asuntolaina-asiaa

Vierailija

onko kenelläkään kokemusta tosipitkästä lainasta (muistaakseni sampo) tai muuten vaan pitkästä laina-ajasta (yli 25 v.)?millaisen asunnon olette ostaneet ja millaiseen tarpeeseen? oliko omarahoitusta?harkitsen asunnon ostoa mutten haluaisi maksaa kuukausittaisia lyhennyksiä edes sitä 40% nettotuloistani joten ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä pitkä laina-aika. rohkeus vaan puuttuu joten haluatko toimia " vakuuttelijana" ?

Kommentit (11)

Vierailija

Mahdollisimman noipeasti pois maksaminen kuulostaa tietysti hyvältä, mutta käytännössä moni elää velallisena silti lähelle eläkeikää tai ylikin.

Vierailija

haluaisin löytää asunnon josta ei ole enää " pakko" muuttaa pois. tähän asti on tullut vaihdettua asuntoa aina kahden vuoden välein..ja noita alle 250 euron vastikkeellisia asuntoja olen löytänyt kymenittäin.

Vierailija

kyselinkin kokemuksia. omarahoitusta oli jo nykyiseenkin asuntoon ja tuloni ovat keskisuuret mutta asunnot ovat himputin kalliita ja siksi tätä pitkää lainaa pohdin.onko pakko muuten tehdä johtopäätöksiä aina noin negaan sävyyn?!

Vierailija

Itse en ottaisi pitkää laina-aikaa, koska en halua maksaa pankille korkoja mielettömästi ja haluan nopeasti omistaa asuntoni ns. oikeasti.

Vierailija

Jos ensi asunnon ostaja saat valtiontakauksen tietylle summalle ja loput henkilö takauksena.Esim 220000 lainan saat 30-v maksuajalla, mut tulojen oltava vähintään 3300¿/kk.Kaikkien maksujen jälkeen(laina, ruoka jne.) jäätävä vielä n.1000¿ käyttörahaa ns.hätävaraksi.Tee pankkien netti sivuilla laskureilla kokeiluita.Esim.tapiolan sivuilta näet alustavasti myönnetäänkö haluamaanne lainaa teidän tuloilla.

Vierailija

_en_ halua että laina vie 40% kuukausittaisesta nettotulosta. haluaisin lainan+lyhennykset suurinpiirtein 500-600 euron välille. siihen vielä mahdollisesti vastike+muut kulut eli yhteensä korkeintaan 750 euroa.tämä määrä olisi sama kuin nykyisessä lainassanikin, mutta lainasumman pitäisi olla suurempi kuin nykyisessä asunnossani. eli ainoaksi vaihtoehdoksi jää laina-ajan pidennys, eikö?ja nyt, please, onko teillä niitä pitkiä lainoja?Vierailija

pankki antaa melkein mitä vaan jos on taustat kunnossa ja hyvät takaajat, sitäpaitsi me ainakin täytettiin se rahankäyttöpaperi ihan summis ja laina saatiin just niinku haluttiin, pääasia varmaan on että on työpaikkaalkuperäiseen kysymykseen sen verran, että noin pitkä laina-aika ei oo kovinkaan kannattava, ku joudut maksaa TOSI paljon korkoja, niiden 25v aikana. Itellä on ollut sellainen periaate, että mahdollisimman nopeasti maksuun, vaikka sit ny elettäiskin vähä tiukemmalla

Vierailija

ja kakkoselle ja samanmielisille vielä, että enhän ollut kyselemässä täältä saanko lainaa vaan onko kenelläkään kokemuksia?siksi niitä taustatietoja tuli vähän.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat