Onko muitten miehillä " vaikea" ottaa lapsia mukaan tekemisiinsä?

Vierailija

Meillä mies haluaisi päästä aina hyvin helpolla ja mukavasti. Esim. eilen oli menossa kahden kaverinsa kanssa saunaan ja poika 3v halusi päästä mukaan. Mies yritti kovasti, ettei tarvitsisi ottaa mukaan. Minä en sanonut mitään, mutta poika kulki isänsä perässä ja pyyteli päästä saunaan mukaan. Lopulta kaverit sanoivat, että anna tulla vaan mukaan. Mies sanoi, että ei jaksa leikkiä siellä saunassa lapsen kanssa. Kaverit sanoivat, että onpahan lapsellakin vähän mukavampaa.

No otti siis lopulta lapsen mukaan, mutta siihen tarvittiin siis lapsen ja kavereitten suostuttelut.

Välillä kyllä ottaa päähän! Minä haluaisin myös joskus istua sanassa kauan niin, ettei ole lapset häiritsemässä, mutta eipä se oikein onnistu.

Kommentit (9)

Vierailija

Jos touhuaa jotakin ja tyttö (2v) haluaisi osallistua, niin mies vain hätistelee lapsen pois. Sitten kun äiti tulee selittämään, että katsos, jos isi tekee noin niin laitetaan sulle tähän omat jutut niin voitte yhdessä tehdä... tai jos lapsi voisi tehdä tuota osaa työstä ohjattuna... niin sitten alkaa sujua. Mies ei siis yhtään hiffaa, miten lapsen kanssa tehdään juttuja yhdessä. Kaiken kun pitää olla niin vimpan päälle täydellistä eikä saa säheltää. Usein kyllä jossain vaiheessa hermostuvat molemmat, kun lapsi ei tietenkään heti osaa täydellisesti, ja sitten isi hermostuu kun toinen " vaan sählää" (tietty sählää, kun ei opasteta kunnolla, prkl), ja lapsi suuttuu kun ei saakaan tehdä vaikka luvattiin.Mukaan ei tule ottaneeksi minnekään spontaanisti, mutta eipä mieskään toisaalta missään itse käy... :) Käyvät ne muskarissa yhdessä, kun selvitin heille sopivan ajan ja paikan ja lähestulkoon työnsin ovesta ulos ekalla kerralla :D

Vierailija

mukaan touhuihinsa, osaksi siksi, että poika on kova isänsä perään ja päin vastoin...mutta kyllähän pienempänä n.3 v ja alle oli vastentahtoisempi ottamaan mukaan, ihan tietysti siksi että oli pieni ja vaati jatkuvaa huomiota...mutta pikkuhiljaa alkoi tajuta, että kyllä ne asiat sujuvat eikä tarvitse stressata turhia...

Vierailija

esim. eilen lahdin kaupungille kun mies kutsui ystaviaan kylaan ja poika oli heidan kanssaan. Tanaan lahtivat yhdessa kirpparille, pari paivaa sitten korjailivat yhdessa nuoremman lapsen vaunuja jne. jne.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Paitsi jos ovat humalassa.
rupesi naurattamaan, kun jotenkin ajattelin ettei lapset pääse mukaan jos ovat humalassa =D Sorisorisori...

Vierailija

Paitsi jos ovat humalassa.Ja ihan mielellään ottavatkin mukaan.Yleensä perheen yhteinen saunominen tehdään niin että mennään lasten kanssa saunaan ja toinen meistä lähtee lasten kanssa suihkuun ja pesee lapset. Toinen saa olla löylyssä ihan rauhassa. Se joka on pessyt lapset lähtee lasten kanssa pois saunasta ja antaa lapsille juomista ja auttaa yöpuvut päälle. Saunaan jäänyt saa rauhassa käydä suihkussa. Sitten vaihdetaan toinen tulee antamaan lapsille iltapalan ja toinen saa palta saunomaan ihan rauhassa.Toinen vaihtoehto on jos halutaan yhdessä saunoa niin lämmitetään sauna vasta kun lapset on nukkumassa eli 21 jälkeen.

Vierailija


Aika usein miehen (kuin naisenkin) vanhemmuustaidot ovat kytköksissä oman lapsuuden kokemuksiin ja sieltä kumpuaviin tuntemuksiin.Ome mieheni on alkoholisti-isän ja tunnekylmän äidin kasvattama, vaille huolenpitoa ja rakkautta jäänyt aina. Ehkä sen vuoksi hän osaa samaistua lapsen tunteisiin erittäin hyvin ja haluaa antaa lapsillensa päinvastaisen lapsuuden kuin on itse kokenut. Hän ottaa lapset hyvin luontevasti mukaan puuhaan kuin puuhaan.Miten on miehesi lapsuus? Minkälaisia malleja hän on oppinut tai oppinut olemaan oppimatta? Voisiko olla niin, että hän ei osaa ottaa lapsen tunteita huomioon tarpeeksi hyvin?

Vierailija

varsinkin silloin, kun poika oli pienempi. Nyt 2,5-vuotiaan kanssa hän kyllä jo touhuaa. Luulisin, että helpottaa, kun lapsi kasvaa ja mies huomaa, ettei se olekaan niin vaivalloista.

Vierailija

Tyttö on nyt 8v eikä juurikaan ole päässyt mukaan mihinkään, eivät myöskään nuoremmat sisarukset.

Nykyään eivät edes halua lähteä koska eivät ole tottuneet olemaan hänen seurassaan,grr..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat