Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Iltahoitoa koululaiselle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mihin pikkukoululaisen voisi saada osa-aikaiseen iltahoitoon? Tilanne on nyt tämä, että mies sai uuden työpaikan, ja kysessä on reissutyö toisella paikkakunnalla, kaksi kuukautta kestää, jonka jälkeen tiedossa töitä lähempää. Itse teen iltavuoroja töissä (5h/pvä). Meillä on myös 3-vuotias lapsi, ja hänelle varmaan löytyisi vuorotyö-päiväkodista paikka, mutta entä 8-vuotias lapsi? Kouluikäisille ei tahdo paikkoja olla, eikä häntä voi jättää yksin kotiin ilta-aikaan noin kauaksi aikaa. Aluksi ajateltiin pyörittää hoitovuoroja tukiverkostossamme (tädit, mummot yms), mutta ei heitäkään aina halua vaivata. Eikä heille aina sovikaan, työelämässä monet vielä mukana. MLL:sta ei apua tule, kysyntää on enemmän kuin tarjontaa. En haluaisi lehti-ilmoituksella outoja ihmisiä kotiini tuoda, kun nykypäivänä ei koskaan tiedä. Onko jollain kokemuksia?

Kommentit (4)

Vierailija

8-vuotiaan hoitaminen on jo sen verran helppoa, että varmasti moni nuori ansaitsisi mielellään vähän tällaisella työllä. Kysele ensin läpi sukulaiset, naapurit, työkaverit jne. Tunteeko joku hommaan sopivaa nuorta? Jos ei tunne, niin kyllä minä uskaltaisin lähteä hakemaan hoitajaa myös lehti-ilmoituksella ja ilmoituksilla oppilaitosten ilmoitustauluilla. Sinähän tietysti haastattelet ehdokkaat, kyllä siinä saa jo aika hyvän kuvan siitä, voiko hoitajaan luottaa. Ja 8-vuotias kyllä osaa hyvin kertoa sen, jos hoitoillan aikana sattuu jotain kummallista.Voi olla ihan hyvä idea, että sovit parikin tällaista vakihoitajaa, niin he pystyvät sitten vuorottelemaan tarvittaessa.

Vierailija

jos kyse on vain kahdesta kuukaudesta ja joinain iltoina olisi mahdollista saada mummo tms. avuksi, niin eikö joku ystävällinen naapuri tai kaverin perhe voisi hoitaa lasta muulloin? Naapuri olisi ehkä paras: voisi tulla teille kotiin, katsoa iltatoimet ja laittaa lapsen jo sänkyynkin ennen kuin tulet kotiin. Ei 8-vuotiaan hoito nyt enää niin ihmeitä vaadi, etteikö siitä selviäisi kuka tahansa normaali ihminen, etenkin kun parin kuukauden ajan voi hyvin sallia lapselle tavallista enemmän videoita ja tietokonetta ;-)

Vierailija

samaan päiväkotiin kun pikkuveljetkin. Päiväkodista on aamulla laitettu isosisko kouluun (talon toiseen päähän) ja päiväkotiin isosisko on koulun jälkeen palannut. Tämä onnistuu ainakin pienemmillä paikkakunnilla. Myös iltahoito on järjestynyt päiväkodista.

Uusimmat

Suosituimmat