Mikä on punkka? Kun jotkut puhuu punkasta vannasta puhuttaessa. (ev)

Vierailija

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Vanna se vasta typerä sana onkin, suora lainaus venäjästä muuten. Nykyään käytän sanaa amme niin ei omien lasten ainakaan tarvi käydä tällaista typerää keskustelua aikuisena.

Vierailija

Tarkemmin sanottuna punkka E-P:n murteessa on nimenomaan sellainen lasten liikuteltava muovinen kylpyamme, ei siis kylpyhuoneen kiinteä kaluste. Tällainen mielikuva mulla ainakin on, mutta olen kyllä jo etääntynyt murreympäristöstä, kun on tullut parikymmentä vuotta asuttua muualla.

Vierailija

Tietämättömille tiedoksi, että punkka ammeen ja sängyn merkityksissä ovat eri lainasanoista lainattuja suomeen: punkka/amme tulee suomenruotsin sanasta " bunka" (riikinruotsissa vastaa sana " bunke" ), kun taas punkka/sänky tulee englannin sanasta " bunk" , joka tarkoittaa esim. merimiehen koijaa tai makuulavaa. Amme-punkka on kirjakielessä mainittu 1800-luvun alussa ja sänky-punkka on 1930-luvun slangiin ilmaantunut.

Vierailija

Lapsuudessa Pohjanmaalla puhuttiin aina punkasta ammeena ja sitten myöhemmin kovasti ihmettelin, kun se olikin muiden mielestä sänky, kun muutettiin Etelä-Suomeen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat