Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli meillä vaihtoehtoina Eevi, Edith tai Eedit.Mikä näistä olisi paras/kaunein? Mitä mieltä ylipäätän olet näistä nimistä?Kiitos vastaajille:)

Sivut

Kommentit (19)

Melonimamma:

Lainaus:


Miten te joiden mielestä Edith " kuulostaa" pehmeämmältä kuin Eedit lausutte nuo nimet? Itse lausuisin kummankin samalla tavalla: " eedit" .terveisin,

Evan äiti =)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eedit on minustakin kaikkein paras. Edithiä pohditaan siksi, että sellainen nimi on suvussa ja juuri siis noin kirjoitettuna. Itsekin vaan mietin sitä, että aina saa sitten selitellä sitä.Vieläkin otan mielelläni mielipiteitä vastaan:)

miru:

Lainaus:


Pehmeämmän oloinen, eikä ainakaan harvinaisempi kirjoitusasultaan; VRK.n mukaan Edithejä annettu yli kaksikertaa enemmän kun Eeditejä.
Meillä oli jo nimi melko valmiina pikku tytölle, mut sitten isäni kaivoi muististaan sukunsa naisten nimiä..Ida, Aada ja Edith! (tai Eedit, ei muistanut miten nimi kirjoitetaan!). Mieheni ihastui Eedit nimeen ja eilen illalla käytiin kovaa keskustelua tytömme nimestä. Eedit on munkin mielestä sopivampi " suomalaiseen suuhun" . Käykäähän kommentoimassa meidänkin nimiongelmaa " kädenvääntöä" otsikon alla - siirryn sinne kohta mietiskeleen...

t2xmyy

Minusta nimi kirjoitetaan myös yleisesti Edith eli varmaan yhtä usein joutuu kumpaa tahansa kirjoitusasua selittämään, esim. vähän kuin Nina ja Niina. Minusta Edith näyttää kauniimmalta kirjoitettuna kuin Eedit!

Myös Edith ja Eedit ovat kauniita kyllä, mutta tuo Edith on varmankin nimi, jonka kirjoitusasua saa selitellä eli Eedit olisi " kätevämpi" ..luullakseni ;o)!!Eevi onkuitenkin aivan ihana ja pakko antaa ääni sille!!


Kaikki ovat kivoja, mutta Edith on kaunein. Lausuisin sen " eedit" , ehkä pienellä pehmennöksellä lopussa. Edith on paljon kauniimpi kirjoitusasultaan kuin Eedit, joka näyttää tässä Eemien ja Eelien maailmassa minusta miehisemmältä kuin Edith, jossa on h lopussa. Luulisin muuten että suomalaisillekin Edith on tutumpi kirjoitusmuoto kuin Eedit! Eevi on kiva, mutta jotenkin lempinimenomainen tai " pikkutyttömäinen" . Eeva olisi sitten parempi.

kaisakerttuli:

Lainaus:


Eli meillä vaihtoehtoina Eevi, Edith tai Eedit.Mikä näistä olisi paras/kaunein? Mitä mieltä ylipäätän olet näistä nimistä?Kiitos vastaajille:)
Eevi on myös nätti,mutta minusta Eedit on kaunis,kauniimpi,Eevi on " pikkusievä" .

Edith on ihan yhtä hyvä kuin Eedit mutta minä vierastan aina nimiä joissa joutuu selittämään miten se kirjoitetaan.

Molemmat aivan ihania. Nuorimmaiselle taisin molempia ehdottaa. Vaikea näistä on valita. Eevi on lapselle ehkä helpompi sanoa, ja selkeä kirjoitusasunsa puolestakin. Eedit ehkä hitusen kauniimpi..


Pidän näistä kaikista nimistä. Edith on kirjoitusasultaan melko erikoinen, kaunis nimi silti. Eevi on kiva, mutta Eedit on kaunein näistä ja minusta toimivampi Suomessa, kuin Edith.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat