Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suomi on mitä hierarkkisin yhteiskunta!

Vierailija

Vai mitä sanotte niistä kymmenistä ja taas kymmenistä aloituksista, joissa arvotetaan yliopisto/korkeakoulu versus ammattikoulut ja amkit eriarvoisiin kategorioihin? Palstan (=jollain tasolla ehkä myös siis yleisen mielipiteen perusteella) korkeakoululaiset ovat yläluokkaa, ammattikoululaiset ja työläiset alaluokkaa. Sitten muut kategoriat, kuten yksinhuoltajat versus avioliitossa olevat, rikkaat versus köyhät, sossulla käyvät ja yrittäjät jne.. Ihan ollaan kuulkaa yhtä hierarkkinen yhteiskunta kuin Intiassa kastilaitos! Sanokaa mun sanoneen. Kaikki muu on lässytystä.

Kommentit (5)

Vierailija

Mieti vaikka Britanniaa ja sen " hierarkiaa" , missä vanha raha ja tiettlit todella merkitsevät enemmän kuin kyvyt.Tai Intiaa, jossa kastijärjestelmä on edelleen olemassa, vaikkei tietenkään virallisesti.Eiköhän täällä ole kyse yksittäisistä ihmisistä ja heidän mielipiteistään, jotka uskalletaan ainoastaan kirjoittaa tänne nimettömänä. Kukaan täällä tuskin sanoisi naapurin kouluja käymättömälle yh-äidille päin naama näitä juttuja.

Vierailija

Ei siitä mihinkään pääse. Ihmiset ja arvot ovat erilaisia. Ja itse haluan olla samankaltaisteni kanssa tekemisissä ja opettaa oman arvomaailmani lapsillenikin.

Vierailija

Intian kastilaitoksessa käsittääkseni kasti on ikuinen.Ei mutta vakavasti, ihmiset ovat kyllä kovia luokittelemaan ja ajattelemaan stereotypioiden kautta. Vaikka esim. kaikki tietävät, että duunarit ansaitsevat monesti paremmin kuin akateemiset.

Uusimmat

Suosituimmat