Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

olipas hiljanen tuo meidän edellinen pino.. kaikilla taitaa olla kiireitä pikkusten kanssa ja kesäkin alkoi.. :)

Mutta koitetaan välillä käydä pitämässä tätä pinoa "hengissä"!

Sivut

Kommentit (29)

Tulin pikaisesti miehen työkoneelta huutelemaan,että jos miuta ei täällä näy eikä kuulu,niin en oo päässyt meidän koneelle. Sain siihen "meseviruksen" ja nyt siellä jyllää kaksi troijalaista ja mato, joita virustorjunta ei saa poistettua. Taitaa joutua formatoimaan koko koneen jos ei joku keksi keinoa poistaa niitä :(Virpi: Saat miut kiinni oikeastaan vain puhelimella, miehen kone on päivät töissä mukana ja ei varmaan muista tätä aina kotiin kantaakkaan.Toivottavasti täällä taas pian oman koneen kautta!!!Niina ja Lia 8vk

aika menee kuin siivillä. Mies ollut nyt 4 viikkoa lomalla ja koko ajan oltu päivät pihalla tai sitten jossain kylässä tai reissussa. Nyt vielä ensi viikolla ollaan 3 yötä pikku lomareissulla..miten ihanaa matkustaa vauvan kanssa, niin helppoa kun ruoka kulkee mukana äidin tisseissä ja poika viihtyy kantoliinassa. Ja kädet vapaana kahden vanhemman ikiliikkujan taltuttamiseen ;)

Kuopus on melkolailla yhtä tyyytyväinen koko ajan. Välillä oli parin viikon kausi ilmavaivoja ja jouduin jo ihan tosissaan miettimään omia syömisiä ( ei siis ole kahden aiemman kohdalla tarvinnut miettiä mitä suuhun lykkää )..joku muukin laittoi että ei sitä näköjään tiedä vielä ihan kaikkea vaikka useampi lapsi jo kasvatettuna. En tiedä haukkooko sitten niin paljon ilmaa tissillä, sillä mun täytyy vieläkin ennen imetystä pumpata tyhjemmäksi ja aina kun ei ehdi niin maitoa tuusaa 2metrin kaarella jokapaikkaan..ja henkeensähän lapsonen sitten maidon saa.

Poika siis ikisi ja kiehnäsi kovasti ja sitten koetti pää punaisena puskea pierua..ja kakkaa tuli n. 3-4 päivän välein..koetin cuplaton+reladrops ja mallasuute annoksia mutta ei helpottanut...Aika paransi tilanteen, tosin väillä vieläkin äkistää pierua kovastikin, mutta se tulee nyt helpommin ja kakkaa tulee 1-2 päivän välein..ja tuo pierun tekeminen onnistuu parhaiten juuri rinnalla tai tutti suussa, kun rentoutuu niin parhaiten.

Aamuyöllä käy tissillä joskus klo 4.30-5.30 välillä ja nukahtaa sitten uudestaan ja herää klo8 ja poika ottaa yhä ne yhdet pitkät unet klo 12-17 ja sitten parit pikku nokkaunet. Yöunille mennään klo 22-22.30.

Käytiin 2kk neuvolassa keskiviikkona ja mitat olipaino 5980g (3820g)

pituus 60 cm (53,5cm)

pään ympärys 40cm (34,5cm)Kaikki hyvin, silmät vain yhä hiukan vetistää, mutta pojalla on niin pitkät ripset että ne jää välillä silmiä hankaamaan- esikoisella oli ihan sama juttu ja täytyy vain odottaa, että lapsi kasvaa ja silmä sen mukana.Itsekin kävin jälkitarkastuksessa ja pyysin hormonikierukka reseptin ja käyn yksityispuolella sen sitten asennuttamassa. Hyvä näin ,sillä nyt näyttäisi lapsiluku olevan täysi..tai välillä tulee tunne että vielä 1 lapsi,ehkä sitten kolmivitosena iltatähden tekoon =)Klematis ja 3xpoika..ja eikun pakkaamaan taas koko porukalle..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokohan nyt pääsisin tämän viestinkin eetteriin pistämään, kun on ainkain meillä kovasti takunneet nämä vauva-sivut.Täällä edeleen haeskellaan sellaista pysyvää rytmiä. Kova on tyttö nukkumaan, kunhan vaan saa nuesta kiinni eli unen hakeminen saattaa kestää tunti tolkulla. Kovasti ekan jälkeen päätin että tätä sseuraavaa heijaa kopassa tai vaunuissa, mutta pyh ... Kylläpä vaan vaunut kiitää ees taas ja koppa heiluu, jotta saisin tytsin unille. :) Tietenkin sitten saan itseäni syyttää että olen sen siihen opettanut, ei vaan muuten nukahda,,,, jos sittenkään. Yöt kyllä menee tosi hyvin. Illalla tyttö nukahtaa yhdeksään mennessä ja sitten neljän aikaan herää syömään. Siinä kyllä sitten saattaa taas tunteroinen jos toistakin vierähtää ennenkuin taas uni tulee. Siitä kuitenkin jatketaan viimein unia kuuteen tai parhaimmassa tapauksessa kahdeksaan.Unelias tyttö tosin on vaikka ei nukahda, sillä hyvän tuulisena jaksaa seurustella noin tunnin verran ja sitten aletaan taas kiehnäämään unta. HMPH, nooh katsellaan miksi tämä tästä muuttuu ...Mukavia nimiä ovat hippuset saaneet.Jaah tytsi ilmolittaa itsestään taas ... palaillaan ja hyvää juhannusta!!!Jo-an ja Mira 9 vk

No niin jos kerkiäisi äkkiä vähän kirjoitella kun vauva vielä nukkuu.. Vielä hetken puhutaan vain vauvasta, ensi sunnuntaina tyttö saa nimen :) . Ristiäiset pidetään siis meillä kotona, vieraita on tulossa vain minun ja miehen vanhemmat ja sisarukset lapsineen sekä miehen mummo. Ihan kivasti siinäkin jo on porukkaa pieneen taloon kun miehellä on kolme sisarusta ja minulla kaksi, siihen vielä lisäksi heidän lapsensa.

Viime viikolla käytiin neuvolassa, nyt painokin oli noussut 440 g kahdessa viikossa kun viimeksi oli tullut vain se 120g kahdessa viikossa. Kovasti tyttö jo juttelee ollessaan hyvällä tuulella ja hymyileekin. Yöt vauva nukkuu hyvin, pari kertaa herää syömään ja nukahtaa heti uudelleen. Viiden aikaan alkaa unissaan ähkimään kun vääntää kakkaa, silloin vien tytön eri huoneeseen vaunuihin nukkumaan ja ähisemään niin saadaan miehen kanssa nukkua vielä seitsemään ennen kuin tulee herätys.. Aika kellon tarkkuudella näin on mennyt jo muutaman päivän.

Mutta nyt pitää mennä syömään kun saa kerrankin ihan rauhassa nautiskella:)

Tässä samalla tissitellen yritän viestitellä:Meilläkin on sujunut ekat vkot ihan kivasti. Nyt alkaa yöllä jo yhdet pidemmät unet olemaan, nuo hellepäivät sotkivat tuota päiväsajan rytmiä hiukan...Ristiäiset pidettiin lauantaina ja nimeksi tyttönen sai Tiiu Helvi Magdaleena. Toinen ja kolmas nimi tuli minun ja mieheni edesmenneiltä mummoilta...Nyt vaipanvaihtoon...Pahnu ja Tiiu, lähes 6 vkoa

Meillä vietettii viime la ristiäisiä, ja poika sai nimekseen Miki Alexi Mikael. Oli tosi kauniit ja ihanat ristiäiset, n. 30 vierasta oli. Meillä oli siellä vihreä teema, vihreät liinat, kastemekossa vihreä rusetti, pöydillä isot kimput luonnonkukkia, koiranputkia, mustikanvarpuja jne. Oli tosi kauniita ne kukat! Miki nukkui koko ajan vaikka siirrettii sylistä toiseen. Kasteen aikana vaan vähän venytteli ja jatkoi taas.

Muutenki pikkusen kanssa menee tosi hyvin. Iltaisin huutaa välillä paljonki,mutta yöt nukkuu hyvin ja heräillää yleensä 9-10 aikaan,joskus jopa vasta 11sta. tosin mennää nukkuu vasta 12sta iltaisin...mutta ei silti väsymys juurikaan paina. Miki myös juttelee ja hymyilee jo paljon. Me luetaan nykyää päivittäin värikkäitä kirjoja joita miki kattelee tarkkaan, ja kuuntelee, kunnes alkaa itse kommentoimaan vähän aikaa kun ollaa luettu. Se on ihana yhteinen hetki aina!Liikutteko muuten jo paljon vauvan kanssa?Me liikutaa päivittäin. Käydää sukulaisilla ja ystävillä tai kaupungilla pyöritää. Miki nukkuu silloin hyvin vaunuissa, ja musta on tärkeää että Miki näkee heti paljon ihmisiä ja maailmaa,eikä vaan äitiä ja kodin seinät. Su oltii myös kaivarin konsertissa. Miki nukkui koko ajan,söi vaan välissä ja jatkoi unia.Täysimetyksellä mennää, ja ihan hyvin sujuu sekin. Mitä nyt iltaisin pitää rintaa tuttina, joka ärsyttää...Miki ei osaa yhtää syödä tuttia vaikka ollaa yritetty opettaa...tutti lentää heti ulos ja sit itketää kun tutti lähti. Sormet taas maistuu koko ajan,ne sormet vaan on näköjää kauheen ilkeet kun ne yrittää kanssa aina karata...:)Lopputarkastuksessakin käytii, Mikillä kaikki hyvin, ja hienosti kasvanu. 5,3 kg (3,6kg) ja 57 cm (49 cm). Itelläkin melkein kaikki ok,vaan kipeet peräpukamat vieläkin ja jotai ihme valkovuotoa...Painoa oli kilo vähemmän kuin ennen raskautta!:O Ärsytti vaan se lääkäri,kun se ei aina tunnu kauheen pätevältä. Ehkäisystä puhuttii,niin se ei oikein osannu mistää kertoo mitää. Sanoi että kierukkaa ei voi ottaa imetysaikana??oon kyllä kuullu muuta...otin sit minipillerit vaikka se ei siitäkään mitää osannu kertoa,mut se oli ainut mitä sen mukaan voi ottaa kun mä en mitää kortsui jaksa...Toivon että ne pillerit ei nyt aknee aiheuttais kun just päässy raskausajan aknesta....ainaki pientä vatsakipua ja tiputteluvuotoa on tullu...kivaa...........Onkos teillä muilla juhannussuunnitelmia?Me taidetaa mennä mökille,siel on kiva olla vauvan kanssa.:)Mutta nyt meen jatkaa puuhia!

Hyvää juhannusta kaikille jos en palaa tänne ennen!Täällä kun ei tuu paljoa käytyä näin kesällä...T:Henna ja Miki (8 viikkoa huomenna)
!http://www.vauva.fi:80/perhe/perheshowimage?id=ff61af7a-370c-11dd-8384-c...!

Siis piti kirjoittaa että toimitus oli sisällä ;) Oon ollu ihan pihalla ajatuksinee toissa päivästä saakka. Juhlavalmistelut saanu pään sekasin.Hanna

Meistäkin jotain pitkästä aikaan.Eilen poitsu sai kasteessa nimekseen Eetu Viljami. Juhlat pidettiin kotona. Onneksi oli aurinkoinen keli päivällä. Saatiin vieraitten kanssa nauttia ulkojuhlista, itse toimitus oli kyllä ulkona. Pappina meillä oli Joutsenossa toimiva ruokolahtelainen Anni Paukkala. Olin hyvin tyytyväinen pappiin. Hän jutteli kaikkien vieraiden kanssa eikä heti ollut kiirettä kahvien jälkeen pois. Piti Eetuakin pitkään sylissä. Tytin kastepappi joi aikoinaan kahvit ja lähti pois, ei jutellut kenenkään kanssa saati koskenut Tyttiin ollenkaan. Eetun kastepappi kosketteli Eetua jopa kesken kasteen, kun Eetu keksi alkaa rääkyä ennen nukahtamistaan. Loppu kaste menikin rauhallisesti. Juhlat olivat ihanat ja oikein onnistuneet. Kirjoittelen keskiviikkona tai torstaina lisää kuulumisia Eetun lääkärineuvolan (ke) jälkeen.Terkuin Hanna ja Eetu 5 vk

Heippa hippuset!Täällä näyttäisi olevan melko hiljaista, eipä tuota ole itsekään ehtinyt kauheesti kirjotteleen, kun on tullut pakkailtua. Meillä alkaa siis olemaan talokaupat kunnossa vaikka kaupat päästään tekemään vasta ens kuussa ja sitten päästään vasta muuttamaankin. Olen tässä kuitenkin pikkuhiljaa jo pakkaillut sellasia tavaroita, joita ei nyt tarvita, niin ei sitten tuu niin karmea kiire. Nykyinenkin asunto on saatu kaupaksi, vaikka ei siis vielä oo kauppakirjoja tehtykään. Pakkailut on vaan sellasia hätäsiä touhuja, kun Vilmaa pitää välillä tissitellä ja viihdyttää, onneksi on noita vanhempia sisaruksia, niistä on jo kovasti apua.Vilmalla on iho-ongelmat onneksi helpottanu, oli siis ilmeisesti vaan niitä hormooninäppyjä ja kun ne kuivui niin iho meni tosi kuivaksi ja hilseili. Pikkuneiti on jo ihanan seurallinen ja juttelee ja hymyilee kovasti ja jos ei saa huomiota, osoittaa huutamalla mieltään!Meillä on ens viikolla 2 kk neuvola ja äidillä jälkitarkastus, päästäänpähän siitäkin. Kun muutetaan niin vaihtuu sitten neuvolan tätikin taas. Meille oli nyt tullut uusi neuvolan täti kun vanha, joka on ollut vanhemmilla lapsilla, jäi eläkkeelle ja se uusikin oli viimeksi sairaana, eli oli sijainen! Vaan onneksi Vilma on vielä niin pieni, ettei noi vaihdokset vielä haittaa kun ei osaa vierastaakaan.Vaan kirjotelkaahan kuulumisianne muutkin!!Tuija + Vilma reilusti 2 kk
!http://www.vauva.fi:80/perhe/perheshowimage?id=82a96aaa-3541-11dd-8384-c...!

Huhuu meiltakin pitkasta aikaa. Kiiretta riittaa pakkailujen ym kanssa, perjantai- yona lennetaan sinne Suomeen. Kova homma noissa pakkailujen miettimisissa kahden lapsen kanssa, varsinkin kun ollaan siella elokuun loppuun asti, joten tavaralle on tarvetta.. Ehka tasta viela joskus selvitaan ;)Meilla menee Camin kanssa oikein mukavasti. Poitsu edelleen leppoisa tapaus, mutta isosiskonsa pitaa huolen siita, ettei ole elo liian tylsaa. Huh, etta riittaa pienella ihmisella energiaa!Cameronin 2kk mitat oli 5,4kg ja 60cm. Eli hyvin kasvetaan taallakin. Pienta hormoninappya naamassa, mutta ei pahasti. Ristiaiset on tosiaan sitten siella Suomessa 22.6.Joo, tapaaminen olisi kylla kiva, ja ollaan kylla Suomessa ihan elokuun lopulle asti. Toisaalta voisi olla parempi etta tavataan vasta heinakuun lopulla- elokuussa, niin voisin jattaa esikon kotiin miehen kanssa. Ehtisin paremmin keskittya sitten seurusteluunkin :) Onko muita halukkaita kuin Winku?Mulla ollut urheilussa muuten myos tuo rintojen holskynta ongelma. Aerobicissa hyppiessa ei kylla edes urheiluliivit auta :(Mut seuraavan kerran kuulumisis sitten Suomesta kasin. Saas nahda miten sujuu lennot kahden mukelon kanssa!Browniette ja Cameron 10 vk+
!http://www.vauva.fi:80/perhe/perheshowimage?id=3d9f4efa-37e2-11dd-8384-c...!

Hiljaista juu, kun eipä juuri ole mitään tapahtunut. Pääasiassa ollaan oltu kotosalla, välillä vähän retkeilty naapurikaupunkiin ja mökille. On ollut sen verran hyvät säät täällä etelässä, että olemme omalla pihalla paistatelleet päivää ja laitettu paikkoja kuntoon.Aloitettiin me Sinin kanssa jumpassa käyminen ja olen itse alkanut lenkkeillä. Vähänkös on surkea juoksukunto, mutta siitä se kohenee. Haastetta tuottaa tissien köyttäminen paikoilleen, kun normaalisti on niin pienet rinnat, ettei ne tosiaan juostessa pahemmin hölsky. Mutta on tuossa parit sen verran napakat urheiluliivit, että niillä pärjää.Meillä on ylihuomenna 2 kk neuvola ja oletan, että pikkuneidin paino alkaa sitten jo viitosella. Hyvin maistuu maito edelleen ja hormoninäpytkin ovat väistymässä. Hyvä niin, sillä ristiäiset on 28.06. ja saadaan sitten siloposkisia kuvia. Tarviis tässä miettiä tarjottavat juhliin ja alkaa niitä vähitellen pakastimeen väsäämään.Browniette taisi kysellä tapaamista pk-seudulla? Mulle kyllä sopisi, mutta juhannuksen jälkeiset kolme viikkoa ovat sikäli hankalat, että mieskin on lomalla eli voidaan olla ihan missä vaan. Itse siis kallistuisin tapaamista järkkäilemään vasta myöhemmin, mutta mitenkäs pitkään Browniette olet Suomessa?Winku ja Sini, eilen 2 kk

Rantsu: Ei meillä oo tarkoitus hankkia uutta lasta vielä pitkään aikaan. ..ottaa vaan päähän kun se lääkäri ei tosiaa tunnu kovin pätevältä, mitää se ei osannu kertoa mistää ehkäisystä ja tonkin sanoi väärin ettei kierukkaa vois ottaa...ihmettelin sitä jo silloin kun oon ymmärtäny että sais ottaa...piru vie..no kunhan nyt jotain sai,mut harmittaa että tollanenkin asia on lääkäristä kiinni.Kukas se olikaan kun kertoi siitä persikkateemasta ristiäisissä?no mutta joka tapauksessa, munkin mielestä on tylsää aina toi perus sininen ja vaal.pun.ja hyvä idea säilöä se nauha. mäkin mietin mitä teen sillä,kun mekkokin pitää palauttaa mikin serkun äidille.vitsi kun en taas muista mitä piti muille kommentoida...niin joo,joku kirjoitti siitä vaativasta vauvasta joka haluu olla vaan sylissä. Onko sulla mitää kantoliinaa tms käytössä että saat edes kädet vapaaks?mulla kun on myös vaativa poika niin se liina on välil ihan ok niin saa kädet ees vapaaksi ja toinen nukahtaa siihen heti. sit me hankittii myös tollainen tärisevä ja keinuva sitteri.aivan paras ostos!!!miki viihtyy siinä usein hyvin jonkin aikaa,ja melkein aina myös nukahtaa siihen tärinään. aamuisin niin kätevä kun oon yksin kotona sen kans ja pitäis ite touhuta. Poika siihen ja siinä viihtyy jonkin aikaa. olihan se kallis,netistä tilattii, mut sitä voi käyttää pitkään kun sen voi muuttaa keinutuoliksi kun poika kasvaa.eipä nyt muuta!näin sadesäällä on vaan hyvä kirjoitella.:)-Henna ja Miki-

Kirjoittelin tossa eilen pitkän viestin ja minne lie avaruuteen se hävinnyt. Mutta nyt uudelleen.Eli meilläkin rytmit hakusessa niinkuin monella muullakin. Päivät menee suhteellisen samaan tapaan unien ja valomisten osalta mutta yöt sitten heittävät häränpyllyä vähän väliä. Pääosin nukkumaan menee 21-22 välillä ja yleensä eka pätkä 3-5 h. Sitten vähän lyhempiä pätkiä aamuyöstä. ja viimeistään kuuden maissa jää sitten viereen nukkumaan niin saamme nukkua seittemään tai jopa kahdeksaan asti. Toisaalta on öitä jolloin syödään läpi yö 2h välein. Mutta onneksi äiti osaa nukkua kun vaavelilla on rinta suussa muuten olisin varmaan aika väsy.Hymyt on pojalla aivan ihania. Menee vain aina nyrkit suun eteen kun on niin mukavaa eli valokuvaa hymystä on vaikea saada. Lisäksi kyllä imeskelee nyrkkejä aika paljon. tutti ei ole kelvannut vaikka sitä on välillä tarjottukin, mutta kait sitä selviää ilmankin. Kohan ei vain rupea peukkua syömään siitä kun on vaikeampi päästä eroon.Juhannuksena meinataan mennä yhden yön ajaksi miehen vanhemmille ja isommat pojat jäävät sinne sitten lomaa viettämään muutamaksi päiväksi. Eli saamme miehen kanssa pari päivää itsellemme, tosin vauva on meidän seurana.Mutta nyt hommiin taas kun kutsu kuuluu.Vipe ja Harri 9vko

Kovasti on jäänyt tämä koneelle pyöriminen ihan niinkuin ilmeisesti meiltä kaikilta. Kumma juttu :). Ihan on muuta touhua. Meillä tyttö tai siis nyt sunnuntain kastejuhlan jälkeen virallisesti Mira on verrattain tyytyväinen vauva. Kova on nukkumaan eli jatkuvasti tuntuisi väsyttävän edelleen. Tyttö jaksaa olla herillä tuollaisen tunnin ja sitten pitäisi taas pääsät nukkumaan. Ilta unille käydään noin kasin aikaan ja siitä yleensä nukutaan neljään asti ja hörpättän himena maitoa ja sitten kuuteen mennessä herätään aamuun. melko aikaisa on aamut siis, mutta täytyy olla tyytyväinen kun yöt menee yleenäs nuin helposti.Kuinkas aktiivisia teillä hippuset jaksavat olla? Tuntuu ihan oudolta kun tosiaan tämä meidän tyttö ei jaksa olla kuin tuon tunnin kerrallaan hereillä. tuntuu, että olen jatkuvasti joko nukuttamassa tyttä tai sitten hän nukkuu.... Ei muistaaksen eiskoinen ollut näin uninen tapaus. Niinpä, on se kumma kun esikoisen kanssa tuskailin kun hän ei nukkunuta ja nyt tuntuu tämä tapaus nukkuvan jatkuvasti ... Harmit on monet ... ?:|Meilläkin kuten tuikun tenavlla oli kovasti näppyä naamalla, mutta nyt on iho varsin hyvänä, joten taisi kuitenkin meilläkin olla hormooniperäistä. Nyt tuntuu tuota näppyä tulevan ja menevän.Tässä meidän Miran kuva vastasyntyneenä, sillä en ole koneelle saanut aikaiseksi ladattua tuoreempia kuvia. Miten sitä tuntuu kuin hommat vaan siirtyy tuonne "manana" huomiseen tai hamaan tulevaisuuteen ... Eilen käytiin 2 kk neuvolassa ja hyvin on tytsi kasvanut. Painoa oli jo rapiat 5,6 kg ja pituus pyöriät 60 cm. Tosiaan pienimmät vaatteet on saanut jo siirtää pois. Äkkiä nämä meidän pienet ihmeet kasvavat.

:)Hyvää kesää kaikille ja voimia hippusten äidit!Jo-an ja Mira 8 vk
!http://www.vauva.fi:80/perhe/perheshowimage?id=003c1a26-36cc-11dd-8384-c...!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat