Jos Aasiassa on kuollut 60 ihmistä lintuinfluenssaan,

Vierailija

niin todennäköisyys, että Suomen kokoisessa pikkumaassa joku kuolisi, on aika pieni.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

jos joka neljäs sairastuu niin vain 30 000 kuolee? Silloinhan kuolleisuusprosentti olisi 2,4 %. Verrattuna muiden maiden 60 %:iin kuulostaa AIKA pieneltä. Mistähän KTL meinaa löytää CPAP-laitteita ja hengityskoneita 1 250 000 ihmiselle? Niillä on sitten varmaan sellaisia takataskussa?

Vierailija

Mitä hengityslaitteisiin tulee, niin jossainhan kerrottiin ettei koko Suomesta löydy lähellekkään riittävää määrää niitä.

Vierailija

Siellä on tasan samat antibiootit olleet käytössä kuin meilläkin. He osaavat yhtä lailla nesteyttää kuin mekin. Ainoa,mikä meillä on ehkä paremmin, on mahdollisuus tehohoitoon ja hengityskoneisiin.

Mutta Suomessa on korkeintaan pari tuhatta hengityskonetta (todennäköisesti paljon vähemmän, ehkä muutamia satoja). Miten niillä muka hoidetaan 1,5 *miljoonaa* sairastunutta?!

Vierailija

sitten, kun toinen jalka on jo haudassa? Kuinka moni on selvinnyt lintuflunssasta ilman käyntiä missään?! Varmaan helvetin moni. Hoitoon ovat lähteneet jo kuolemankielissä olevat, joilla varmaan lisänä jotain hoitamattomia keuhkokuumeita ja sepsis jo veressä yms.....Aika moni on sen sairastanut ilman, että edes tietää sen olleen lintuinfluenssaa.

Vierailija

panepidemiatilanteessa valtava määrä työikäistä väestöä sairastuu yhtä aikaa. Koulut yms. paikat voidaan sulkea, mutta sähköverkko on huollettava, ruuan yms. kuljetukset järjestettävät, sairaat hoidettava, jätteet vietävä jatkokäsittelyyn, lumet luotava, maaseudulla ruokittava eläimet jne. Eli jos olisi tilanne, että suuri määrä ihmisiä sairastuisi vakavaan influenssaan yhtä aikaa, olisi paljon aloja, joissa olisi pakko mennä puolikuntoisena töihin. Tämä ymmärtääkseni lisäisi panepidemiatilanteen kuolleisuuslukuja verrattuna tavalliseen influenssatilanteeseen, jossa sairastunut voi potea rauhassa kunnes on varmasti terve. Eli vaikka olisi kuinka hyvä terveydenhoitosysteemi, niin laaja epidemia voi haavoittaa yhteiskuntaa aika paljon.

Vierailija

tuossa asiantuntijoiden esittämässä arviossa " Suomessa 1,5 miljoonaa sairastunutta ->10 000 kuollutta" on otettu huomioon, että silloin olisi käytössä ns. yleisiä viruslääkkeitä ja taudinkulusta olisi siinä vaiheessa enemmän tietoa kuin tänään. Myös hoitoon pääsy on Suomessa takuulla nopeampaa ja varmempaa kuin jossakin Vietnamin maaseudulla.

Vierailija

on tippunut sitten ensimmäisten tapausten. Vanhimmissa tapauksissa kuoli tosiaan yli puolet, mutta uusissa, tänä syksynä sairastuneista, alle kolmannes. Ja viruslääkkeet, kuten Tamiflu, jota Suomikin on hamstrannut, auttavat ainakin osaksi. Aasiassa sairastuneista on suhteellisesti eniten lapsia, en sitten tiedä vaikuttaako ikä kuolleisuuteen?

Vierailija

Varmasti Suomessa olisi laajassa tautiepidemiatilanteessa edellytyksiä selvitä paremmin kuin vaikkapa Espanjantuadin aikaan. Ihmiset eivät asu enää niin ahtaasti (toisin kuin vaikka tämänpäivän vietnamilaisella maaseudulla) ja oletan suurimman osan suomalaisista tietävän, miten tärkeää on pestä kädet huolellisesti ja siihen on myös hyvät mahdollisuudet.Ja tietenkin, mitä paremmin osataan varautua MAHDOLLISEEN tautiepidemiaan, sen paremmat mahdollisuudet selvitä olosuhteisiin nähden hyvin. Esim. juuri teroittamalla yrityksille varamiehityksen tärkeyttä. Ristiriita on varmaan siinä, että yhtä aikaa kansalaisille täytyy tiedottaa tällaisista asioista, mutta samaan aikaan välttää turhaa hysteriaa ja pelkoa.

Vierailija

Sehän olis alle 3 %. Tavallinenkin keuhkokuume tappaa enemmän.

Tuo jos mikä on suoranaista valhetta.

Miksi viranomaiset valehtelevat kansalle. Aliarvioidaanko meitä näin karseasti?

Vierailija

Jos tulisi panepidemia, niin ongelma olisi, että niin iso osa väestöstä sairastuisi kerralla, että yhteiskunta halvaantuisi ihan täysin, sairastuneilla ei olisi yksinkertaisesti mahdollisuutta potea flunssaansa tarpeeksi pitkään, vaan joutuisivat puolikuntoisina töihin, koska ei olisi ketään enää korvaamassa työvuoroja ja tietty osa töistä nyt vain on pakko tehdä. Eli moni joka kunnon levolla paranisi, sairastuisi vakaviin jäkitauteihin ja kuolisi. Näin on ainakin aiemmissa panepidemioissa käynyt.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat