mitä ponnitusasentoa suosittelet synnytykseen? miksi?

Vierailija

Kommentit (8)

Vierailija

tai missä asennossa kätilö antaa olla. Itse olisin halunnut olla jakkaralla, mutta tuli sen verran verenvuotoa, että minut käskettiin takaisin sängylle.

Vierailija

jakkara on tosi hyvä. kuvittele missä voisit kakata parhaiten moniko kykenee selällään kakkaa vääntään??

siis jakkara on luonnollisin, monesti kätilöt sitä karsastaa koska on heille huono asento työskennellä, selkään ja poviin käy kököttää lattialla.

eli pidä puolesi!ja vaadi sitä mitä haluat!

sängyllä kontallaan on kans monille hyvä.

Vierailija

ja esikoinen syntyi 15 minuutin ponnistusvaiheella kätilön epäilyistä (ensisynnyttäjä, pienikokoinen äiti jne) huolimatta.Toista synnyttäessä ilmoitin etukäteen toiveekseni tuon kontallaan synnyttämisen, ja kätilö innostui kertomaan omia (positiivisia) kokemuksiaan ko. asennosta. Aikoi kuulemma jotain tutkimusta aiheesta vääntää... Sanoi että varsinkin pienikokoisille naisille tuo selkeästi helpotusta, ja isompikin lapsi tulee helposti ulos. Kuopus syntyi ikokaasun voimalla kahdella ponnistuksella, kun kätilö antoi luvan, ponnistin, ja pää oli samantien ulkona. Toisella ponnistuksella tulikin sitten jo ulos. Hyvä kun ehti kopin ottamaan... :-)Itse en olisi IKINÄ synnyttänyt selällään, kivut olivat ehdottomasti pahimmillaan juuri siinä asennossa. Kätilökin sanoi, että onhan se vähän niinkuin alamäkeen synnyttämistä kun kontallaan ponnistelee (pidin siis sängyn päädystä käsillä kiinni, eli puolittain polvillaan).Suosittelen polvillaan synnyttämistä, itselleni ainakin toi kaksinkertaiset voimat ponnistamiseen. Sen sijaan tuota ilokaasu-versiota en suosittele kellekään, sillä se tunne kun pää asettuu synnytyskanavaan (?) on kyllä suhteellisen pelottava kokemus.

Vierailija

Eli siis sukkien varsista kiinni ja täysi ähinä päälle. Paitsi että unohda huutaminen, siihen menee turhaa energiaa. Ja muista hengittää syvään ponnistusten välillä, että vähän voimia palautuu ja rentoudut. Ponnistaminen on musta kutakuinkin samanlaista kuin pötkön vääntäminen, joten mieti onko helppoa vai vaikeaa paskantaa makuulla?!

Vierailija

Kätilö yritti sukka-asentoa mutta supistukset pahimmillaan selässä, en pystynyt pysymään paikallaan vaan hortoilin jalkeillani ja suurimman työn tein seisoviltaan, sängystä tukea ottaen.

Vierailija

En nyt muista oliko tuo sen oikea nimi, mutta selällään, polvitaipeista kiinni pitäen, aivan KAMALA asento ponnistaa. Ei vaan annettu valinnan varaa vauvan huonojen sydän äänten vuoksi...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat