Haaveillaan että vuonna 2007 lähdettäisi koko perhe 3kk etelään

Vierailija

miten tuo lasten koulujutut järjestetään,ainaskin se vielä mietityttää 3 ja 4 luokkalainen

Kommentit (6)

Vierailija

Ja kotikoulua en suosittele, lapselle koulu on paljon muutakin kuin akateemista oppimista. Siinä on kaverit, sosiaaliset suhteet ja liikunta. Se on aika rankkaa lapselle opiskella yksin. Ja ikäväkin voi vaivata pahemmin jos ei uusia kavereita löydy.Itse menin melkein ummikkona vieraskieliseen kouluun 13- vuotiaana. Ruuan tilaaminenkin ensimmäisenä päivänä oli lounastunnilla niin vaikeaa, että kokki haki minut tiskin takaa keittiön puolelle ja nosteli kattilan kansia että sain valita mitä söin. Itseltäni meni vajaa neljä kuukautta,että pystyin kavereitten kanssa kommunikoimaan ja ymmärtämään normaali keskustelua. Oli muuten elämäni hiljaisimmat ensimmäiset kuukaudet ;=DDD

Mutta luonnontieteissä ja historiassa pärjäsin paljon paremmin vasta vuoden kuluttua. Osa opettajista esimerkiksi hyväksyi vieraskielisella sanakirjan kokeessa osa.

Sain myös opettajan määräämän tukioppilaan ensimmäiseksi viikoksi, tämä luokkatoveri talutti minua hihasta pitäen ekan viikon luokasta ja rakennuksesta toiseen. Koulu oli ripoteltu kolmeen eri rakennukseen.Kaksikielisyys on elinikäinen lahja, vaikka ensimmäiset pari viikkoa olisivatkin vaikeita. Lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.

Ja mitä nuorempi lapsi sen nopeammin hän yleensä omaksuu vieraan kielen.Vierailija:

Lainaus:


Sotkee vähemmän koulua ja tarvittaessa voi vaikka " jäädä luokalleen" Suomessa.Entä kotikoulun mahdollisuus?
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat