Miten te kerrostalossa asuvat lajittelette biojätteen?? Kertokaa, minäkin haluan oppia kierrättämään!

Vierailija

Kommentit (3)

Vierailija

Helppoa, roskiskaapissa on iso ämpäri sekjätteelle ja pieni sanko biojätteelle. Taloyhtiöissä on oltava biojäteastiat jonne käyn kippaamassa biojätteet samalla kun vien sekajätteetkin ;).

Vierailija

tietenkin maatuva pussi, oikeas biojätepussi tai sanomalehdestä tehty pussi. Ja sinne pussiin vaan kaikki ruuantähteet, kasvien lehdet, kahviporot suodatinpapereineen, talouspaperit. Ja aika ajoin tyhjennät pussin biojäteroskikseen.

Vierailija

Meillä on tosi lämmintä kerrostaloasunnossa ja hajuhaittoja ja kärpäsiä tulee nopeasti. Pidetään välillä biojäteastiaa parvekkeella, välillä vain viedään useammin jätteitä ulos (=joka päivä, välillä montakin kertaa). Välillä käytetään kaupsta ostettuja pusseja, välillä kääritään vain sanomalehdestä sellainen nyytti ja viedään siinä, sanomalehtipaperihan maatuu.Astiaan menee kahvin- ja teenpurut, suodatinpussit, talouspaperit, kaikki vihanneksien, hedelmien ja juuresten kuoret, puuron jämät, ruuan tähteet, kananmunankuoret, kananmunan kennotkin maatuvat, ne pahviset. Kyllä se nopeasti täyttyy. Plussaa on, että varsinainen roskis ei sitten haisekaan, paitsi jos siellä on kakkavaippoja. Meillä käytetään kuitenkin melko paljon myös kestovaippoja ja silloin roskisroskista ei tarvtise viedä ulos niin usein.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat