Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apua PAHAAN vaippaihottumaan?!?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän kolmeviikkoisella on ollut nyt jo viikon verran vaippaihottumaa, jota en saa omin konstein talttumaan. Pylly on tosi punainen ja ärtynyt, osittain iho on rikki ja pienillä " rakkuloilla" ja aristaa tietenkin kovasti. Itku tulee aina pesun yhteydessä ja kakkaaminenkin näyttää tekevän kipeää. Rintamaidolla oleva vauva kakkaa " kaiken aikaa" eli jokaisessa vaipassa on aina kakka.

Olen vaihtanut vaippamerkkiä kahdesti, koettanut antaa ilmakylpyjä pari kertaa päivässä noin puoli tuntia ja hetken vaipanvaihdon yhteydessä, laittanut Bepanthenia ja talkkia. Silti iho vain ärtyy entisestään ja alan olla jo todella huolissani. Olen myös koettanut tihentää vaipan vaihtovälejä, vaikka tuntuukin tosi kurjalta vaihtaa vaippaa kesken unien, kun pikkuinen aina siitä herää ja kiukustuu. Maksimissaan tyttö nukkuu kolme tuntia, mutta olen nyt pari päivää vaihtanut vaippaa ainakin kahden tunnin välein.

Auttakaahan nyt! Pitäiskö tästä oikein lähteä näyttämään takamusta lääkärille tai neuvolaan?

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Meillä oli taaperolla paha vaippaihottuma, joka osoittautui lopulta märkäruveksi. Koska sitä oli niin laajalla alueella, tarvittiin antibioottikuuri suun kautta sekä voide. Harmittaa kun viivyttelin niin kauan lääkäriin vientiä, reppana joutui kärsimään liian kauan kipeästä pyllystä :o( Labrakokeet lopulta kertoivat totuuden.Eli lääkäriin vain, jos ihottuma on sitkeä ja tekee lapselle kipeää!

Vierailija

Ehdottomasti. Sitä ei tarvitse kuin muutaman kerran laittaa ja iho on kuin entisenlainen.

Sitä ei tosin saa kuin reseptillä.

Meidän tytöllä oli suht koht saman ikäisenä aivan kuvailemasi tyylinen ihottuma vaippa-alueella ja tällä rasvalla lähti. Käsikaupasta ostetuilla sinkkivoiteilla vain paheni.

Vierailija

Mene lääkärille, meillä ihan rutiinitarkastuksessa lääkäri sanoi että vauvalla on sieni-infektio (ovat yleisiä) ja sai sitten apteekista siihen tarkoitettua voidetta. Parissa päivässä koko ihottuma oli poissa eikä ole sen koommin tullut. Vauva nyt puoli vuotta. Tuo ihottuma kiusasi myös vauvaa kovasti ja tosiaan jos kyseessä sieni niin ei lähde pois ilman asianmukaista hoitoa!

Vierailija

Kurja juttu! Toivottavasti saatte pian vauvan ihon kuntoon!

Meillä auttoi bepanthene kun sitä laitettiin joka vaipanvaihdon ja pesun yhteydessä todella reilu valkoinen paksu kerros, niin johan rupesi ihottuma helpottamaan!!!

Vierailija

Lääkäri sanoi että sieni-infektion yleensä tunnistaa juuri noista rakkuloista, ne eivät ole tavallista vaippaihottumaa eivätkä lähde pois vaikka miten vaihtaisi kestoihin ym.

Vierailija

minäkin suosittelisin kokeilemaan. Oikein paksulti vain ja tietysti puhtaalle iholle. Kunhan saat ihottuman paranemaan, niin kokeilepa puhdistaa kakkapylly vanulapuilla, joihin laitat vauvaöljyä. Ei tule niin paljon pesukertoja ja öljy puhdistaa ihon hyvin ja samalla hoitaa. En siis tarkoita, että kaikki kakat näin, mutta esim. joka toinen kerta.

Vierailija

Niinhän se on, että kertakäyttövaipoissa on kemikaaleja jotka pistävät pikkuisen pyllyn punottamaan. Mielestäni paras neuvo punotukseen on kestovaippa. Se ei ärsytä ihoa ja on vielä imukykyisempikin. Ainakin yöksi voisi hankkia villavaipan. Ilmakylvytkin varmasti auttavat asiaan. Hyviä vointeja!

Vierailija

Minäkin kyllä kehottaisin menemään lääkärin juttusille, jotta saat selville, onko syynä kenties joku sieni tai muu iho-infektio. Enkä sulkisi pois myöskään sitä allergiamahdollisuutta. Meillä tyttö itki mahakipuja aina jos olin syönyt esim. omenaa tai sitrushedelmiä, iho-ongelmia ei ollut, mutta rassukka oli siis yliherkkä esim. noille hedelmille ja sai oireita minun maitoni kautta. Heti auttoi, kun tajusin jättää ne pois ruokavaliostani.Niin ja niitä kestovaippoja suosittelisin varovasti minäkin, siis varsinkin silloin jos punoituksen taustalla ei ole esim. sieni-infektio. Ei sillä, etteivätkö kestot olisi muutenkin hyvä vaihtoehto ;) , mutta ne eivät siis välttämättä itsessään auta jos punoituksen syy ei ole vaipoissa. Aika monilla kyllä kestovaipat ovat tuoneet helpotuksen punoituksiin, kun se punoitus on johtunut yksinkertaisesti siitä, ettei lapsen iho ole kestänyt kertisten kemikaaleja. Tärkeintä olisi kuitenkin nyt selvittää, miksi iho punoittaa ja siksi neuvonkin ottamaan heti yhteyttä lääkäriin ja miettimään vasta sitten mahdollista vaihtoa kestovaippoihin. Jos kyse on esim. sienestä, kestovaippa voi jopa pahentaa asiaa, koska kestovaippa kuitenkaan harvoin on niin pintakuiva kuin kertis ja kosteus voi vain parantaa sienen oloja.

Vierailija


Meillä vanhimmalle pojalle tuli karmea ihottuma peppuun, ihan verille asti, kun söin kaksi kanamunaa imetysaikana (kauhea syyllisyys ja vielä piti kaksi syödä). No, siihen auttoi ihan tavallinen vaseliini, esti pissin ja kakn ärsytyksen. Muutenkin hyvä vaippa-alueelle. Enpä sitten enää syönyt kanamunaa imetyksen aikana. Nykyisen vauvan kohdalla en kyllä edes kokeile (siis sitä kananmunaa). Poika on nyt 9-vuotias ja syö hyvällä kananmunia, ei siis jäänyt mitään pysyvää allergiaa...

Vierailija

Minä tuhersin jo välillä itkua meidän tytön pepun kanssa, kun mikään ei tuntunut auttavan. Olisi pitänyt aikaisemmin tajuta mennä lääkärille. Sienihän siellä oli. Kolmisen viikkoa laitetiin lääkerasvaa ja -puuteria. Nyt on ihanaa kun on jo useamman kuukauden ollut peppu oikein hyvässä kunnossa.

Vierailija

Kangasvaippaa minäkin suosittelen. Meidän herkkäihoinen poika käyttää normaalisti kestoja. Äskettäin puin Pampersin matkalle lähtiessämme ja neljän tunnin vaihtovälillä pylly oli muuttunut todella ärtyneen punaiseksi. Sitä punotusta parantelimme sitten pari päivää. Ceridal öljy on ollut meidän pojan pyllylle hyvää (saa apteekista) ja sitten se tiheä vaipanvaihto ja ilmakylvyt. Kun pylly on ollut oikein punainen, poika on ollut paljon kokonaan ilman vaippaa tai olen kietaissut päälle pelkän harsovaipan.Menna+poika 6 kk

Vierailija

Meillä ei onneksi pahoja ihottumia ole päässyt tulemaan, mutta kaikki muut vaippamerkit paitsi Libero saa meidän typsyn pepun punaiseksi. Kaikissa muissa vaipoissahan käytetään kosteusvoiteita ja etenkin Pampers saa punoittamaan. Samoin meille ei käy Bebanthen voide ollenkaan, tuntu että punoitus vain lisääntyi kun sitä laitoin. Ratkaisu meille siis ollut Libero, talkki (hajustamaton) ja joskus ceridal-rasva. Toivottavasti jotain apua näistä vinkeistä:)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat