koliikkivauvan imetysongelmat

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Minulla on 7 viikkoinen pahasta koliikista kärsivä poika. Viime aikoina syöttäminen on aina aiheuttanut kamalan äänekkäät suoliäänet, ja hetiperään alkaa vauvan kienmurtelu ja vääntely. Ja tämä tietysti sotkee koko imetyksen. Eli imuote irtoaa ja poika aloittaa tehottoman, hosuvan imuttelun, jolla maitoa ei tule. Lisäksi imeminen nykyään alkaa liki aina samalla hosumisella.

Minä alan olla aika lopussa tähän, yöt varsinkin kysyy voimia, joita ei kauaa ole... Täytyy tunnustaa että pulloruokinta houkuttelee.Onko kellään kokemusta vastaavasta.thunder

Kommentit (4)

Vierailija

Joo, eilen oli tavallista huonompi päivä, siitä viestini negatiivinen sävy.

Pyrin kyllä jatkamaan imetystä, ja virtsamäärstä päätellen poika saa tarpeeksi maitoa.

Täytyy tänä iltana kokeilla kapalointia. Hierontaa olen ajoittain testannutkin ja samaten jalkojen pumppausta.

Toinen mielestäni vatsaoireisiin liittyvä juttu on nukahtamisvaikeudet. Eli meillä nukahdetaan vain äidin kainaloon, joskus jopa tissi suussa (tiedän, tulee vaikea vierotus...) Ja omaan sänkyyn voi siirtää ainoastaan syvässä unessa, jos on yhtään kevyempi uni, niin heti havahtuu ja herkästi pulauttaa => ei suostu nukkumaan.

Mutta täytyy vaan odotella joulukuuta....thunder

Vierailija

esikoisen kanssa, joka kärsi koliikista enismmäiset kolme kuukautta. Etenkin ilta- ja yöimetykset olivat hankalia ja vauva kovin kärsimätön ja itkuinen. Kapalointi auttoi aika hyvin meilläkin, tiiviiksi paketiksi kääritty vauva pysyi rauhallisempana ja keskittyi kiemurtelun sijasta syömiseen. Välillä oli selvästikin masussa kuplia ja kipuja, ja kiepautin silloin vauvan hetkeksi vatsalleen polvilleni ja taputtelin ja heijasin, sitten jatkettiin imetystä. Vauvahierontaa suosittelen myös. Sain neuvolasta yksinkertaiset masunhierontaohjeet, joiden avulla sain vauvaa rentoutettua ja hieronnan päätteeksi kaasua tuli pois vatsasta ihan kunnon paukkuina.

Toivotan kovasti tsemppiä imetyksen jatkamisessa ja lähetän kaiken sympatiani sulle - tiedän tarkkaan, miten toivoton ja väsynyt voi olla olo koliikkivauvan itkiessä joka ilta ja yö. Mutta usko vain, että koliikki menee ohi ja tilanne muuttuu sitten paljon valoisammaksi.

Tuttipulloon siirtyminen ei välttämättä vatsakipuja helpota, sillä pullostahan tulee helposti suuret määrät, ja vatsan venytys ja kipuilu voi siitä vain paheta. Sitäpaitsi äidinmaitohan on parasta tarjottavaa vauvalle - ajattelisin, että etenkin sellaiselle vauvalle, jolla on herkkä ja oireileva masu. Koliikin hellitettyä imettämisestä tuli ainakin meillä oikein nautittavaa ja hyvin sujuvaa puuhaa, joten mielestäni kannattaa jatkaa sinnikkäästi imettämistä.

Koetahan siis jaksella ja kertoile täällä joskus, miten on mennyt!

t. IdaA

Vierailija

Poika alkoi noin 6-viikkoisena kiemurrella aivan kamalasti rinnalla, hosui ja väänteli eikä syömisestä tullut mitään. Yöllä varsinkin imetys oli tosi rasittavaa, koska syöntisessiot venyivät pitkiksi tuon tehottoman imuttelun takia. Tissitkin olivat kipeät kun vauva niitä venytteli, vatkasi ja muksi nyrkeillään. Olin jo aivan tuskastunut tilanteeseen, mutta yhtenä yönä kokeilin kapaloida vauvan ja heti rauhoittui kun ei päässyt kiemurtelemaan! Seuraavana aamuna syötin vielä kapalossa ja sen jälkeen kokeiltiin ilman ja poika söi nätisti ilman kiemurteluja. Hassuinta oli, että kun yöllä pojan kapaloon kääräisin, oli se hänestä suunnattoman huvittavaa. Poika makasi sängyllä toukkana ja nauroi koko naamallaan... Väsynyt äiti ei voinut muuta kuin nauraa takaisin. :o) Nyt on syöminen meillä taas tehokasta. Sen olen lisäksi huomannut, että ahnaasti syövälle pojalle kertyy helposti ilmaa mahaan ja kiemurtelu alkaa helposti jos mahassa on iso kupla. Tällöin väliröyhtäytykset auttavat asiaa.Hansulus ja poika 8 viikkoa

Vierailija

kun oli ihan samanmoista kuin kuvailit... Ja se kyllä auttoi. Ja myönnettäköön, että se auttoi myös äidin jaksamista, kun isukkikin pystyi hoitamaan syömisen...Kapalointia en ole kokeillut, mutta jo sekin auttaa vähän, kun pitelee vaavia tiukasti sylissä. Ja syöttää pienin väliajoin, jolloin levottomuus ei ylly ihan yhtä hurjaksi.Voimia!T: Taimi-Lempi ja poika 8 viikkoa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat