Vierailija

Mistä tietää, että lapsesi on muita lapsia lahjakkaampi (jokin erityislahjakkuus=?)?

Kommentit (10)

Kannustan lasta siinä, missä hän on hyvä ja yritän rohkaista myös siinä, missä hän on vähemmän hyvä. Tärkeintä on ehkä pitää tuntosarvet herkkänä siitä, mikä lasta kulloinkn kiinnostaa, koska silloin lapsi oppii ihan mielettömän paljon ihan itsekseenkin.Mistä sitten tiedän, että lapsi on lahjakas? No, minun mielestäni hän on ollut sitä jo vauvasta, luonnollisesti. Mutta enemmän huomiota asiaan aloin kiinnittää kahden eri päiväkodin kommenttien perusteella. Uskon kyllä, että esimerkiksi 30 vuotta alalla olleella lastentarhanopettajalla on jonkimoinen käsitys asiasta. Lapseni on ns. yleislahjakas. Hän on motorisesti ja verbaalisesti ikäistään kehittyneempi, kiinnostunut lukemisesta ja laskemisesta ja opetellut ne taidot ihan itsekseen. Lisäksi hän on hyvä myös sosiaalisesti, mistä olen erityisen ylpeä. On hienoa kuulla, että lapseni on paitsi suosittu kaveri, myös hyväksyy kaverikseen kaikki eikä tölvi ketään.Kotona pidän tärkeänä sitä, että lapsella on turvallinen ympäristö ja rutiinit. Me emme pyri kasvattamaan hänestä mitään lapsineroa, mutta tottakai tarjoamme sellaisia virikkeitä, jotka häntä kiinnostavat.

(on nimittäin PAAAAALJON vammaisempi kuin teidän vammaiset!), mutta onhan nyt monilla lapsilla joku taito, joka on keskimääräistä kehittyneempi.Miehen poika on motorisesti taitava ja sosiaalisesti lahjakas. Näissä hän on edellä ikäistään. Hän on ketterä, nopea ja oppii helposti. ÄIdinkieli laahaa vähän keskitasoa perässä, matikassa hän on taas hieman keskitasoa parempi.Miehen tytär on matemaattisesti hyvin lahjakas ja edellä ikäistään.Jän on oivaltava ja hänellä on hyvä muisti. Hän on myös motorisesti hieman ikäodotustaan taitavampi, mutta ei mainittavasti. Äidinkieli on ok, mutta ei briljantti. Tunne-elämältään hän on kuitenkin ikäistään nuorempi, eikä hänellä ole kovin kehittyneet sosiaaliset taidot.

Lapsemme on todettu olevan erittäin lahjakas musiikissa, ja ilmeisesti myös kielellisesti. Hän on kielikylpypäiväkodissa, ja oppii kuulemma uutta kieltä hyvin nopeasti, ja kun samassa pihapiirissä puhuu lapset kolmatta kieltä, niin nappaa heidänkin kielensä nopeasti, eikä sekoita niitä keskenään.

Musiikissa lapsemme olisi voisi jo pyrkiä musiikkiopistoon soittotunneille, mutta päätimme, että hän saa olla vielä vuoden lapsi ja hakee vasta kouluun mennessä musiikkiopistoon. Lapsi kuitenkin opiskelee musiikkiopiston muskarissa kanteleensoittoa ja musiikin alkeita. Lisäksi häntä kosittiin yksilövalmennukseen rytmiseen kilpavoimisteluun, mutta ikää on siis vasta 6, ja hän haluaa jatkaa ryhmässä.

muskarissa aloittamaan omaa soitinta. Mutta luulen, että johtui siitä, että meistä vanhemmista näki että olimme sitoutuneet kuskaamaan lasta ahkeraan. Siis mahdollisuus näissä oli sillä tavoin edetä. Mielestämme lapsemme ei ole kummassakaan mikään lahjakkuus.Mutta kova kauppamies hänestä on tulossa ehkä isona, jos tuolla tavoin jatkaa. Voiko siinä olla lahjakas? Jos voi, niin miten tuota nyt kannustaisi: "Vaihda vaan lelusi kalliimmiksi pihalla muiden kanssa." tai "Kiva kun sait 5 euroa, kun heitit piposi puuhun." :)

Kaikilla lapsilla on jokin erityislahjakkuus ja siinä on hyvä kannustaa, ja muistaa että keskinkertainen päsee ahkeruudella pitemmälle kuin lahjakas ilman sitä.Minusta myös lahjakkaalta lapselta voi kyseisessä aiheessa vaatia enemmän kuin muuten. Lahjakkaankin pitäisi oppia ponnistelemaan ja tekemään työtä saavuttaaksen jonkin asian.

[quote]

Kaikilla lapsilla on jokin erityislahjakkuus ja siinä on hyvä kannustaa, ja muistaa että keskinkertainen päsee ahkeruudella pitemmälle kuin lahjakas ilman sitä. i]

matemaattisesti ja visuaalis-motorisesti erittäin lahjakas! Kielellisesti hän on ikäisiään jäljessä ja niiden ongelmien vuoksi testeissä on käyty... Eli ainakaan oman lapseni osalta "superlahjakkuus" ei perustu pelkästään vanhempien mielipiteisiin.

Lainaus:

joten ei taida vastaukset olla kovin objektiivisia täällä ;-)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat