2 v. 3 kk ja tuttipullo pois...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei, onko ketään, joka juo maidon vielä yli 2 v. pullosta..? Meidän poika oli tisulla 1 v. 5 kk, ja en meinannut siitä saada pois, sitten vähentelin kertoja ja lopulta annoin pullosta ja innostui lähes kerrasta siitä ts. tisu jäi itsestään. Samoin tutti, vähennettiin, sitten vain yöt ja sitten pari yötä itkettiin, mutta kuitenkin melko helpolla (oli 2 v. 1 kk). Mutta tuo tuttipullo.. Maito ei maistu mistään muusta! Ja huuto, jos ei saa pulloa.. eikä ota muutakaan ruokaa, silloin jos haluaa maitoa, eikä saa sitä. Pitäisikö laskea määrissä, että vähentäisi juomista? Juo nimittäin aika paljon ja syö vähän/keskinkertaisesti niin kuin on aina tehnyt (ja jos jotain ruokavinkkejä on huonoruokaiselle, niin niitäkin otan mielelläni vastaa!!). Vai yrittää antaa mukista, jos innostuisi juomaan maidon siitä???Kaikki vinkit pullon poisjättöön/syöntiin (lisäämiseen) ovat tervetulleita! Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (12)

Vierailija

meillä ei sinänsä ole hirveä uhma, mutta maitoa ei juoda varmaan sitten ollenkaan. Mehua yms. ei ole koskaan juonut pullosta, ja ne (mehu ja vesi) menee hyvin mukista. Mulle oli iso helpotus aikanaan päästä imetyksestä pois, vaikka pulloon, kun töissäkin olin. Enkä tiedä, oisinko sitä tehnyt ees toisin.

Vierailija

Mutta onneksi saatiin nyt viimein pullo pois. Tarhassa ei ole enää tarvinnut ollenkaan ja kotonakin vain nukkumaan mennessä. Me saatiin vieroittumaan näin:Askel 1. Ruvettiin lantraamaan maitoa vedellä, pikku hiljaa, kunnes maitoa oli enää loraus pullossa ja loput vettä.

Askel 2. Puhuttiin, että nyt on tyttö jo niin iso, että juo vain vettä pullosta. Ja hammaspeikkoasiakin keskusteltiin (meillä kun maito juotiin sängyssä hammaspesun jälkeen). Meni läpi ja vesi kelpasi.

Askel 3. Yhtenä iltana kun tuttipulloa olisi taas halunnut, sanoin, että se oli likainen ja laitoin sen pesukoneeseen (totta tämä osa). Ja annoin iltaveden mukista, oltiin ostettu mieleinen muki kaupasta samana päivänä.

Askel 4, jota meillä ei tarvittukaan: tuumasin, että jos hän vielä kyselee pulloa, leikkaan tutin osittain rikki ja kerron, että tutti oli jo niin vanha ja kulunut, että se meni rikki pesussa. Ja ettei NOIN isoille enää myydä kaupassa tutteja. Tätä ei siis tarvittu, kun tyttö ei kinunnut enää pulloa.Koko hommassa meni kuukauden päivät ehkä. Arvelutti, että niinköhän lähtee pikkusiskon tuttipullot isosiskon käsiin, mutta ei kertaakaan. Tai kerran otti käteen, mutta toikin sen siskolle!

Vierailija

ja eivät tosiaan juo maitoa kuin pullosta. Mukista kyllä vettä. Kyllä minuakin harmittaa, mutta vielä enemmän harmittaa se, ettei maitoa mene ollenkaan ja heittelevät maidon mukista ympäriinsä. Muusta kuin maidosta eivät oikein saa kalkkia, kun viilit, jogurtit yms ei kelpaa, joten vielä ainakin olen antanut tilanteen jatkua ja välillä koittanut. Olisin pyrkinyt jo aikaisemmin tästä eroon, mutta toinen pojista juo niin vähän, että sitä on pitänyt seurata ja lasista juo vielä vähemmän. Toiselta taas ei voi ottaa pulloa pois, jos ei toiselta. Tarvitsisi varmasti kysyä taas apua neuvolasta tai ravitsemusterapeutilta. Siispä et ole yksin...

Vierailija

että imetin myös puolitoistavuotiaaksi ja tein tuon saman virheen, että annoin pullosta maitoa, kun imeminen ennen nukahtamista oli pojalle niin tärkeää (lopetin siksi että olin raskaana ja poika itse oli sitä mieltä ettei maitoa enää tule hänen mielestään riittävästi). Tuo pullo oli ihan järjettömän tärkeä hänelle, se piti olla päikkäreille sekä yöunille mennessä. Kehitin sitten suunnitelman, että ensin otetaan maito pullosta olohuoneessa ja sitten mennään nukkumaan. Sitten suunnittelin, että vaihdetaan tuttipullo nokkamukiin ja otetaan maito edelleen olohuoneessa sohvalla. Sitten siirrytään ottamaan se keittiössä iltapuuron yhteydessä...Tätä suunnitelmaa ei kuitenkaan koskaan toteutettu, koska yhtenä iltana ehdotin leikilläni, että ei otetakaan enää maitoa, koska olet jo iso poika (tuolloin 2v tasan) ja hän olikin samaa mieltä. Siitä jäi kerrasta pullo pois. Että haluan vain lohduttaa, että teilläkin voi olla aika se, joka ratkaisee. Itse en ottaisi väkisin pulloa pois, ja huudattaisi tämän(kään) takia lasta. Mutta jokainen tietysti itse tekee päätökset. Ei tuo tuttipullo nyt maailman suurin synti ole, vaikka itsekin sitä monesti harmittelin, että se tuli vielä tuossa iässä annettua lapselle.

Vierailija

ja kiitos vielä kaikille vastauksistanne! Piti tulla hehkuttamaan, että nyt kun meidän poika on 2 v 4 kk, niin eilen oltiin mummilassa ja siellä ukki oli antanut mukiin maitoa, kun pullo ei ollut mukana, niin ei ensin ottanut, mutta sitten alkoi juoda, kun juotiin kahvia yhtä aikaa mukeista pöydässä. Sitten annettiin kotonakin mukista, vähän kyseli pullon perään ja jääkaapista piti käydä pulloa etsimässä, mutta sitten vain kumpikin totesi " ei oo" . Ihmeen vähän on pulloa kaivannut ja hyvin on alkanut maitoa mukistakin mennä! Taisi olla vaan nyt hyvä hetki asialle - aateltiin, ettei vielä ainakaan huudattamaan ruveta, eikä näköjään tarvinnut ollenkaan sitä tehdä (ei siis ole kunnolla itkenyt kertaakaan nyt pullon perään). Jospa jotakin auttaisi tämä tarina - meillä siis rinta, tutti ja nyt pullo jäänyt kaikki melko helposti - aikansa tosin kullakin :)

Vierailija

Meidän esikoinen on nyt 3 v 3 kk ja juo vielä unimaidon pullosta. Oli jo vauva-aikana kova maidon perään, joka aiheutti tietysti sitä, että söi huonommin, koska joi niin paljon maitoa. Nyt osaa jo syödä paremmin ja ruoan kanssa juo maitonsa mukista, mutta iltapullosta ei ole halunnut luopua. Nyt olemme jo " sopineet" , että kun nykyiset kaksi tuttia menevät sitten rikki, niin sen jälkeen tuttipulloilu unohdetaan. Saas nähdä onnistuuko ennen vuodenvaihdetta :). Minä en ole ollut kyllä tuosta huolissani, ajattele miten pieni asia on loppujen lopuksi se, että pikkuinen saa " nautiskella" . Olimme juuri myös hammastarkastuksessa, eikä pulloilu ollut vaikuttanut mitenkään hampaisiin. Neuvolalääkäri huomautti vain siitä, että maitoa ei pitäisi kuitenkaan juoda yli puolta litraa päivässä.

Vierailija

aika pha nyt alkaa vierottamaan kun on uhmaikänen. Itse imetin vuoden ikään ja siitä suoraan nokkamukiin. oli virhe sinulla antaa pullosta mutta tehty mikä tehty. nyt vain ei auta muu kun se että maitoa ja vettä ja mehua ei tule kuin nokkamukista. Itkuhan siit tulee väkisin. Miul miltei saman ikänen poika ja kohta alkaa hajoitus tavallisesta mukista.Älä sure... kyl se siitä.. toivotaan et siun lapsella ei oo niin paha uhma kun miun koska jos meil ois vastaava tilanne niin hui kauheeta...

Vierailija

Meillä ei tyttö ollut ihan nuin vanha kun lopetin pullon...oli 2 vuotias silloin.

Tilanne oli aikalailla sama kuin teillä eli vesi ja mehu meni nokkamukista ja maito pullosta.Pullosta ei ikinä juonut muuta kuin maitoa. pelkäsin kanssa,että jos jätän pullon pois maidon juonti loppuu siihen...mutta mutta tuli päivä kun päätin että nyt lähtee pullot...

huutoa huutoa ja huutoa...maitoa ei suostunut ottamaan nokkamukista eikä mukin laidalta. Noin mentiin pari päivää ja tein puuron maitoon ja syötin jogurtteja välipalaksi... sitten rupesi pikkuhiljaa tutustumaan lasiin ja kun näki että me vanhemmat juomme myös lasista (lasi piti olla sanlainen kuin meilläkin)alkoi tyttökin tottumaan siihen.

Nyt 2kk ilman pulloja ja suostuu juomaan maitoa lasista pillillä:)

Nokkamukista ei edelleenkään juo maitoa...

kokeileppas sinäkin pilliä ja lasi sanlainen kuin muillakin!

Vierailija

Meillä koitettu samanlaista lasia ja pilliä yms, muttei apua. Puuroa poika ei syö, en jogurttia eikä paljoa juustoakaan. Jostain olisi kalkkia saatava...

Vierailija

Tuli vaan vielä mieleen,että oletko kokeillut laittaa tuttipulloon nokkaa? Niitähän saa lähes kaikkiin tuttipulloihin... Olisihan se vähän eteenpäin jos joisi pullosta nokalla. Ja siitä voisi sitten pikkuhiljaa siirtyä mukiin...

ja monethan on kehunut sitä tupperwaren nokkamukia,jota ei kylläkään tällä hetkellä saa muuta kuin varaosana.

Vierailija

On juonut muuten jo mukista 1 vuotiaasta asti mutta jotenkin haluaa sen vellin illalla pullosta vaikka olisi juuri syönyt puuron.

Olen miettinyt, että päivähoidossa juo maitoa n. 2dl/pvä (ainakin sen verran on hoitajan mukaan ostettu maitoa per lapsi) ja kotona ruoan kanssa menee vettä, että ehkä siksi on hyvä kun juo edes sen vellin tuttipullosta niin saa tarpeeksi maitoa?

Ajattelin jos ensi keväänä jäisi vellipullo pois (samalla saisi yövaipankin pois) mutta miten, se on vielä mietinnän alla.. Odottelen myös vinkkejä:)

Vierailija

Jätin tytöltäni tuttipullon pois 1v8kk iässä (uhma alkoi jo 1½-vuotiaana), kerrasta poikki-periaatteella. Muutaman kerran kyseli pullon perään, mutta selitin että vauvat juo pullosta ja isot tytöt mukista, ja pian pullon perään kysely loppui.

Maitoa tyttö ei juo ollenkaan, mutta annan kalkkitabletin joka päivä ja sen lisäksi jogurttia (ja joskus piilotan maitoa puuron tms ruoan joukkoon). Eihän maidon juominen ole välttämätöntä, kalsiumia saa muualtakin.

Meidän neitikin oli jossain vaiheessa huono syömään, mutta kun jätin mehut ja vedet pois (paitsi ruoka-aikaan) niin johan alkoi sapuskakin maistua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat