Onko pappisihmisiä tai muuten vihkimisestä tietäviä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mietteissä olisi mennä naimisiin ennen esikoisen syntymää (la joulukuussa) jotta säästyttäisiin isyyden tunnustamisilta, huoltajasopimuksilta yms.

Kuinka nopealla aikataululla homma voisi onnistua, kun tahdomme että pappi vihkii, joko kirkossa tai sakastissa, mutta läsnä ei olisi kuin pakolliset 2 todistajaa.

Joutuuko siinäkin tapauksessa maksamaan kirkosta jotain vuokraa, entä maksavatko ennen vihkimistä tehtävät pakolliset paperihommat?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Ensimmäiseksi menette kirkkoherranvirastoonne pyytämään esteiden tutkintaa. Esteettömyystodistuksen saa seitsemäntenä päivänä pyynnöstä eli sinä päivänä aikaisintaan teidät voidaan vihkiä. Kirkkoherranvirastosta selviää samalla kertaa, kuka voisi teidät vihkiä ja missä.

Kirkko/ sakasti ei maksa mitään. Eikä myöskään oman seurakunnan papin suorittama vihkiminen. Ainoat kuluerät tulee passin/ ajokortin uusimisesta, mikäli jompi kumpi puolisoista vaihtaa vihkimisen yhteydessä nimeä.Onnea teille avioliiton valinneille!

Vierailija

Sain kysymyksiini vastaukset. Kristittyjä tosiaan ollaan ja mahd. todistajat myös. Ja aika pianhan nuo näköjään saisi järjestettyä, mitään juhlia kun ei ole aikomus järjestää, vihkimisestä ei tulisi tietämään etukäteen kuin todistajat. Ja sen olen lukenut jostain ettei kuulutuksiakaan ole pakko olla, jos haluaa nimenomaan asian pidettävän salassa vihkimiseen asti.

Nyt vain jään sitten enää odottamaan kosintaa ;)

(sen verran vanhanaikainen täytyy olla et mies saa luvan kosia)

Vierailija

Meidät on vihitty mieheni kanssa maistraatissa virkatodistajien läsnäollessa täysin maksutta 15 tuntia ennen esikoisen syntymää (syntyi 39+6). Eikä vihkijä tai todistajat edes uskaltaneet (?) näyttää yhtään huvittuneilta.

Vierailija

meikä luuli, et tää viesti käsittelisi pappisvihkimystä. eli siis teol. maisterin vihkimistä papiksi.no ei muuta kun onnea avioliiton satamaan ap:lle!

Vierailija

jotka on vihitty kirkossa tai sakastissa ilman mitään vihkimistä seuraavia juhlia; eli minkälaisessa asussa olette olleet??

Onko kirkon/liiton halventamista olla housuasussa joka on tumma, eli tummansininen tai musta!??Nimimerkillä: " ei yhtään hametta kaapissa (eivät kyllä sopisikaan jos olisi)"

Vierailija

taitaa tosiaan hoitua tuossa viikossa, minkä esteiden tutkinta vie. Just eilen käytiin jättämässä pyyntö kirkkoherranvirastoon ja ensimmäiseksi mahdolliseksi vihkimispäiväksi siihen paperiin laitettiin 24.10. Näinkin nopeasti se siis kävisi, meillä kyllä jää vielä kuukauden verran pelivaraa tuosta... :)

-Aranja ja Ukko 16+6-

Vierailija

Niin ja vielä lisään että ei meillä ainakaan mikään vihkimiseen liittyvä maksanut muut kuin juhlapaikat, eli ei paperit tai kirkko :)t:3

Vierailija

ja hänen mielestään (ja omastakin mielestäni:) pukeutuminen on vapaata, mutta pakollista. Itselläni oli siisti " kaupunkiasu" , samoin miehelläni.

Ei sitoutumiseen tarvita juhlapukua, riittää juhlamieli ja vakaa päätös viettää loppuelämänsä tämän kumppanin kanssa.

Vierailija

Oletan, että olette kirkon jäseniä. Kirkosta/sakastista ei peritä vuokraa (en ainakaan ole ikinä kuullut moisesta), häät voi pitää muutaman viikon (olikohan se 2/4 tms) jälkeen kuulutuksista eli itse varaisin minihäiden järjestämiseen kuukauden. On myös löydettävä pappi ja sovittava vihkimisestä. Vihkiä voi muuten muuallakin kuin kirkossa.vaikka on kuinka pienet häät, on juhla kiva järjestää. Meillä minihäät paisuivat kuin pullataikina ja juhlapaikkakin vaihtui vielä häiden aattona... Lopulta meitä oli 11 ihmistä juhlimassa (1 v poika mukana). Ikimuistoiset ihanat häät! (vanhemmillemme kerroimme jälkikäteen).

Vierailija

vievät tasan 7 päivää aikaa, eikä kirkossa kuuluteta KERTAAKAAN jollei halua! Ja tieto on saletti koska alle viikon päästä meidät vihitään eikä vihkiaikeista tiedä muut kuin pappi ja kirkkoherranvirasto!

Vierailija

... " kuulutukset" on vähän vanhakantainen sana, jolla aiemmin tarkoitettiin sitä, että kirkossa kuulutettiin niiden nimet, jotka aikoivat mennä naimisiin. Että jos oli esteitä jonkin tiedossa, niin saattoi reagoida ajoissa.Nykyisin mahdolliset esteet avioliitolle, ts lähisukulaisuus, aiempi avioliitto tms, tutkitaan ihan sähköisesti eikä enää varsinaisesti " kuuluteta" . Kirkossa kyllä rukoillaan avioliittoon aikovien tai avioliiton solmineiden puolesta, ihan nimillä. Yleensä tämä tapahtuu vasta seuraavana sunnuntaina, kun avioliitto on solmittu, mutta siitä on eri käytäntöjä. Ajankohdasta voi varmasti myös esittää toivomuksia ja sopia papin kanssa - voitte halutessanne mennä kirkkoon sinä sunnuntaina, se on aika liikuttavaa.Asusta sen verran, että älä valitse kokomustaa... se väri liittyy niin hautajaisiin ja suruun. Jos valitset mustaa, lisää siihen väriä ja iloista ilmettä. Sääntöjä ei ole.Onnea morsiamelle! Ja teille koko perheelle!

Vierailija

Me aikoinaan päätettiin että vihkiminen sittenkin ennen vauvan syntymää, päätös tehtiin heinäkuun alussa ja jo syyskuun alussa oli häät.(vauva syntyi marraskuulla)

Kirkko olisi järjestynyt aikaisemminkin, kun alkusyksy oli rauhallista aikaa häistä ja rippijuhlat ym jo ohi, mutta hääjuhla paikan takia meni noinkin " kauan" :)

Kirkko ei tosiaan maksanut mitään ja ihanaa oli häät pitää vaikkakin jo tooosi isolla masulla. Niin pappi kuin vieraatkin suhtautuivat mukavasti iso vattaiseen morsiammeen..

Eli siitä vaan häitä touhaamaan ja kirkko varaukseen !!

Vierailija

Kirkolliset toimitukset ovat aina maksuttomia. Paljon lisätietoa löytyy täältä http://www.evl.fi/ , kohdasta häät.Kuulutukset pitää ottaa ennen vihmimistä. Luulisin että koko prosessi on mahdollista hoitaa muutamassa viikossa. Kannattaa kysyä omasta seurakunnasta.Onnea ja enkeleitä tulevaan avioliittoosi!

Vierailija

Vihkiminen ja paperihommat (siis esteiden tutkinta ja vihkitodistus) eivät maksa mitään, menitte naimisiin sitten kirkossa tai maistraatissa. Kirkkovihkimisenhän saa vain silloin, jos molemmat osapuolet ovat kristittyjä (kuuluvat johonkin tunnustettuun kirkkoon/yhteisöön).Esteiden tutkinta kestää muistaakseni viikon, saattoi kyllä olla kaksikin viikkoa ja sitä pitää käydä hakemassa maistraatista. Se on siis sellainen paperi, jossa mm. todistatte että ette ole toisillenne sukua ja että ette ole ennestään naimisissa. Sitten väestörekisteristä tutkitaan, pitävätkö todistuksenne paikkansa ja kun se on tehty, voitte mennä naimisiin. Vihkitilaisuudessa pitää olla kaksi todistajaa, sitä en muista, pitikö kirkkohäissä todistajienkin olla kristittyjä.Naimisiinmenon jälkeen mahdolliset menoerät riippuvat sitten ihan siitä, vaihtaako teistä jompikumpi sukunimeään ja pitääkö hakea uutta passia, ajokorttia, henkilökorttia tms. uudella nimellä. Pankkikortit, kirjastokortit ym. saa yleensä vaihtaa ilmaiseksi uudelle nimelle, mutta nuo " viralliset asiakirjat" maksavat.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat