Seuraa 

Ollaan ihan ihmeissään, kun aiemmin meidän 1-vuotias poika on ollut todella hyvä nukahtamaan ja nukkumaan. Nyt kuitenkin jokainen ilta on yhtä tappelua! Meinaa mennä hermot, ei tosissaankaan tiedetä mitä tehtäs.. Sisko (saman ikäinen) nukkuu todella hyvin ja nukahtaa sänkyyn myös hyvin.Mitä asialle vois tehdä? Samankaltaiset iltarutiinit meillä on ollut jo pitkään, eli puuro, maito,vaipanvaihto ja pienen leikkihetken jälkeen sänkyyn. Iltalaulu lauletaan useimpina iltoina, ei tosin joka ilta. En usko että päivät olisivat olleet mitenkään levottomampia viime aikoina kuin aiemminkaan.Sydäntä raastaa kuunnella tuota itkua :' ( Huutaa niin verisesti huutamasta päästyään! Tutin olen vain välillä käynyt laittamassa suuhun, sylissä hetken pitänyt. Syliinkään ei nukahda ei sitten niin millään, leikkii vain jos yritetään. En tiiä mitä tekisin, mies on vkl poissa joten yksin pitäis selvitä.Kertokaapa te mitä oikein vois tehä??

Kommentit (3)

Meillä tuli tytölle tuossa 1. synttärin paikkeilla uusi eroahdistuskausi. Silloin tyttö halusi koko ajan nyhjätä sylissä, seurasi minua kaikkialle ja nukahtamisesta tuli tosi vaikeaa. Tyttö oli 10 kk vanhasta nukahtanut itsekseen, kunhan hyvät yöt toivotettiin, mutta sitten yhtäkkiä nukkumaanmeno meni itkuksi. Isä ei tässä vaiheessa kelvannut mihinkään ja koska en hennonnut pientä huudattaa tein niin, että jäin makoilemaan meidän sängyllemme (nukuimme siis kaikki samassa huoneessa) kunnes tyttö nukahti. En erityisesti huomioinut tyttöä, olin vaan ja korkeintaan sanoin, että nyt nukkumaan. Tätä vaihetta kesti ehkä n. kuukauden. Sitten kun päivisinkin äiti-vaihe helpotti, alkoi illalla nukahtaminen sujua taas itsekseen suukkojen ja pienen juttelun jälkeen.

Siis asioita hankaloittaa huomattavasti se, että on kaksi lasta joiden unia täytyy ajatella (meilläkin kun toinen lapsi syntyi. Tytön ovat nyt 2v 4kk ja 7,5 kk). Jos siis tyttö häiriintyy siitä, että menet istumaan lastenhuoneeseen niin ei sekään ole hyvä ratkaisu. Mitäs jos ottaisitte käyttöön uuden iltarutiinin; lukisit jonkun sadun lapsille niin että he ovat sängyssä ja jäisit sitten vahtimaan, että poikakin nukahtaa? Jos vaikka tämmöinen ei niin häiritsisi tytön nukahtamista kun olet tavallaan jo valmiiksi siellä huoneessa...?Nukkumisongelmat ovat aina hankalia kun ei sitä koskaan ole itsekkään parhaimmillaan keskellä yötä kun uni painaa ja lapsi kukkuu. En ole koskaan kannattanut unikouluja, ainakaan sitä perinteistä huutattamista, ja ei sekään kahden lapsen kanssa oikein toimi kun toinen väkisin häiriintyy toisen itkemisestä...Että eipä minusta suurta apua tainnut olla, mutta jaksamista toivotan sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitenhän sitten kun nukutaan eri huoneissa? Puolen vuoden iässä siirrettiin lapset omaan huoneeseen. On sellanen ongelma, että jos tyttö on vielä hereillä ja menen sinne huoneeseen istumaan, niin tyttökin alkaa itkemään. Eivät osaa nukahtaa nukuttamalla, tai eivät ainakaan ole osanneet. Poika pitää joka yö nykyisin hakea viereen jossain vaiheessa. Mitenhän siitä pääsis eroon? Pitäiskö vain jaksaa/malttaa silitellä/sylitellä kunnes nukahtaa omaan sänkyyn? Kun otetaan viereen, niin minä en saa nukuttua ollenkaan ja jos joudun heräämään ja jäämään silittelemään sinne, herään niin hyvin etten saa ainakaan kahteen tuntiin enää unta. Meillä mies on aina se, joka herää öisin, muttei oo nyt heräämässä.Onneksi huone nyt hiljeni, mutta ahdistaa kun tuli purettua omaa pahaa oloa lapseen kun ei mies kotona jonka kans vois purkaa pahan mielen. Rajusti syliin ja voimakasta käsittelyä :' ( Äidin elo, niin ihanaa.. Heti paha mieli kaikesta ja avuton kaikessa..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat