Seuraa 

Ostin ohuen pikkuruuliinan. Eilen toisella yrittämällä sain sidottua sen sopivasti (pari treenikertaa nallen kanssa), niin että poika (3kk) viihtyi siinä hetken.Tänään olen pari kertaa kokeillut nuken kanssa ja pojan kanssa, ja tuntuu että välillä se on jostain kohtaa löysällä ja toisesta kohtaa tiukalla... Pojan jalkoja on tosi vaikea saada sammakkoasentoon ja liinaa hyvin ' polvitaipeesta polvitaipeeseen' .Ohjeissa sanotaan, että sidottaessa ei tarvitse jättää tilaa vauvaa varten. Ja vauvan pepun pitäisi olla oman navan kohdalla. Jos en jätä liina sidottaessa selkeästi löysälle, en saa millään vauvaa liinaan / vauva jää aivan liian ylös.Oiskos jotain vinkkejä, miten saada tuo sidonta onnistumaan? Tietenkin vaatii harjoittelua, mutta tuntuu että on niin vähän aikaa... (poika nukkuu tosi vähän ja mies ei ehdi seuraavaan pariin viikkoon vahtia poikaa (työjuttuja))....

Kommentit (8)

käytän sitä pituussuunnassa kaksinkerroin taitettuna kun on tukevampi niin. ja johtuuko siitä vai mistä mutta jos sidon liinan " pintaa pitkin" niinkuin ohjeissa neuvotaan niin vauvan selkä jää suoraksi tai peräti sisäänpäin kaarelle ja sidonta on muutenkin ihan liian tiukka.nykyisin sidon babun kuten kudotun liinan eli jätän siihen suht reilusti löysää vauvaa varten ja kiristän sitten kun vauva on liinassa. onnistuu ihan helposti tuolla hypähtelytekniikalla, samalla kun hypähtää niin voi toisella kädellä nostaa vauvaa pyllystä ylöspäin. aluksi liinaa voi joutua kiristämään muutamaan otteeseen kun saattaa löystyä uudestaan liikkeelle lähdön jälkeen mutta sitten saa hyvän sidonnan kun sopiva tiukkuus löytyy.

En vain ole ehtinyt harjoitella lisää sitomista... Täytyy illalla taas yrittää ehtiä sitoa muutama kerta nuken kanssa, kun mies kotiutuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja jätän sopivan löysyyden niin, että sidottuani liinan päälle, laitan kädet siihen vauva-koloon ja kokeilen, kuinka paljon tilaa siinä on. Sitten vielä voi hiukan löysätä tai kiristää ennen kuin ottaa vauvan kyytiin. Ja sittenkin vielä, kun vauva on kyydissä, voi tiukkuutta säätää. Avaa vaan solmun ja pienesti hyppii samalla, kun joko päästää liinan päitä vähän tai kiristää niitä lisää.Ja meillä myös Pikku-Ruun reunat rullaantuu. Ei sille oikein mitään voi, ne nyt vaan tekee niin. Mutta ei meillä ole ainakaan haitannut mitään.

Minulla on samanlainen liina ja hommasin sen keskos tyttömme takia. Aloitin kantelun jo kuukauden iässä, joilloin tytön olisi pitänyt vielä olla masussa kellimässä. Meillä liinassa nukutaan ja nykyään myös kukutaan (3,5kk)!Liina oli pelastus koliikki-itkuun ja sidonta onnistui muutaman kerran jälkeen näppärästi.Eli itse tein näin: aluksi tein sidonnan ohjeiden mukaan niin, että liina oli tiukkasti ympärilläni. Koska liinan hännät olivat niin pitkät kiepautin ne vielä selän puolelle solmuun. Mielestäni sidonnasta näin tuli tukevampi ja tyttö oli napakammin liinassa. Sitten tyttö liinaan ja jos jäi liian ylö hypähdin muutaman kerran ja tyttö asettui paremmin rintojen väliin. Toivottavasti ei ollut liian vaikeasti selitetty...Liinailuintoa sinnekin päin:)Liinamamma+ tyttönen

saanut lisää tilaa vauvalle säätämällä etupuolen ristiä. Kun vauva oli pieni laitoin ristin tulemaan ylemmäksi (esim. rintojen korkeudella), jolloin vauvalle jää pienempi tila, ja nyt kun vauva on isompi laitan liinan ristiin alempana (esim. rintojen alla), jolloin tila on suurempi. Liina kuitenkin aina tiukasti itseäni vasten. Näin kietaisusta on saanut helposti sopivan kokoisen ja ei jää liian löysälle.

Onko muilla moista ongelmaa?Tuntuu ettei liinaa saa millään suoraan vaan aina jostain rullalla. Silitin sen äsken, mutta en ole sen jälkeen ehtinyt kokeilla uudestaan...

Minulla on ollut täsmälleen samat ongelmat kuin sinulla.

Reunojen rullautumiseen ei ole tuo reunaa pitkin käden vieminen auttanut, ei ole auttanut mikään, joskus onnistuu paremmin.

Sinun vauvasi ikäisenä ja nuorempana vauvani inhosi liinaan pukemista jos se oli tarpeeksi kireällä. Siis kun sain hänet liinaan hyvin se oli liian löysä ja jos sidonnasta tuli kantamiseen sopiva, puettiin huutaen...Tämä helpotti kun vauva oppi paremmin kannattelemaan itseään eikä tarvinnut niin paljon tukea pukiessa eli siinä neljän kuukauden jälkeen.

Nykyään vauva on melkein 6kk ja liinailu sujuu hienosti.

Trikooliina sidotaan kuin ihonmyötäinen paita. Vauvalle ei tosiaan tarvitse jättää tilaa, vaan liina venyy sen verran, kuin tilaa tarvitaan. Liina on liian kireällä silloin, kun et pysty hengittämään normaalisti ja liian löysällä silloin, kun vauva on liian alhaalla tai liian kaukana vartalostasi.Kun lapsen peppu on hieman polvia alempana, selkä pysyy pyöreänä.Tuo reunojen rullautuminen on tavallista ohuemmissa single-neuloksissa. Silloin kannattaa opetella sitomaan liina niin, että sitoessa kuljettaa kättään reunaa pitkin.Porenn *kantoliinatukihlö*

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat