G: 1½v sanavarasto

Vierailija

Meillä vähäpuheisempi kaveri:

* Äittä (toimii myös puhuessa isästä)

* Vaippa

* Heppa

* Rahka (R-surauttaen..)

* (L)eipää

* (N)apa

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

mutta paljon siis puhui ja osan omia juttuja ja osan ihan oikeinkin. Taisi sanoa ensimmäisen neljä-sanaisen lauseen (joista yksi sana oli rekka-auto) tasan puolitoistavuotiaana. Höpöttää ihan koko ajan, nyt ikää 2v ja kohta 3kk. Ensimmäisen sanansa (äiti) sanoi jo 7 kk vanhana.Nyt heittää aina yllättäviä lausahduksia, kun tietysti oppii tarhassa koko ajan lisää uusia sanontoja. Viimeksi toissapäivänä sanoi " äiti kiusaa" hirmu närkästyneellä äänellä. Ei saa ilmeisesti enää pussailla kun on autolla ajelu kesken. :-)

Vierailija

mamma, äitä, pappa, brum-brum (auto), lamppu, lampa, vaippa, apa (apina ruotsiksi), oho, oj då, hej då, heippa, hei heija asutaan ruotsissa, että selittää osan ruotsinkielen sanoista (hoitopaikka ruotsalainen).

Vierailija

iti, äiti, mummi, pappa, täti

auto, (n)apa, pää, tuulee..... ja joitakin muita, mutta vähissä vielä sanat. " omaa kieltää" lörpöttelevät etenkin keskenään, mutta myös aikuisille ja tovereilleen...tavoitteena se 10 ymmärrettävää sanaa 2-v neuvolaan :)

Vierailija

esimavaa, anna, (l)isää, pois, isi, kinkku, housu, mummo, mummi, pappa, hauva, hillo, pullo, (h)eittää, (l)entää, (l)intu, (v)auva, täti, eno, kukko, aasi, pussaa, pesee, pissa, tulee, menee, kakka, valo, tossa, täällä, tonne, tänne, ota, heppa, kone, kakku, kanssa, kaataa, puu, kissa, kiinnikukkuu=nukkuu, tattassaa=ratsastaa, kokkii=potkii, kakkaa=hakkaa, paapii=raapii, hammaa=syö, poppu=loppu, tattu=hattu/sattu, kaakuu=kaatui/karkuun, puuma=kuuma, pamppu=lamppu, pipala=pipari, henne=herne, paappa=vaippa, kakki=kahvi, pi-a=piha, hi-a=hiha, kuukku=suihku, banane=banaani, kankka=ankka/hanska, pinee=pimeesitten osaa muutaman kaverin ja sukulaisen etunimet sanoa, terkkuja heille :)

Vierailija

Sanoja tulee n. 20 kpl.esim. Hauva, Heppa, Äiti, Isi, Vauva, Tissi, Kissa, Noola=Noora, Auto, Puuo=Puuro, Vaippa, Auna=Sauna, Ei, Tutti, Popo=mopo.. jneMyös muutama kaksisanainen lause:Älä ota. Ei oo, Kato äiti...

Vierailija

Sanoja jo satamäärin. Liikkumisen opettelu ollut hitaanlaista, oppi kävelemään 1.5 vuotiaana. Jompi kumpi ensin, kuten sanotaan. = )

Vierailija

anna, avaa, laulaa

äiti, isä, leipä, maito, puuro,

hauva, vauva, valo, auto,

haloo, hei-hei, terve, oho,

ja paljon muita, mitä en nyt muista. Nuo mainitut yleisimmässä käytössä. Ja ymmärtää ihan kaiken.

Vierailija

Puhui 1,5 -vuotiaana täysiä lauseita vaikka millä mitalla ja osasi laskea jo 15 asti. Nyt on osannut lukea ja kirjoittaa jo hyvän aikaa ja osaa jo kaikkia peruslaskutoimituksia (yhteen, vähennys, kerto ja jako). Kovasti silloin 1,5 v. ihmeteltiin hänen puhumistaan ja hyvin on jatkokin mennyt.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat