Vierailija

Romanian lintuinfluenssa ihmiselle vaarallista tyyppiä

Julkaistu 11:37

Päivitetty 19:06BRYSSEL/BUKAREST. Romaniassa linnuista löydetty lintuinfluenssavirus on vaarallista Aasiassa esiintyvää H5N1-tyyppiä, vahvistivat lauantaina saadut koetulokset.

Turkissa samaa virusta on löytynyt erään maatilan siipikarjasta.Romanian viranomaiset ovat ryhtyneet varotoimiin taudin leviämisen estämiseksi. Siipikarjaa on teurastettu, ja kaksi kylää Tonavan suistossa on karanteenissa tautiepäilyn takia.

Euroopan unionin terveyskomissaarin mukaan EU:ssa ei toistaiseksi tarvitse ryhtyä löytöjen vuoksi lisätoimiin, koska Turkin ja Romanian virusten oli jo aiemmin oletettu olevan vaarallista laatua.EU kielsi viime viikolla siipikarjan tuonnin Romaniasta ja Turkista. ¿Tarvittavat toimet on jo tehty¿, sanoi terveyskomissaari Markos Kyprianou lauantaina.

Lintuinfluenssa voi tarttua linnusta ihmiseen, mutta tällaisia tapauksia Euroopasta ei ole löytynyt.

Aasiassa tautiin on kuollut yli 60 ihmistä. H5N1-virusta ei aiemmin ollut tavattu Manner-Euroopasta.Jos virus muuntuu ihmisestä ihmiseen tarttuvaksi, saattaa syntyä maailmanlaajuinen tautiaalto, pandemia.

EU:n eläinlääkintäasiantuntijat pitävät tautivaaran vuoksi ylimääräisen kokouksen ensi torstaina tai aikaisemminkin, jos tarve vaatii. Unionin ulkoministerit keskustelevat lintuinfluenssasta tiistaina Luxemburgista.AP¿REUTERS

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat