Miksi suurin osa vanhemmista kantaa lasta aina turvakaukalossa joka paikkaan?

Vierailija

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi vauvaa kannetaan joka paikkaan turvakaukalossa eikä sylissä? Tulee ihan sellainen olo, että vanhemmat eivät halua pitää lastaan sylissä, vaan ajattelevat, että lapsen on parempi olla yksin omassa kaukalossaan. Siis periaatteessahan sama juttu on vaunuissakin ja kyllä meillä esikoisella vaunuja käytettiin, mutta myös paljon kantoliinaa ja kauppaan tms, johon ei otettu vaunuja, kannettiin aina sylissä. Musta ainakin jo vähän isompi vauva on paljon raskaampi kantaa kaukalossa kuin sylissä ja onhan se hyvä lapsen saada olla vanhempiaan lähellä, kehittyy motorisestikin paremmin.Jotenkin yhdistän tähän kaukalossa joka paikkaan kantamisella sen, että antaa lapselle mahd. aikaisin korvikkeita, kun eihän se äidinmaito ole mitään kunnon ravintoa tai annetaan lapselle lohdukkeeksi mieluummin tutti kuin otetaan syliin tai annetaan oikeaa rintaaa ja lapsi laitetaan aikaisin päivähoitoon, kun eihän se saa tarpeeksi virikkeitä kotona. Siis ajatellaan että tekniikka ja vanhemmuuden ulkoistaminen on lapselle parempi kuin läheisyys ja liiallinen riippuvuus vanhemmista.Ehkä näillä asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Nämä ovat vain mielikuvia, joita minussa herää, kun näen vauvan yksin turvakaukalossaan. Kertokaa minulle syy tähän, niin ei tarvitse enää ihmetellä.

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Kaukalo on kätevä, kun sen saa tosiaan kaupassa poikittain kärryyn, joten ei vie tilaa ja kaukalon voi laittaa maahan, kun paimentaa isompia lapsia ja juoksee heidän perässään. Jos yksin käyn kaupassa niin miten helkutissa saan ison kauppakassin ja vauvan kannettua sylissä. Kaukalo on ehdoton ostoksilla ollessa. Kaukaloa kannan yleensä käsivarrella, joten ei hakkaa jalkaa vasten ja jos hakkaakin niin nukkuva vauva ei siitä häiriinny.

Vierailija

Me ainakin laitetaan vauva kaupan kärryihin jossa on jo valmiiksi kaukalo siellä korkeammalla kuin tavarat laitetaan sekä sisarelle istumapaikka, mahtuvat molemmat.

Vierailija

Isompi lapsi nauttii jo eri tavalla maisemista yms. ja on jo enemmän erillään äidistään. Mutta mielestäni ihan vastasyntyneelle kaikkein paras paikka on olla mahdollisimman paljon vanhempiensa fyysisessä läheisyydessä.

Vierailija

Hohhoijaa. Meillä on 1kk ikäisestä korvikkeella ruokittu 10kk pikkuinen, niin ja soseetkin aloitettiin 4kk ikäisenä. Mutta sylissä on aina kannettu ja pidetty paljon. Nykyisin touhuaa paljon itsekseen, mutta välillä kiipeää jopa oma-aloitteisesti syliin ja halii. Niin ja pitää tunnustaa, että pienempänä kannettiin välillä myös turvakaukalossa. Ei tosin pitkiä matkoja, kaupassa tms. Hoitoon ollaan suunniteltu laitettavan aikaisintaan 2 vuoden ikäisenä. Olikos ap:lla vielä muita olettamuksia?.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:
Miettikää miltä lapsesta tuntuu, kun kaukaloa retuutaan toisessa kädessä niin että se heijaa sivuttain ja törmää tum-tum tasaisesti vasten kantajan jalkaa? Pahimmillaan kymmeniä minuutteja ja useita kertoja päivässä? Kyllä säälittää!
Ei päivää....Ei voi olla näin yksinkertasta porukkaa... :D :DOli kyllä paras alotus ja paras ketju aikoihin!! :)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Jälkikäteen on vähän pistänyt naurattamaan oma puusilmäisyys.Ps. Meillä kyllä imetettiin vuoden, hoidettiin lapsi kotona kolme vuotta ja muutenkin syliteltiin ja huomioitiin vauvaa paljon. Mutta kulki kauppareissut ja monet muut reissut pitkälti kaukalossa.
Just prikulleen noin kävi meilläkin :-) Selkä vääränä raahattiin kaukaloa vaikka vauva ois ollut hereilläkin. Hupsua vähän. Aika harvan olen nähnyt raahaavan kaukaloa enää toisen tai kolmanne lapsen kanssa.

Vierailija

lapsen kantamista turvakaukalossa esim.kaupungilla ja olette niin sitä mieltä että lasta pitäisi jatkuvasti kanniskella,niin osaavatko lapset ollakaan edes hetkeäkään ilman syliä.Itse olen ainakin huomannut että kun meillä ollut käytössä sitteri ja turvakaukalo ja lapsi istuskellut välillä niissä eikä vaan pelkästään sylissä kanniskeltu,niin ei meidän lapsi ehdoin tahdoin ole aina vaatimassa syliä vaan haluaa kovasti touhuta myös itsekseen.Eli ajan takaa sitä että jos lasta joka paikkaan kantelee sylissä ja jatkuvasti kotonakin kantelee sylissä niin eihän ne lapset kohta suostu muualla olemaankaan kuin sylissä.Mitenkä teillä muilla on tämän asian laita?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Mitä sanot siitä ,että synnytyssairaalassakin KIELLETÄÄN kantamasta vauvoja, niitä pitää lykkiä niissä kärryissä ettei niitä tiputella maahan vahingossa. Aatella, ja pitäisi olla syli&imetysmyönteistä!!!!

Vierailija

Jälkikäteen on vähän pistänyt naurattamaan oma puusilmäisyys.Ps. Meillä kyllä imetettiin vuoden, hoidettiin lapsi kotona kolme vuotta ja muutenkin syliteltiin ja huomioitiin vauvaa paljon. Mutta kulki kauppareissut ja monet muut reissut pitkälti kaukalossa.

Vierailija

Eihän kukaan voi olla noin yksinkertainen? Herättää nyt pieni vauva sieltä kaukalosta syliin vai kuljettaako ap autossa lastaan kantoliinassa...Vierailija

Ja mies sitten työnteli vauvaostoskärryä ja minä ostosten ostoskärryä...Vierailija:

Lainaus:


niissä kun ei ole mitään kiinnitysmekanismia; kaverini lapsi oli juuri noin ja joku toinen törmäsi kärryihin, jonka seurauksena kaukalo vauvoineen tippui lattialle! Onneksi oikein päin, eikä vauvalle käynyt mitään, mutta vaikka kuin olette itse varovaisia, niin muut ei sitä välttämättä ole!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat