Onko kenelläkään ollut vyöruusua? Miten laajalti ihottumaa oli, kävitkö lääkärissä, saitko viruslääkkeen tautiin?

Vierailija

Mietin vain kutisevaa näppyläistä ihottumaläiskääni...

Kommentit (5)

Vierailija

eikä ollut kutisevaa näppylää, vaan todella kipeitä vesikelloja vyötäisillä (vertaa vesirokkoon). Tuli parin viikon viruslääkitys ja parani vähitellen, mutta kivut olivat kovia ja lähes kaikkialla, koska ovat sellaisia hermokipuja. Se virushan on jäänyt lapsuudessa sairastetun vesirokon jälkeen " uinumaan" tuntohermoon tai jotenkin niin se menee, ja sitten sopivan hetken tultua se saattaa aktivoitua, ja tulla pintaan. Ja koska hermoista on kyse, niin kipeetä teki.

Vierailija

Kävin lääkärissä, mutta siihen aikaan (70-luvulla) tuskin oli viruslääkkeitä olemassakaan. Rakkulaihottuma kulki rinnan päältä kainalon alle ja sieltä selkään. Muutama arpi jäi muistoksi. 7-vuotias tyttäreni sairasti vyöruusun toissatalvena. Ei käytetty lääkärissä, mutta tunnistin taudin ja kouluterveydenhoitaja varmisti sen. Tyttö ei siis saanut siihen lääkettä. Hänellä ihottuma oli vyötäröllä toispuoleisesti, niin kuin vyöruusuun kuuluu. Puolitoistavuotias sisar sai tytön vyöruususta vesirokon.

Vierailija

Ihan ekaksi oli jomottavaa kipua " jossakin syvällä" muutaman päivän. Epäilin jo umpisuolta, kunnes rakkulat ilmestyivät. Ai niin, ja ennen rakkuloita iho oli siltä kohdalta tosi kosketusarka.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat