Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Huomasin tänään, että tytölläni ei ole emätintä!!??

Vierailija

Tyttö on nyt reilun vuoden, enkä ymmärrä miten en ole aikaisemmin sitä huomannut. Olen kyllä kuullut, että häpyhuulet voivat kasvaa yhteen, mutta voiko emättimen aukko umpeutua? Vai onko tuo todella ollut vuoden niin etten ole sitä huomannut? Onko jollain tietoa, miten pian tuota lähdetään korjaamaan? Herää sitten vielä sekin kummittelemaan, onko sisällä kaikki paikallaan, mutta se varmaan kuvataan ennen kuin mitään aletaan tekemään. Tytöllä on ihan normaalit häpyhuulet, sen takia en muista että olisin mitenkään kovin tarkkaan paikkoja edes tutkinut, ihan sattumalta nytkin huomasin.

Sivut

Kommentit (29)

ja se todella näytti siltä ettei emättimen aukkoa olisi ollut ollenkaan. Terkkarille kun asiasta puhuin niin meni ihan sekaisin ja rupesi etsimään virtsarakkoa... No, joo. Mutta siis huulet rupesivat noin 12 kk iässä hitaasti erkanemaan, ensin reikää oli milli kertaa milli, nyt 2-vuotiaana alapää on ihan normaalin näköinen.

Lainaus:

mutta sukulais tytöllä kävi noin. äiti huomasi joskus vuodenvanhana, että reikä puuttuu. asia tutkittiin, ja tytöltä puuttuu emätin, kohtu,ja munasarjat.

joskus kai "rakennetaan" emätin kirurgisesti.
Kun ei ole mitenkään tarkemmin aikaisemmin tullut katsottua, en voi olla varma onko joskus se aukkokin siinä ollut. Synnärillä lääkäreillä nyt on sen verran kiire, ettei silloin annettuun lausuntoon voi täysin luottaa. Ja tänään katsoin tarkemmin kun tyttö vaipanvaihdon yhteydessä räpläsi, tarkastin onko jotain mikä ärsyttää vai räplääkö muuten vain. ap

on pienten häpyhuulten yhteenliimautuminen. Ja on yleistä alle 4v. tytöillä. Toiset lääkärit sitä mieltä, että kannattaa avata, toiset sitä mieltä, että aika korjaa vaivan.

mutta sukulais tytöllä kävi noin. äiti huomasi joskus vuodenvanhana, että reikä puuttuu. asia tutkittiin, ja tytöltä puuttuu emätin, kohtu,ja munasarjat.

joskus kai "rakennetaan" emätin kirurgisesti.

Luultavasti siis myöhemmin umpeutunut, en vain ole koskaan aikaisemmin kuullut , että emätin olisi umpeutunut. Joka paikassa puhutaan vaan häpyhuulista. Toivottavasti lääkäri on törmännyt aikaisemminkin, tuo taitaa sitten olla harvinaisempaa? ap

Neuvolalääkäri sanoi, ettei aleta "avaamaan" ennen kuin joskus 8-9-vuotiaana - siis niin, ettei kuukautiset ehdi alkaa ennen. Mutta meillä aukeni itsestään alle kolmevuotiaana.

Kahdella siskoistani alkoi ekan luokan aikana, molemmilla sitten lääkityksellä siirrettiin. Myös serkuilla on jouduttu siirtämään, samoin kuin siskon tytöllä. Itselläni kun alkoivat "vasta" kolmannella, ei niitä alettu enää siirtämään. Myös äidilläni ja tädeilläni alkaneet kaikilla ennen 10v.

Lainaus:

Tutkii lapsensa genitaalit?Ei mul tulis mieleenkään;(
eikös se oo äidin tehtävä huolehtia että noin pienellä lapsella on kaikki kunnossa. myös alapäässä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat