Seitsenkuisen ruoka

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mitä teidän 7-kk lastenne päivän ateriat pitävät sisällään? Kuinka monta kiinteää? Mitä? Mihin aikoihin? Ja vertailun vuoksi myös se, milloin kiinteät aloitettu?

Kommentit (5)

Vierailija

miten muilla sujuilee. Tuli sellainen olo, että hyvin voimme jatkaa samaan malliin kuin nytkin - tai mikä meillä sitten tuntuukin hyvältä. Aamupuuro on yritelty ottaa kuvioihin pari viikkoa sitten (klo 8-8.30), kasvissose on syöty hyvällä halulla (11-11.30) jo 4,5 kk:n ikäisestä, hedelmäsose tms. (17.00) viisikuisesta ja iltapuuro (20.00) aloiteltiin puolivuotiaana. Maitoa menee rinnasta jonkin verran aterioiden päälle ja sitten aamuisin, iltaisin ja iltapäivisin vähän enemmän. Tänään maistettiin kasvissoseen seassa vähän lihaa, ja siihen lisäykseen kai tässä seuraavat viikot totutellaan. Jotenkin vain tuli hetkeksi sellainen olo, että mihinkäs suuntaan sitä pitäisi korjailla tota ruokavaliota.

Vierailija

aloitettiin maistamaan soseitä vähän ennen 4kk

päivä näyttää about tältä5 aikaan 200ml maitoa

8 aikaan 200ml velliä(maissi/riisi/kaura)

10.30-11 sosetta 1 purkki (kala/kana/nauta) + 100ml maitoa

13 aikaan 150ml maitoa

16-16.30 sosetta 1 purkki(kasvis) + 100ml maitoa

19-19.30 puuro + 100ml maitoatämä on viitteellistä, aina välillä tulee poikkeuspäiviä jolloin soseet ei maistu ollenkaan ja sitten ollaan suurimman osan päivästä pelkällä maidolla, ja syötöt tiheämmät.t.papu + tyttö 7kk

Vierailija


Perunalla aloitettiin, sitten porkkana. Hedelmäsoseista ensin päärynää sitten mustikkaa, omenaa jne. Nyt on ikää 7kk 1vko, ja ruokarepertuaariin kuuluu erilaisia kasvissoseita (peruna, porkkana, kukkakaali, parsakaali, kesäkurpitsa, maissi), lihaa (kana, possu, nauta), hedelmäsoseita (kaikenlaisia) sekä puuroja (lasten kaurapuuroa, Elovenaa, Muksu tetrapuuroja).Päivän ruokailut (suurin piirtein):

-aamupuuro klo 9

-lounas (kasvissose) klo 13

-välipala (hedelmäsose) klo 15

-päivällinen (liha-kasvissose) klo 18

-iltapuuro klo 20Hedelmäsosetta menee 1prk/pvä, kasvis/lihasosetta 1½dl/kerta. Puuron teen 1dl:aan vettä.

Imetän vaihtelevasti ennen/jälkeen jokaisen aterian. Lisäksi yöllä tissitellään 2-4 kertaa.Vierailija

Kiinteät aloitettiin n. 4 kk iässä bataatilla. Aluksi annoin vain kerran päivässä n. klo. 12 kasvissosetta tai hedelmäsosetta. Sitten siirryin aika pian siihen, että aamupäivällä annoin kasvista ja iltapäivällä hedelmää. Muuten mentiin maitoaterioilla lapsen nälän mukaan.Sitten Th antoi " määräyksen" alkaa antaa kaksi kasvisateriaa päivässä ja että eka ateria pitäisi antaa n. 11 maissa. Siitä sitten kehkeytyikin päivärytmi eli aamulla pian heräämisen jälkeen tai n. 8.00 aamumaito/velli, klo. 11 kasvissose+maitoa (ja joskus vielä hedelmää, jos vielä tuntuu menevän), 14.00, välkkäriksi maitoa tai velliä. 17.00 kasvista+maitoa ja klo. 20 iltavelli.Vilja aloitettiin kauravellin muodossa n. 5 kk iässä ilta- ja aamuvellinä. Liha suurinpiirtein samoihin aikoihin. Nykyään ruokajat ovat suurinpiirtein samat, mutta klo. 11 syödään liha-ateria kasviksen sijasta. Aamulla syödään (toistaiseksi huonolla ruokahalulla) puuroa, mutta illalla anna edelleen velliä, koska puuro ei todellakaan uppoa illalla väsyneenä. Neljää viljaa on jo kokeiltu (kaura, venhä, ruis ja ohra). Välipalaksi menee joko 200 ml korviketta tai maissi/riisivelliä.Joskus jo iltapäiväunet venähtävät kuuteen tai jopa pitemmälle, jää kasvissoe pois ja annan puuroa sen mitä suostuu syömään ja sitten vielä ennen nukkumaanmenoa kauravelliä.Luulen, että tämä aikataulu ym. ei tule tästä pahemmin muuttumaan, muutakuin että iltapuuro olisi joskus tulevaisuudessa toiveissa ja sitten tietty ruoan koostumus muuttuu iän karttuessa sekä maidon vrkmäärän väheneminen.Olikohan siinä kaikki?lehtovi & Helmi 28.3.Vierailija

Soseet aloitettiin 6kk. Nyt syö hyvinä päivinä näin:

*Yöllä ja aamulla rintamaitoa (määrittelemätön määrä)

*10:30-11:00 4kk sosetta vajaa puoli purkkia jotain kasvisviksista tai hedelmistä tehtyä sosetta (parina kertana olen lisännyt joukkoon omaa tekemääni lihasosetta vähän mauksi)+päälle rintamaitoa, joka ei useinmiten uppoa tai sitten syö vaan pelkän maidon, kun sose ei uppoa.

*n.13-14 välillä tai kun on herännyt päiväunilta rintamaitoa (joskus tarjoan useamman kerran ennen kuin on valmis syömään)

*Usein uusi yritys rintamaitoa ennen päiväunia tai jos päiväunille meno venyy pitkäksi, niin yritän antaa aikaisen ruoan

*n16:30-17:00 4kk sosetta vajaa puoli purkkia + rintamaitoa päälle jonkin verran myöhemmin (+1/2-1h)

*19:30 iltapuuro saman verran kuin sosettakin, tosin viime aikoina puuroa ei ole suostunut syömään, joten sosetta taas silloin.

*20:30-21:00 Rintamaitoa ja usein uudestaan tunnin kuluttua

*Soseiden aloittamisen jälkeen öisin lukematon kerta tissiä, vaikka varsinaisesti ei maitoa syö siitä kovinkaan paljoa... Ennen soseiden syöntiä öisin nukkui huomattavasti paremmin.Meillä siis varsin sekavaa ja uni- ja ruoka-ajat ei oikein osu kohdalleen...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat