Minkä ikäisenä lapsesi oppi R-kirjaimen?

Vierailija


Poikani on nyt 4-vuotias, eikä osaa vielä.

Kommentit (12)

Vierailija

Puheterapeutti opetti ensin r:n ilman ääntä eli hrrr ja sitten kotiohjeeksi saatiin d:n opettelua (jota ei osannut sanoa vielä ollenkaan). D:n kautta oppi ensin sanomaan drr ja sitten r alkoi tullakin puhtaasti :). Niin kaukana se R kuitenkin oli, ettei puheterapeutinkaan mukaan olisi omin avuin todennäköisesti oppinut koskaan.Ja kaikille R:n kanssa pähkäileville: herkkyyskausi on 5-6-vuotiaana, kouluikäisenä, varsinkaan jos opetus venyy yli ekaluokan, oppiminen on jo hankalampaa, eikä kaikki sitä R:ää enää siinä iässä opi vaikka opetettaisiin.

Vierailija


Poika on kuitenkin hyvin vastahakoinen opettelemaan. Vauhti ja vaaralliset tilanteet kiinnostavat enemmän ;)Kaipa 5-vuotis neuvolassa laittavat sitten jo puheterapiaan, jos ei vielä osaa. On semmoinen kutina, että ei itse R-kirjainta opi.ap

Vierailija

Meidän poika oppi 7-vuotiaana, ekalla luokalla, heti kun alkoi saamaan puheopetusta... täällä kun puheterapiaan niin karseet jonot, ettei ole päässyt pelkän ärrän tähden.

Vierailija

Harjoiteltiin D-kirjaimen kautta. Kuulin puheterapeutilta, että suoraan ei hyödyttäisi " ärrää" hoetuttaa, vaan parempi harjoitella esim. drän-drän, drum-drum- äänteillä..Kohta 3-vuotias kuopus (poika) ei vielä sano r-kirjainta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat