Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

onko ideoita vauvan "vesikammon" helpottamiseen?

Vierailija

Eli onkos kenelläkään ollut ongelmana se, että vauva (meillä 3,5kk) inhoaa peseytymistä tai / ja kuivaamista.

Nykyisin poika alkaa itkeä jo kuullessaan veden äänen, suihkussa itkee naama punaisena ja kylvyssä on kovinkin pelokkaan oloinen. Eikä auta vaikka saisi nostettua ihan super nopeasti kylvyn jälkeen pyyhkeen sisään, huuto tulee siitäkin.

Kaikki ideat, jolla saatettaisiin saada helpotusta on tervetulleita, koska poika on tosi pullea ja poimuinen ja näin ollen häntä on pakko pestä usein. ?:|

Kommentit (6)

Suihkun aani voi tuntua vauvasta pelottavalta?..... eli jos vaan kokeilet kylpyammetta, vesi sopivan lampoista ja riittavan vahan vetta. Jos on tullut kammo, niin vauva on jossain vaiheessa saikahtanyt.Meilla on aina ollut vauva-ammeessa kylvetystuki. Ykkosella se oli kankainen, nyt on kakkoselle odottamassa muovinen, joten toi harsoidea on tosi hyva.Kylvetimme ykkosta myos isossa ammeessa isin sylissa. Nykyaan neiti 1v7kk ja mahdoton vesipeto.Meilla ykkonen kylpee viela vauva-ammeessa, siella on pohjalla liukastussuoja, yritin ensin ilman, mutta kun han oli siihen tottunut, niin pelotti olla ilman.Sitten meilla on erilaisia kylpyleluja, hammasharja on myos suosittu ammeessa, samoin muki.Vauvalle rauhalliset otteet, rauhallinen aani ja jos mahdollista lammin kylpyhuone.Naita juttuja me ollaan noudatettu, toimivat meilla :-)

Kyselin itse täällä samaa puolisen vuotta sitten, meidän poika vihasi kylpyä ihan pienenä. Joku antoi hyvän vinkin, jolla meillä kylvettäminen muuttui kivaksi muutamassa kerrassa: vauvan selän alle laitettiin harso, jossa hän lekotteli tukevasti. Eli jos kylvettäjän ote ei tunnu tarpeeksi turvalliselta, harsossa "roikuttaminen" voi olla vauvan mielestä mukavampaa. Meillä harso jäi pois parin viikon jälkeen, kun kylpykammosta oli selvitty. Nykyään seitsemänkuinen ukkeli rakastaa kylpemistä yli kaiken.

mutta kokemusta on vesikammoisesta pojasta. Meillä oli kakkonen vesikammoinen ihan syntymästään asti, ei tykännyt vauvana kylvyistä vaan päästi itkun aina, isompana ei suostunut uimaan menemään, suihkun alle... Peseminen oli ihan hirveää, kun lapsi huusi hysteerisenä kuin henkeä olisi koitettu viedä ja tappeli vastaan jos hänet suihkun alle laitettiin :( Ja hän oli silloin jo 5-6 vuotias. Nyt vasta viimeisen vuoden aikana on alkanut käydä suihkussa suosiolla ja viime kesänä meni ensimmäisen kerran uimaan ja huomenna täyttää 8v... Että toivottavasti saatte poikanne vesikammon loppumaan, ettei se pitkity niinkuin meillä.

onhan vesi varmasti oikean lämpöistä? onko jotain sattunut että poika on pelästynyt vettä vai onko ollut ihan koko ajan vettä pelkäävä? entä onko teillä kylvettäjillä varmat otteet? vauva todennäköisesti aistii sen, jos kylvettäjä pelkää (esim. jos olette koko ajan epävarmoja siitä että lapsi ei tykkää vedestä).onko teillä mahdollisesti kylpyammetta, johon voisitte itse mennä vauvan kanssa lillumaan? se saattaisi auttaa. vauva saattaisi tuntea olonsa turvalliseksi vedessä, jos olisi siellä yhdessä vanhemman kanssa. ehkä vauvauinnista myös voisi olla apua.toivotaan että olisi ohimenevää ja vauva oppisi pitämään vedestä.

En muista tarkkaan, miten harso laitettiin pojan alle. Jotenkin tukevasti, niin, että vauva oli päästä pyllyyn sen varassa "pussissa". Roikkui siis harson varassa niin, että tunsi ympärillään jotain vankempaa kuin vettä ja kädet. Kylvetimme hänet isän kanssa yhdessä, joten luultavasti minä roikutin harsopussia ja isä piteli poikaa käsissään. Muutaman kerran jälkeen harso oli vain kylvyn alussa käytössä ja sitten jäi kokonaan pois. Tsemppiä kylvettämiseen, toivottavasti kammot katoavat muillakin!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat