Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hirvi tien vieressä, sanokaas nyt mitä olisi pitänyt tehdä

Vierailija

Ajoin tänään 100 km tunnissa, vastaantulija vilkutti valoja. Pudotin nopeuden 80, sitten pienemmäksi ja kun huomasin hirven tien vastakkaisella puolella tien vieressä, hiljensin tosi paljon. Takana oleva lähti ohittamaan, ei varmaankaan huomannut hirveä.Hirvi pysyi tien reunassa eikä mitään sattunut.Olisko mun pitänyt toimia toisin, koska ohittaja suurella nopeudella olisi voinut olla vaarassa? Hätävilkkuja en siinä ehtinyt/tajunnut laittaa.

Kommentit (13)

ei paina kaasua ja ohita kun näkee hirven tien reunassa.Lainaus:

Tai sitten ohittaja näki jo kaukaa missä hirvi on eikä jaksanut seurata nysväystä kauempaa vaan painoi ohi...

että takana tulevan pitäisi ymmärtää varmistaa tilanne ennen ohitusta. Siis selvittää miksi edessä oleva hiljentää merkittävästi vauhtiaan.

Joten oma moka olisi ollut jos hirvi päälle olisi tullut. Onneksi niin ei käynyt tällä kertaa.

vilkuttelin jarruvaloja ja takana tulija tajusivat, mistä kysymys!

Hirvien määrä on pudonnut. Enemmän kaaharit aiheuttaa kuolonkolareja kuin hirvet! Ja ratijuopot ja huumehörhöt, eikun lihoiks vaan nekin. Ja monet hirvikolaritkin aiheutuu ihmisten tarkkaamattomuudesta.

Lainaus:

tuskin kukaan hirven nähnyt lähtee ohittamaan edellä ajavaa siltä puolelta tietä jossa se hirvi on
siinä ei mene kuin sekunti kun se hirvi hyppää yhden kaistan yli ja on siinä ohittajan kaistalla. AINA kun hirven näkee, pitää olla niin varuillaan kuin vaan voi.Ja ap:lle, olisin ehkä laittanut ne hätävilkut päälle. Ja pysähtynyt (jos turvallinen paikka) ja yrittänyt hätistää hirven kauemmaksi tiestä äänimerkillä tai ovia paiskomalla. Nuo tähän aikaan haahuilevat hirvet ovat niitä vuoden ikäisiä emosta vieroitettuja vasoja, jotka eivät tajua mitään, joten niitä voisi opettaa pelkäämäään maantietä, autoja ja ihmisiä.

miksi joku rämppää valojaan, jotku varoittaa ratsioista tms samalla tavalla.

Ja jäljessä tulija joko ei huomannu vastaantulevan varoituksia tai ei tajunnu tai ei välittäny niistä.

Ensi kerralla voit toimia aivan samoin.

Nainen oli hiljentänyt yllättäen 100 km reilusti vauhtia, appi ei ollut malttanut katsoa miksi vaan oli suikaissut heti ohi tuhatta ja sataa. Noh, naisen auton edessä olikin ollut kasa poroja. Appi joutui äkkijarruttamaan ja kolhi sitten naisenkin auton. Ja vieläkään appi ei itsessään vikaa tunnista vaan syyttelee "perhanan ämmää kun ajelee miten sattuu".Että kyllä tuollaisia tolloja löytyy liikenteessä, mieltä ei malteta lainkaan eikä seurata edessä olevia tapahtumia.

määrä alas! saa valtio rahoja. esim. saksasta turisteja metsästämään niitä=bisnessäästyy ihmishenkiätällä metsästyksellä kanta kasvaa tai pysyy samana , ei todellakaan vähene

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat