilläpuhuminen. Tältä pohjalta syntyneen ns. klassisen helluntailiikkeen seurakunnissa lasketaan olevan nykyjään yli 200 miljoonaa jäsentä (David Barret). Suomessa helluntaiseurakuntia on noin 250 ja niissä jäseniä yli 50 000. .Karismaattinen liike on taas helluntailiikkeestä innoituksen saanut ja 1960-luvun alussa Amerikassa alkanut kielilläpuhumisliike. Liikkeen alkuna voidaan pitää erään episkopaalisen seurakunnan kirkkoherran Dennis J. Bennetin henkilökohtaisista kielilläpuhumiskokemusta ja sen samaa julkista kiinnostusta tiedotusvälineissä (ks. Bennet Aamulla kello yhdeksän, Saarijärvi 1980, 2. p). Liike on levinnyt useimpiin vanhoihin kirkkoihin muodostamatta yleensä omia paikallisseurakuntia. Väitetään, että esim. katolisia karismaatikkoja olisi 60 miljoonaa.Näiden kahden lisäksi samaan liikehdintään katsotaan kuuluvan ns. kolmantena aaltona 1980-luvun alussa syntynyt John Wimberin ja C. Peter Wagnerin johtama virtaus. Siinä korostetaan edellisiä liikkeitä voimakkaammin voimaevankelioimista, sairaiden parantamista, riivaajien ulosajamista ja ylistystä. Neljäs aalto on 1990-luvulla Torontosta Wimberin johtaman Wineyard-liikkeen seurakunnasta alkanut ns. Toronton nauruherätys ja sen jatkona Pensacolan helluntaiseurakunnan herätys Floridassa.Helluntailiikkeen ja karismaattisen liikkeen kannattajia lasketaan olevan tällä hetkellä maailmassa yli 400 miljoonaa. Puhutaankin räjähdysenomaisesti kasvavasta maailmanlaajasta helluntailais-karismaattisesta liikkeestä (Veli-Matti Kärkkäinen, Viisi pneumatologista kokousta, Teol. Aik. 5/1999, s. 458). Väitettään, että esim. latinalaisessa Amerikassa joka päivä 8 000 katolilaista siirtyy helluntailaisiin ja karismaattisiin seurakuntiin. Helluntailais-karismaattisia kristittyjä on tällä hetkellä suurin piirtein yhtä paljon kuin KMN:n piirissä olevia kristittyjä yhteensä! Liikkeen kasvu nollasta 400 miljoonaan 90 vuodessa on ollut ennen näkemätöntä tähänastisessa kirkkohistoriassa.Kertoisko joku helluntailainen, harjoitetaanko niissä teidän tapaamisissa muita uskontoja koskevaa propagandaa ja pilkkaamista? Tällaisen kuvan olen saanut elämänkatsomuspalstalta.

paljon. Se on sellaista epämääräistä sakkia koko sali täynnä. Eräs alkoholisti haettiin helluntalaisiin menoihin mukaan ja menetti samalla reissulla uudet kenkänsä. Tuotiin takaisin kokouksesta muovipussit jaloissa.

Ja sen oo huomannu etteivät tuputa uskoaan muille, oltiin oltu jo pari kolme vuotta työtoverina ennenkuin minulle hassuna sattumana selvisi että on Helluntalainen. Eli ei ainakaan mitään Jehova meininkiä.

koska heitä kuuluu paljon lähipiiriini. Helluntailaisuushan on yksi kristinuskon muoto kuten luterilaisuuskin. Samaan Jeesukseen siis uskotaan. Helluntailaiset korostavat perusluterilaisia enemmän Pyhän Hengen antamia armolahjoja kuten kielillä puhumista, profetointia, tiedon sanoja ynnä muita. Heillä on myös ns. uskovien kaste eli kasteelle mennään vasta, kun tullaan uskoon. Lapsia ei automaattisesti siis kasteta. Helluntailaisten kokouksissa on usein aika reipasta menoa, kivaa musiikkia, elävää julistusta. Helluntailaiset eivät pakkokäännytä ketään, mutta ovat minun kokemusteni mukaan kyllä aina valmiita kertomaan uskostaan. Syy asiasta kertomattomuuteen ei voi olla ainakaan se, että taivaspaikka menisi, koska helluntailaiset (kuten kaikki kristityt) uskovat, että Jumala on valmistanut taivaspaikan jokaiselle halukkaalle. Mitään tiettyä maksimimäärää ei siis ole.

Itse kuulun ko seurakuntaan. Mulle se merkitsee sitä, että olen henkilökohtasessa uskossa ja haluan käydä seurakunnassa kuulemassa opetusta. Se on osa elämääni. Muuten elämäni on ihan kuin kenen tahansa ihmisen, harrastuksineen, television katseluineen jne. Alkoholia käytän jonkun verran, lähinnä ruokajuomana tai saunasiiderin merkeissä. Ystäväpiiriin kuuluu paljon eri kirkkokunnissa olevia ihmisiä, uskovaisia ja ei-uskovaisia.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat