Kuinka usein kiinteää vuorokaudessa 7-8kk:selle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,

meillä on aikas moniallerginen neiti,pian 8kk.

Tosi täysimetyksellä on menty,kun tuttinakin saa toimia =))

Aika hiljattain ollaan vasta aloitettu kiinteät,nyt mustikka,riisi,kalkkuna,possu,ruusunmarja,maissi.

kysynkin, kuinka usein olette tämän ikäiselle antaneet jotain " soossia" ja millä siihen saisi vaihtelua vai kaipaakohan se vauva edes erilaista...Rasvalisääkin suositellaan,jotain kylmäpuristettua öljyä,mutta minkäs teet,kun vain rypsiöljy kelpaa hänelle,varmaan se mieto maku syynä.

vinkkejä otetaan vastaan kiitollisena!

Kommentit (3)

Vierailija

meillä mentii alussa pelkällä riisillä 9kk ikään asti, sitten tuli luumu kuvioihin ja bataatti. nyt poika on 1,5v ja listalla onbataatti

riisi

luumu

ruusunmarja

kurkku

camelina öljy

auringonkukka öljy

kalkkuna

lammas ( poika ei kyllä pidä siitä)

vesimeloni

kaura :Dmeille ei käy maito, muna, maissi, mango, päärynä,

niistä tulee pahimmat oireet.kolme kertaa voit mielestäni antaa kiinteitä. aamulla, päivällä, illalla esim..meillä ei poika tunnu kaipaavan vaihtelua, bataatti on edelleen nam nam vaikka on syönyt sitä pitkään ja paljon!

lähinnä itse kyllästyn aina samoihin ruokiin!

nyt olis tarkoitus kokeilla huomisesta lähtien porkkanaa.noista rasvoista, kokeile auringonkukka öljyä. toi camelina öljy on myös hyvä rasvahappojen lähde ( meille rav terapeutti suositteli sitä lisänä auringonk.öljyn kanssa)... ainoa huono puoli siinä on haju ja maku ;) mutta lapsella menee kuulemma 20maistelu kertaa ennen kuin tottuu uuteen makuun.

meillä on pojalla alkanut tuo camelina mennä. tietty sekin kannattaa kokeilla ensin varovasti koska sillekkin voi olla allerginen kuten kaikelle :) sitä saa ainakin s-marketeista täällä pk-seudulla.

itse lisään noita öljyjä molempia ruokaan sitä valmistaessani. näin maku ei ole niin pistävää ja on mennyt hyvin alas.

Vierailija

Meillä reilu vuosikas moniallerginen tyttö. Ruokavalio on suppea ~10 ruoka-ainetta käytössä. Ruoka-aineita voit sekoitella keskenään miten sattuu (eli hedelmän ja marjan kanssa voit antaa lihaa/kasvista, viljan kanssa lihaa jne) Käytä mielikuvitusta, lapsi ei tiedä, mitkä ruuat " saisi sekoittaa" Toisaalta meillä päästiin noin vuoden ikään, ennen kuin neitimme alkoi edes osoittamaan minkäänlaisia tympääntymisen merkkejä ruokiinsa.Alle 1vuotiaalle maito on pääasiallinen ravinnonlähde. Meillä tuossa iässä taidettiin syödä 2x vuorokaudessa kiinteitä..tosin meillä se oli maistelua, koska soseet ei maistuneet.Rypsiöljy on ihan hyvä vaihtoehto rasvalisäksi! Sitäkin löytyy kylmäpuristettuna, mikäli sellaista välttämättä tahdot käyttää.

KOlmen äippä

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat