Nastamuumion spagetti + Hiukkahyvä puolukkapiirakka

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nastamuumion spagetti



500 g paistijauhelihaa

300 g tummaa spagettia

1 iso porkkana

1 pieni sitruuna

lihaliemikuutio

ketsuppia

valkosipulia 2-4 kynttä

oreganoa

loraus vettä

valkopippuria

juustoraastetta



1. Paahda liha padassa ilman rasvaa. Lisää joukkoon loraus vettä, lihaliemikuutio, murskatut valkosipulin kynnet, valkopippuri ja porkkana raasteena. Sekoita hyvin. Keitä samaan aikaan katkotut spagetit.



2. Lisää pataan sitruunan mehu, n. 0,5 dl ketsuppia sekä oreganoa reilusti. Sekoita ja anna hautua hetki kannen alla.



3. Heitä joukkoon katkotut spagetit, sekoita, tasoita pinnasta ja anna nesteen hieman haihtua.



4. Ripottele juustoraastetta pinnalle ja pidä kansi päällä kunnes juusto on sulanut. Enne tarjoilua anna ruuan levähtää hetki. Lämmitettäessä ruuan maku vain paranee!





Hiukkahyvä puolukkapiirakka



pohja:

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

0,5 dl sokeria

1 tl suolaa

n. 6 dl vehnäjauhoja

75 g voita sulatettuna



Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita siihen hiiva. Lisää sokeri, suola ja jauhot. Lopuksi sulatettu voi sekaan. Levitä taikina käsin uunipellille, jossa on leivinpaperi (taikinasta tulee juuri sopiva määrä yhdelle pellille).



pohjan päälle:



n. 5 dl survottua puolukkaa + sopivasti (maun mukaan) sokeria



pinnalle:



2 dl voisulaa

2 dl sokeria

5 dl kaurahiutaleita



Sulata voi kattilassa/mikrossa. Sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levittele piirakan päälle.



Paista uunin keskitasossa (225C) n. 15-20 min. (riippuu vähän uunista)



Tämä on ehdottomasti parasta puolukkapiirakkaa, mitä olen itse maistanut. Kokeile!!!



Kommentit (0)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat