5kk:n pulauttelusta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minkä verran teidän pienenne tuossa iässä pulauttelee? Kun tuntuu että sitä tulee joka käänteessä enemmän tai vähemmän. Kaikki vaatteet aina likaisina, sekä minun että vauvan.

Kommentit (7)

Vierailija

vauvalla voi olal ruoka-ainealelrgioita tai rakenteellisia ongelmia.

Esikoinen pulautteli päivittäin, allergiset reaktiot aiheuttivat joskus oksennuksenkin.

Vierailija

On kiva (eikä kuitenkaan) että muilla on samaa ongelmaa. Jotenkin ajattelin että kiinteät helpottavat tätä vaivaa mutta arvata saattaa millaista sotkua syntyy kun joukossa on ruokaa...

Aamulakin tuli yön syöntien jälkeen oikein kunnon oksennus. Ja tietysti illalla vihdetut lakanat. Mutta kyllä tämä aikanaan loppuu. Eipä sitä enää muista ensimmäisen lapsen pulauttelujuttuja (neiti 4v).

Vierailija

-71:

Lainaus:
Eli vissiin se aika normaalia joillakin on, kun ei se ainakaan terveydenhuoltohenkilökuntaa tunnu kiinnostavan. Ja vaikka se olisikin epänormaalia siihen ei ole muuta lääkettä kuin mahdollisen allergian osalta ruokavalio, ruokatorven portille kun ei mitään tehdä ennenkun pulauttelun aiheuttamia hengitystieinfektioita on ollut useampi.
Mulla kolmesta lapsesta 2 on refluksi-lapsia, enemmän tai vähemmän. Ja jos pulauttelua on paljon, ja juuri pitkän ajan kulttua ruokailusta, kannattaa asiaan puuttua!. Jos ei saa erikoislääkärille lähetettä, niin kysyä esim. gavisconia kokeelle.. Meillä toisella lapsella epäiltiin astmaa koska hengitys röhisi 5 kk ( oli alle 6kk ikäinen) ja ph-mittauksella saatiin selville patologinen refluksi ( eli ei edes tyttö pulautellu). Poika on ollut voimakkaampi pulauttelija, ja kerran ollaan jouduttu menemään sairaalaan, kun kiskaisi henkeensä.. Nyt on pulauttelu vähentynyt, mutta kun tulee niin on kaikki paikat sotkussa, ja tulee yleensä pitkällä viiveellä aterioinnista.Terveyskeskustasolla ei tahdota refluksia uskoa, ja mietinkin kuinka moni lapsi kärsii muka koliikista ja se onkin refluksia!.Yahoolla on oma listansa refluksioireisille lapsille, oli sitten diagnosi tai sitten ei.

http://health.groups.yahoo.com/group/refluksilapsetMuoriska, eräänlainen aktiivi refluksissa..Vierailija

Kyllä sitä puklua tulee lähes joka maito syönti kerran jälkeen. Joskus heti joskus vasta tunnin parin päästä. Sotkee kyllä muksun sekä äitin vaatteet ja ah sitä tuoksua... Mutta joo eiköhän oo ihan normaalia kunhan ei mitään suuria määriä puklaile.

Vierailija

... käytettiin 3½ kk vanhaa poikaamme yksityisellä pulauttelusta. 3 yötä oli menny valvoessa, kun toinen puklaa yöllä unissaa, herää siihen, kun meinaa tukehtua. Löytyihän sieltä oikea syykin. Eli joku suolistopöpö päässyt pienen masuun. Lääkäri määräsi Reladrops-maitohappobakteeritippoja. En kyllä tiedä vähentääkö nuo tipat pulauttelun määrää jatkossa, mut jospa saatais vähän rauhallisemmat yöt!Oli vaan lääkärin kanssa puhetta tosta pulauttelusta ja totes, että varsinkin poikavauvoilla pulauttelu on hyvinkin yleistä. Joskus vielä kävelemään oppineet vauvat pulauttelevat suuriakin määriä kävellessään eikä silti ole löydetty mitään vikaa, kun asiaa tutkitaan.Sama juttu meilläkin, et vaatetta saa olla vaihtamassa jatkuvasti, joskus 5 paitaakin hyvin lyhyessä ajassa. Se on tympeää, mut minkäs teet! Ja poika pulauttelee tuntienkin päästä syötöstä. Et kuulostaa hyvin tutulta!

Vierailija

ja vaatteita (sekä vauvan että vanhempien) kului. Pyykkiä sai pestä joka päivä koneellisen. Nyt vauva on 9 kk ja pulauttelu on loppunut lähes kokonaan (joskus voi tulla vähän ruokaa, kun on lattialla mahallaan syönnin jölkeen). Kiinteiden aloitus auttoi meillä vaivaan. Nykyään hämmästelen sitä, että vauvalle riittää yhdet vaatteet koko päiväksi, ja pyykkikone pyörii vain kerran, kaksi viikossa. Helpotusta on siis luvassa!

Vierailija

esikoisella epäiltiin jo refluksia, kun vielä yli 1v ikäsenä (=osasi jo kävellä) pulahteli jatkuvasti. Nyt kuopuksella sama ongelma potenssiin 10, ja pahenee vaan kun oppi ryömimään puolivuotiaana: lattiat lainehtii, vaatteet (sekä lapsen että mun) haisee kamalalle koko ajan jne. Neuvolan mielestä täysin normaalia, kun lähtee ryömimään/konttamaan niin asento on ruokatorvelle niin hankala, että " ylimääräiset" tulee ulos, vakka edellisestä ruokailusta olisi kaksi tuntia aikaa.Eli vissiin se aika normaalia joillakin on, kun ei se ainakaan terveydenhuoltohenkilökuntaa tunnu kiinnostavan. Ja vaikka se olisikin epänormaalia siihen ei ole muuta lääkettä kuin mahdollisen allergian osalta ruokavalio, ruokatorven portille kun ei mitään tehdä ennenkun pulauttelun aiheuttamia hengitystieinfektioita on ollut useampi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat