kertokaa helluntailaisuudesta!

Vierailija

muutama tuttu on helluntailainen, en ole niiltä kehdannut udella.. kiinnostaisi perusperiaatteet ja arvot.

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

olen naimisissa hellarin kanssa enkä tiedä mitään mieheni uskosta..... ei suostu kertomaan kun pakanat ei kuulemma ymmärrä kuitenkaan....

Vierailija

käyn ravintolassa,haluan joskus pitää hauskaa,mutta myös haluaisin kuulua johonkin uskoon ja saada tukea uskolle.Kyllä se kääntyy tuonne Helluntalaisten puoleelle jos kirkossa alan käydä,koen että sinne olis helpompi mennä.

En vaan tiedä mitä uskovaisen olisi hyvä tehdä,ettei heti katsota synniksi.

Vierailija

sinun ei todellakaan tarvitse miettiä, mikä on syntiä ja mikä ei, ajan kanssa ne asiat selkenee, mitkä sinun tulisi jättää pois elämästäsi ja mitkä säilyttää, omatunto herää uskoontulon myötä ja osoittaa sinulle nämä asiat, sekä Jumala antaa voiman turhien asioiden hylkäämiseen.....

Taivaan Isän siunausta sinulle ja toivottavasti valitset Elämän Tien!

Vierailija

Sen muistan että osa Helluntalaisista ei käynyt koulun uskonnontunnilla ja että Helluntalaiset eivät saa kuulua ev.lut kirkkoon samanaikaisesti.

Vierailija

Helluntailaisuus ja karismaattinen liikeHelluntailaisuus tarkoittaa tässä yhteydessä vuosisadan alussa Los Angelesista alkanutta maailmanlaajaksi kasvanutta ns. konservatiivista helluntailaisuutta. Sen ytimenä ja tunnetuimpana erityispiirteenä on pidetty " Pyhän Hengen kasteen" nimillä kulkevaa erillistä kokemusta. Tällainen kokemus erotetaan uskoon tulon kokemuksesta omaksi erilliseksi kokemukseksi ja sen tuntomerkkinä on kielilläpuhuminen. Tältä pohjalta syntyneen ns. klassisen helluntailiikkeen seurakunnissa lasketaan olevan nykyjään yli 200 miljoonaa jäsentä (David Barret). Suomessa helluntaiseurakuntia on noin 250 ja niissä jäseniä yli 50 000. .Karismaattinen liike on taas helluntailiikkeestä innoituksen saanut ja 1960-luvun alussa Amerikassa alkanut kielilläpuhumisliike. Liikkeen alkuna voidaan pitää erään episkopaalisen seurakunnan kirkkoherran Dennis J. Bennetin henkilökohtaisista kielilläpuhumiskokemusta ja sen samaa julkista kiinnostusta tiedotusvälineissä (ks. Bennet Aamulla kello yhdeksän, Saarijärvi 1980, 2. p). Liike on levinnyt useimpiin vanhoihin kirkkoihin muodostamatta yleensä omia paikallisseurakuntia. Väitetään, että esim. katolisia karismaatikkoja olisi 60 miljoonaa.Näiden kahden lisäksi samaan liikehdintään katsotaan kuuluvan ns. kolmantena aaltona 1980-luvun alussa syntynyt John Wimberin ja C. Peter Wagnerin johtama virtaus. Siinä korostetaan edellisiä liikkeitä voimakkaammin voimaevankelioimista, sairaiden parantamista, riivaajien ulosajamista ja ylistystä. Neljäs aalto on 1990-luvulla Torontosta Wimberin johtaman Wineyard-liikkeen seurakunnasta alkanut ns. Toronton nauruherätys ja sen jatkona Pensacolan helluntaiseurakunnan herätys Floridassa.Helluntailiikkeen ja karismaattisen liikkeen kannattajia lasketaan olevan tällä hetkellä maailmassa yli 400 miljoonaa. Puhutaankin räjähdysenomaisesti kasvavasta maailmanlaajasta helluntailais-karismaattisesta liikkeestä (Veli-Matti Kärkkäinen, Viisi pneumatologista kokousta, Teol. Aik. 5/1999, s. 458). Väitettään, että esim. latinalaisessa Amerikassa joka päivä 8 000 katolilaista siirtyy helluntailaisiin ja karismaattisiin seurakuntiin. Helluntailais-karismaattisia kristittyjä on tällä hetkellä suurin piirtein yhtä paljon kuin KMN:n piirissä olevia kristittyjä yhteensä! Liikkeen kasvu nollasta 400 miljoonaan 90 vuodessa on ollut ennen näkemätöntä tähänastisessa kirkkohistoriassa.Vierailija

Kertoisko joku helluntailainen, harjoitetaanko niissä teidän tapaamisissa muita uskontoja koskevaa propagandaa ja pilkkaamista? Tällaisen kuvan olen saanut elämänkatsomuspalstalta.

Vierailija

paljon. Se on sellaista epämääräistä sakkia koko sali täynnä. Eräs alkoholisti haettiin helluntalaisiin menoihin mukaan ja menetti samalla reissulla uudet kenkänsä. Tuotiin takaisin kokouksesta muovipussit jaloissa.

Vierailija

Ja sen oo huomannu etteivät tuputa uskoaan muille, oltiin oltu jo pari kolme vuotta työtoverina ennenkuin minulle hassuna sattumana selvisi että on Helluntalainen. Eli ei ainakaan mitään Jehova meininkiä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat