Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

... ja koska lääkäriin.Meillä pieni siis kröhöttää ja kronklaa, erityisesti tietenkin makuullaan ja nukkumisesta ei tahdo tulla mitään - ainakaan vanhempien!Miten nuhainen vauvan pitää olla, että lääkärillä on siihen mitään sanottavaa vai onko kuumeennousu rajana?Eli parhaat vinkit pinoon!

Kommentit (8)

meillä oli ensimmäinen kunnon räkätauti kun tyttö oli vasta kuukauden ikäinen.tein silloin näin:-päätypuoli reilusti koholla tyynyillä,nukkui perhepedissä

-pilkoin sipulia harsoon ja siitä sellanen nykerö vauvan lähelle ,haju on kaamee,mutta siitä on oikeesti apua

-keittosuolatippoja laitoin ahkerasti,etenkin ennen syöttöä ja nukkumista

-ja niistin usein nenäfriidalla,oikeestaan aina kun kuului irtonaista räkää olevan

-mielestäni paras konsti oli:mennä kylpyhuoneeseen ja laitoin saunan vähäksi aikaa päälle,sitten vauvan kans sinne höyryyn (siis kylppäriin ja höyryä tuli saunasta).pidin vauvaa vaippasillaan ja syöttelinkin siellä.räkä liikkui hyvin ja auttoi kovasti.olin lähes 2tuntia.eli näitä samoja ohjeita joita moni onkin antanut.

soitin itsekin hädissäni lääkäriin,mutta käskivät vaan seurata että syö hyvin,pissaa,ei kuumetta ja on muutenkin sillain virkeä ja jäntevä.meillä vauva monesti oksensi syötön jälkeen maidon pois ja paljon limaa siinä seassa.yritin vaan aina syöttää uudelleen.ja sitten myös kakkasi usein,ja selvästi räkää siellä kakan mukana.oikein paljon voimia ja pikaista paranemista.:) se on niin kurjaa kattoa pientä joka kipeenä.

ja yhä pahenee.Nestemäistä räkää soutaa eestaas nenässä ja kurkussa ja välillä huuto on mahdoton ja silloin se räkä vasta liikkuukin!Kuumetta ei vieläkään ole.Mutta voisko joku valaista, millioin pitää lähteä lääkäriin? Onko kuume rajana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä onkin ollut jo pari rauhallisen unen yötä, kronklaus on vähentynyt, vaikkakin räkää vielä soutaa jossain nenäontelossa ja yskittääkin välillä ihan räkäisesti. Mutta parempi tuntuu olevan suunta, eikä kuumetta ole ilmaantunut!Mutta tulevaisuuden varalle: Onko meidän neidillä sitten nenä " liian vähän" tukossa, eli lima liian vähäistä ja juoksevaa, kun me ei saatu mitään irti tuolla apteekin niistäjällä?

yleensa koko huone lemuaa sipulilta. pitaa hengitystiet auki ja lapsi saa nukuttua. me ollaan kaytetty tata konstia ihan vauvasta asti ja poika jo 3v. toimii joka kerta

Eli apteekista saatavat nathrium chloridi-tipat ovat pienillekin vauvoille toimiva apu nenän tukkoisuuteen.Meillä oli kovassa käytössä jo synnäriltä palattuamme, kun pojan nessu tuntui olevan tukkoinen. Auttaa kyllä siis isommallakin lapsella!Nalle ja poika 7,5kk

Niillä meillä on selvitty. Noin pienellä ei välttämättä ole " oikea" nuha vaan nenä on tukossa esim. pulauttelun mukana nenään ajautuneesta maidosta. Vaiva helpottaa kasvamisen myötä, kun putket tulevat isommiksi.Tippoja siis ensin nenään ja sitten, hetken odottelun jälkeen, niistäjällä tavara pois nenästä.

Meillä poika ensimmäisen kerran kipeenä kolmiviikkoisena, nyt puolivuotias ja neljättä kertaa kipeenä! Lääkäri joka kerta sanonut että hyvä kun tuotte kun on niin pieni. Aina ollut ylätieinfektiota ja ainakin alkavaa korvatulehdusta ja kolmen päivän antibioottikuurin jälkeen flunssa ja korvatulehdus ollut poissa! Suosittelen siis ehdottomasti jo muutaman päivän päästä lääkäriin vientiä koska vauvanne kuitenkin on noinkin pieni. Voi olla jokin piilevä sairaus mikä vaatii antibiootin! Itse varmasti parhaiten näätte vaatiiko vauva lääkäriä!

Paranemisia!

mut meidän neidllä oli viimeks nuha peräti 5vkoa ikää sillo 5kk =(

Tosi sitkeessä oli, ei kyl kuumetta, mut lääkärikin totes vaan et keittosuola tippoja, sänky koholleen ym nuhan helpotuskonstit.

Nyt iski taas nuha, katotaan kauan nyt joutuu polonen kärsii..

Sanotaan et lääkäriin jos kuumetta yli 3 pv;ää, sit käyttäsin ite ainakin, mielenrauhallakin on merkitystä! Aika pienestä kuitenkin kyse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat