Paljonko on ekaluokan open palkka?

Vierailija

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

On kivaa, kun tienaa paljon rahaa. Ja tosi kivaa, jos vielä viihtyy töissään:)Mutta on se opettajan homma verrattain monta duunarihommaa kevyempi ja mielekkäämpi homma näin koko työikää ajatellen.Duunarin hommat kun _yleensä_ on simppelimpiä, mulla ei pää kestäis semmoista haasteiden puutetta. (en kyllä ole opettajakaan, koska siitä ei pääse kauheasti ylenemään ja saamaan lisähaasteita).

Vierailija

arhaiden palkattuja ammatteja. Lisäksi oppikirjat on nykyään niin valmiiksi pureskeltuja, että open ei tarvi tehdä juuri mitään muuta kuin korjata kokeet. Opettajan kirjassa tulee valmiit tuntisuunnitelmat, kokeet, ideoita elävöittämiseen jne. Kehtaattekin valittaa.

Vierailija

Aina voi kaiken tehdä vielä paremmin, vielä innostavammin, vielä vaihtelevammin, vielä mielikuvituksellisemmin, vielä oppilaita aktivoivemmin, vielä mieleenpainuvammin.T: Ope, joka nauttii haastavasta työstään ja tykkää oppilaistaan.

Vierailija

Oppilaat tottelevat kuin unelma, opettaja vähän välillä opettaa ja sitten oppilaat työskentelevät hiljaa upeiden oppikirjojensa parissa.Kun se olisikin noin! Mutta mites nämä meidän omat oikeutensa liian hyvin tuntevat oppilaat? Lintsaajat, myöhästelijät, keskittymisvaikeuksista kärsivät, henkisesti pahoinvoivat?

Vierailija

Minusta opettajat harhaanjohtavat keskustelua jatkuvasti mainostamalla ensin peruspalkkaansa ja sitten kertomalla hirveistä tuntimääristä. Kertoisitte rehellisesti, millä tuntimäärällä saatte peruspalkkanne ja sitten sen, että otatte ylitunteja, joista saa lisäpalkkaa!Esim. lukion kieltenopella on 18 tuntia peruspalkkaan viikossa. Tuossa voi olla vielä mukana jotain muutakin kuin opetusta. Ts. vaikka 15 tuntia opetusta, luokanvalvojaa, välineitä yms. Käytännössä monilla opettajilla on enemmän tunteja, mutta sitten palkkakin on suurempi! Laskisitte opettajat vihdoinkin tuntipalkkanne! Pitkät lomat on aika iso plussa. Ja 18 opetustunnin valmisteluun ei voi mennä toista 18 tuntia tai sitten on työtavoissa vikaa! Tottakai joka työpaikalta löytyy näitä, joille ei mikään aika riitä töiden tekoon, mutta se on sitten yksilön huonoutta.

Vierailija:

Lainaus:


Eihän sitä tuntimäärää voi yleistää. Itselläni on keskimäärin 28 viikkotuntia. Tämän lisäksi teen kotona PALJON töitä. Suunnittelua, esseiden, kokeiden yms. korjaamista. Lisäksi usein osa viikonlopusta/ lomasta menee myös näihn hommiin tai sitten ollaan koulutuksessa. Opettajuus seuraa aina. Lomamatkoilla etsitään materiaalia. Ajantasalla täytyy aina pysyä, päivittää tietoja jne. Myös huonoina päivinä joudut luokan edessä pistämään koko persoonasi peliin. Pidän kuitenkin työstäni. Peruspalkkaa saisi mielestäni nostaa. Sitä saa toki korotettua ylitunneilla.Meni vähän aiheen vierestä, koska olen lukiossa töissä. Mutta terveisiä kuitenkin kaikille opettajille. Teette hienoa työtä!
Vierailija

Meidän kunnassa saa säästösyistä vähän tunteja ,se tekee palkasta vielä surkeamman. Jos on paljon ylitunteja pääsee kutakuinkin " naisten keskipalkkoihin."ope minäkin

Vierailija

Opetustuntien lisäksi aikaa menee tuntien suunnitteluun, kokeiden korjaamiseen yms. MUTTA, opettaminen sinänsä onkin mukavaa ja mielekästä, vaan nykyään opettaja joutuu monesti olemaan myös lapsen pääkasvattaja, kun vanhemmat haluavat livetä kasvatusvastuusta. Monesti vanhemmat kysyvät opelta, mitä heidän pitäisi tehdä lapsensa ongelmien kanssa. Open työ olisi ihanaa ja helppoa, jos ei tarvitsisi muuta kuin opettaa!

P.S. Lisäksi integrointi on päivän sana ja joka luokassa on jos jonkinlaista erityisvaikeuksista lasta, jotka vievät aikaa ja energiaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat