Neuvokaa tietämätöntä!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Moi!Kysyn teiltä neuvoja, kun Kelan kanssa asiointi on aina yhtä tuskaa, epämääräisiä selityksiä ja aina eri selitykset eri virkailijoilta...Eli kysymys nm.1: voinko tehdä osa-aikaista duunia ollessani hoitovapaalla? Lapsi on nyt 1,3v ja töitä teen siten että tienaan n.300e kuussa. Tämänhetkisen käsitykseni valossa en menetä kelan tuista muuta kuin helsinkilisän, joka on n.25euroa, näin viimeksi kelalla asian minulle selittivät. Mutta olen kuullut muitakin väittämiä aiheesta...Kysymys nm.2: tahdon opiskelemaan lähivuosina, mutta en haluaisi kitkuttaa minimituella koko opiskeluaikaa (n3v). Käsittääkseni minimituen saan, jos lähden suoraan hoitovapaalta kouluun. Kannattaisiko siis tehdä niin, että hankkisin ensin vakituisen työsuhteen, olisin töissä n.vuoden verran, jäisin vuorotteluvapaalle ja ryhtyisin opikelemaan? Vuorotteluvapaaoikeus kai säilyisi opiskelun ajan, jos tekisin esim. viikonloppuisin ja loma-aikoina töitä? Miten kela tukee vuorotteluvapaalla opiskelevaa? Mikä olisi rahallisesti kannattavin veto???

iso kiitos jos joku jaksaa vastailla!

Kommentit (1)

Vierailija

sininen-83:

Lainaus:
Kysymys nm.2: tahdon opiskelemaan lähivuosina, mutta en haluaisi kitkuttaa minimituella koko opiskeluaikaa (n3v). Käsittääkseni minimituen saan, jos lähden suoraan hoitovapaalta kouluun. Kannattaisiko siis tehdä niin, että hankkisin ensin vakituisen työsuhteen, olisin töissä n.vuoden verran, jäisin vuorotteluvapaalle ja ryhtyisin opikelemaan? Vuorotteluvapaaoikeus kai säilyisi opiskelun ajan, jos tekisin esim. viikonloppuisin ja loma-aikoina töitä? Miten kela tukee vuorotteluvapaalla opiskelevaa? Mikä olisi rahallisesti kannattavin veto???

iso kiitos jos joku jaksaa vastailla!
Vuorotteluvapaalle voi päästä vain, jos sinulla on takanasi 10 vuoden työhistoria http://www.mol.fi/mol/fi/99_pdf/fi/06_tyoministerio/06_julkaisut/05_esit...Jos olet syntynyt 80-luvulla niin et voi saada myöskään aikuiskoulutustukea vaan voit saada vain tavallisen opintotuen.http://www.koulutusrahasto.fi/048.htm#482

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/040601145115IL?openDocument

Eli sinulla ei taida olla muuta mahdollisuutta kuin tavallinen opintotuki ja -laina työnteon lisäksi opintojen rahoittamiseen.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat