Miten puette taaperonne ulos/hoitoon kun ilma on noin +0-5

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Entä kun mennään pakkasen puolelle. Nyt on ollut ilmat n. +5-10 aamulla (iltapäivästäsaattanut nousta noin +12 ja pojalla päällä:-sisävaatteet eli body+collegehousut+sukat

-ohut fleece haalari (tai sitten välillä neulehousut+takki)

-puuvilla pipo

-välikausihaalari + käsineet

-tavalliset kävelykengätMitähän muilla ja miten aiotte lisätävaatetusta

Kommentit (9)

Vierailija

Aamupäivällä oltiin puistossa ja asteita oli ehkä +3 siinä ysin aikaan kun mentiin.Neidillä oli

-sukkahousut

-pitkähihainen

-villapaita

-villahousut

-välikausirukkaset

-Timberlandin waterproof kengät (suht lämpimät)

-Reimatec välikausipuku

-KypärämyssySormet olivat vähän viileät kun tultiin kotiin parin tunnin jälkeen, samoin varpaat. Eli seuraavan kerran kun aamulla on alle 5 astetta niin laitan kyllä Goretexit jalkaan ja topparukkaset. Itsellänikin aina ensimmäisenä sormet ja varpaat jäässä. Mutta mennään varmaan vielä pikkupakkasillakin villapuvulla tuon välihaalarin alla. Toppapukuun siirryn kun on pakkasta. Meillä on Ticketin toppapuku ja vaikuttaa aika lämpimältä.

Vierailija

Aamulla mittari näytti 1 astetta, kun ulos lähdimme. Sisävaatteiden lisäksi (sisällä pitkähihainen pusero + verkkahousut + sukat)- välikausihaalari

- lämpimät kengät - nahkaa+vuorta (goretex:t kyllä odottavat telineessä)

- pipo - välikausihanskat

- ohut kauluri, ettei kaulasta tule kylmä, kun paita niin avonainenEikä sitten muuta. Meillä ei paljon paikallaan olla, joten tuon lisäksi en ole vielä edes harkinnut esim. villavaatteita haalarin alle. Ja oli sekä sormet että varpaat ihan lämpimät sisälle tullessa.Toppapuku odottaa pakkasia - ja vähän enemmänkin kuin niitä paria ensimmäistä astetta.

Vierailija

Näillä syyskeleillä tuo pukeminen on ollu ongelma, kun aamusta on kylmää ja iltapäivällä lämpimämpää. Hoitoreppuun pitää varata monenmoista varustusta. Tytöllä on ollut yllään ulkona pääasiassa:- lyhythihainen body + sukkahousut + nilkkasukat + collegepuku

- fleecepuku

- välikausihaalari (hyvin ohut, pitää silti hyvin tuulta ja kosteuttakin)

- kintaat (kylmillä ilmoilla sisällä vielä lapaset)

- kypärämyssy

- lenkkaritHoitotäti laittaa märillä keleillä tuon varustuksen päälle vielä kurahousut ja lenkkareitten tilalle kumpparit. Sormet vaan meinaa olla kylmänä herkästi, laitoinkin nyt jo talvikinttaat reppuun varalta ja mietin talvikenkiäkin (vanhat Kuomat raskisi laittaa vaikkei ole luntakaan).

Vierailija

Silloin siis käytimme lenkkareita. Sen jälkeen aamupäiviin (ja nyt iltapäiviinkin) on kaivettu syyskengät. Vähän lämpimämmällä pärjäsi sukkahousujen ja sukkien kanssa kävelykengillä. Meillä siis kylmyys puri juuri jalkoihin. En osannut ajatellakaan (ennen kuin tyttö sanoi) että lenkkareissa olisi ollut kylmä, koska itse käytin lenkkareita sukilla ja poikamme myös ja meille ne oli ihan riittävät silloin. Nyt poikammekin on siirtynyt jo syyskenkiin (paitsi yli +10 kevyemmät/ohuemmat kengät).

Vierailija

Meillä pojalla 2v5kk päällä:-collegepaita+sukkahousut+collegehousut

- ohut villahaalari

- reimatecin välikausihaalari

-vuoriton pipo ja reiman välikausihanskatEilen oli hoidossa jalassa kumisaappaat ja villasukat ja jalat olivat todella kylmät kun hain lapsen noin tunnin ulkoilun jäljiltä kotiin. Maa taitaa olla jo kylmä eikä kumpparit pidä lämpöä yhtään, joten totesin että kumpparit nurkkaan ja haettiin vikingin talvigoretexit (karvavuori) tänään jalkaan. Aamulla oli meillä +1 ja autonlasit jäässä, joten en usko että kengät on yhtään liikaa.

Vierailija

Ja nyt haeskelen kaupoista parempia talvirukkasia, kun noi meillä olevat on niin jäykät etten saa niitä pienen käteen.Millaisia pipoja teillä on? Meillä vielä käytössä välikausipipo, eli ihanpuuvillapipo. Odottamassa kypäräpipo, missä sisävuori puuvillaa ja ulkokuori villaa ja korvienpäällä ja otsalla vahvikkeet. Milloin laittaisitte tuollaisen päälle?Entä noista gore-te kengistä. Pitääkö niissä aina olla villasukka tms. vai vaan kun on enempi pakkasta? Meillä oleviin gore-tex:eihin ei mahdu sukka, joten voikohan niitä käyttää lainkaan?Vierailija

-pitkähihainen (melko ohut) paita + sukkahousut/pitkikset

- neuletakki + collegehousut

- välikausihaalari + pipo + hanskat

-syyskengät (aamulla myös villasukat)Alkuviikosta oli suoraan collegehousut ja haalari ja poika valitti kylmää. Lisättiin siis sukkahousut, niin nyt tarkenee :) Kädet meinaa palella tosi herkästi. Meillä on näillä säillä laitettu lapasten päälle vielä ohuet rukkaset.Tällä varustuksella ajateltiin pärjätä vielä pitkään. Villaista lisätään sitten väliin, jos tulee kylmä. Toppapuku saa odottaa pakkasia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat