Seuraa 

Meillä onnistuu kasvissosekeitto parhaiten, koska sauvasekoittimella surautetusta sopasta ei voi enää osoitella kasviksia naama nirpalllaan ja kysyä mitä toi on? Kurkkua menee paloina kädestä, samoin naposteluporkkanoita ja kirsikkatomaatteja myös, muuten saan menemään hevi-osastolta vain hedelmiä.

Kommentit (5)

Päiväkotien keittiöissä saa usein pohtia juuri tuota. Mitään taikasanoja mulla ei ole antaa, mutta aikuisten esimerkki on ihan oikeasti todella paljon vaikuttava juttu. Mutta se, miten lapsille voi kasviksia markkinoida, on se, että keksii ruoille tosi vetäviä nimiä, sillä tavalla olemme saaneet monia ruokia maistumaan ihan eri tavalla. Eli suosikkihahmot kehiin, tyyliin Peppi Pitkätossun voimavuoka...jne...

...että innostuisikohan lapset dippaamaan kasviksia?Tee kermaviilista itse maustae mieto dippikastike.

Ja dipatahan voi kaikenlaisia kasviksia; kukkakaalta, kurkkua, porkkanaa, paprikaa jne...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meilla ei onneksi ole kyseista ongelmaa ollut. Isosiskon esimerkki on kannustanut pienempaakin. Kaikki uusi herattaa aina kiinnostusta ja isompi haluaa olla " aikuinen" ja usein olen keksinyt tavalliselle salaatille eksoottiselta kuulostavan nimen ja laittanut mukaan oliiveja tai muita " aikuisten juttuja" :-)Pitsaan saa myos " piilotettua" paljon kaikenlaista. Toinen iso hitti on ollut kasvisvartaat. Keskimmaiseksi voi laittaa vielapa jonkun herkun (esim ananaspala), mutta ennen kuin saa " palkinnon" on syotava muut.

Meidän pojat ainakin syö paljon mieluummin, kun on saanut olla mukana tekemässä, eli esim. hedelmäsalaatin teossa; pilkkomassa tai sekoittamassa, mittaamassa, kaatamassa mehua päälle jne.Toinen juttu, mikä meillä toimii, on se, että ne saa syödä hammastikuilla! Paljottelen hedelmiä tai vihanneksia pieniksi,ja ne onkii niitä hammastikuilla. Vielä paremmin menee, jos me tehdään piknikki pöydän alle! (Jostain syystä ruoka kuulemm maistuu paremmalta pöydän alla!)Parsakaalit voi laittaa " perunamuussisaaren" päälle puiksi (herneet on kiviä ja lihapullat on kallioita).Mitä, jos kävisitte yhdessä kaupassa, ja lapset saisivat valita mitä vihanneksia tai hedelmiä kokeiltaisiin? Valillä jotain uutta ja eksoottistakin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat