Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi ihmiset eivät muuta työnperässä, vaan ovat mielummin köyhiä ja työttömiä?

Vierailija

Mulla on yks tuttva pohjoissuomessa, pitkäaikaistyötön ompelija. Aina valittamassa puhelimitse rahapulaansa ja työttömyttään. Sanoin että hanki ensin kunnon koulutus, sitten muutat työn perässä sinne missä elinmahdollisuudet on, siinä se. löi luurin ns. korvaan, syystä?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

perhesuhteet ovat monesti yhden paikkakunnan ympärillä, lapsilla on koulut yms kesken, voi olla asunnot yms. Uusi paikkakuntakaan ei välttämättä tarjoa sen kummempaa pitkäaikaisempaa työtä, vuokrat yms. voivat olla aika hemmetin paljon enemmän ym ym

Monet asiat vaikuttavat, turha sitä on toisen elämäntilannetta, etenkään jos onolevinaan ystävä alkaa hirveästi kritisoimaan...

Vierailija

Ei nykyään ompelijan koulutuksella pitkälle pötkitä. Olen sitä mieltä, että pitkäaikaistyöttömät haluavatkin olla tekemättä mitään. Ei niitä saa koulutukseen, ovat laiskoja, ovat käyneet vuonna yks ja kaks jonkun amiksen ja sitten vain elellään korvauksilla loppuelämä, nuorilla ihmisillä tälläset tulevaisuuden haaveet!

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

Ehkäpä kaikki eivät halua asua Helsingissä..pyrks..
Tuttavani muutti juuri pääkaupunkiseudultä, tänne " maalle"

Vierailija

ja nyt olen jälleen kotipaikkakunnallani ja päätin että riittää.. miehelläni on täällä töitä enkä halua enää matkustaa lapsien kanssa satoja kilometrejä joka viikonloppu päästäkseni mieheni luo. työttömyyttä takana nyt siis 3kk. ensi syksynä lähden vaikka sitten opiskelemaan jossei sopivaa työtä ole löytynyt.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat