Alotetaanko lehmänmaidon totuttelu 1-vuotiaana vai jo vähän ennen? Kun 1-v. syö ohjeiden mukaan samaa ruokaa kuin muu perhe

Vierailija

ja juo maitoa? Kuin kauan totuttelussa menee? 2vkoa?

Kommentit (10)

Vierailija

Meille neuvottiin. Kummallista mielestäni kuitenkin, että meillä neuvolassa ainakin luvattiin jo antaa alle 9kk vanhankin maistella maitoa. Täti siellä totesi, että sen huomaa jos elimistö ei ole valmis.

Vierailija

Mitään oireita ei ole koskaan tullut mistään ruuasta, ei siis myöskään maidosta. Nyt tytöllä ikää 10kk:tta ja juo rasvatonta luomumaitoa ja syö samaa ruokaa muun perheen kanssa. On tyytyväinen ja voi oikein hyvin!

Vierailija

Munuaiset eivät pysty pilkkoa vielä 8 kk ikäisenä maidon proteiineja, joita on kolme kertaa enemmän kuin äidinmaidossa. Se rasittaa lapsen elimistöä, ja jatkuessaan pitkään, " rikkoo" munuaiset.Vauvajogurttien maito on käsitelty samalla tavalla kuin tuttelikin, eli maidon proteiinimäärää on laskettu. Tuttelissa on proteiinia vain vähän enemmän kuin äidinmaidossa, eikä niin pieni määrä rasita munuaisia.Kannattaa kasi ottaa asioista selvää, ennen kuin väittää muiden puhuvan paskaa. Vai kolahtiko tekstini omaan nilkkaasi? ;)

Vierailija

Ei totutteluun välttämättä mene aikaa ollenkaan. Meillä tytöt ovat ainakin juoneet lehmänmaitoa hyvin heti ensi kerrasta alkaen. Tosin ekoilla kerroilla taisin lämmittää maitoa hieman, jotta se maistuisi vähän tutummalta.

Vierailija

Kuukauden päästä uusi yritys.Että ehkä en silti 8 kk ikäiselle lähtisi normaalia maitoa antamaan...Onneksi olkoon kakkonen, vaikka lapsellesi ei oireita ole tullut, olet voinut pilata lapsesi munuisten toiminnan. Se ei välttämättä näy heti, mutta muista syyttää itseäsi sitten, kun lapsesi joskus tarvii sairaalahoitoa asian vuoksi...Tavallisessa maidossahan on kolminkertainen määrä proteiinia ym. äidinmaitoon verrattuna, ja munuaiset eivät sitä tutkitusti vielä 8 kk ikäisenä pysty riittävän hyvin käsitellä...Pysyvät vauriot...

Vierailija

muutama viikko alle. Ainakin meillä neuvolassa sanottiin, ettei se ole niin pilkulleen oltava se 1-v. Sieltä sain ohjeen että 10-13kk iässä. Eikä meilläkään mitään totuttelua ollut, hyvin kelpasi heti:)

Vierailija

Tämä rajoite maidon antamisesta perustuu siihen, että vauvan elimistö ei pysty pilkkomaan maidon proteiineja. Vasta noin vuoden ikäisenä se sitten käy. Eihän tämä nyt ihan päivän päälle tokikaan ole. Jonkun lapsen elimistö voi kypsyä vasta vuoden ikää myöhemminkin. Sen huomaa kyllä jos näin on, lapsi silloin alkaa oireilla lehmänmaidosta.Ei kai siinä muuta kuin lehmänmaitoa maistelemaan ja katsomaan miten se siitä lähtee! Itse (2 lasta) en ole erikoisia jippoja yritellyt, vaan vuoden tienoilla pikku hiljaa antanut ruokajuomaksi maitomukin eteen. Tämä imetyksen ohella, tietysti jos lapsi ei ole imetetty niin sitten on vähän enemmän mietittävä sitä kalsiumin saantia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat