kaksikielisten vanhemmat!

Vierailija

Tuossa oli ketju, jossa kyseltiin mitä 1,5vuotiaat jo osaa sanoa. Miten teillä on tuo kielen kehitys mennyt? Esim.mitä on osattu vuoden iässä, puolentoista vuoden iässä, kahden vuoden iässä? Milloin on alkanut kunnolla puhumaan ja miten on osannut pitää kielet erillään? JOs asutte ulkomailla, kumpi kieli tuli ensin vai tuliko yhtä aikaa?

Meillä sanotaan suomeksi äiti, igi(=isi, sanoo suomeksi,vaikka isi onkin ulkomaalainen.)poppa, amp(=lamppu/lampe), pal(=pallo/ball), mummu,kakka, kuk(=kukka),anna, bi(=bitte),heiss(=kuuma), babba(=bagger). Suomea ymmärtää huomattavasti enemmän kuin saksaa. Osaa näyttää kirjasta kysytteässä eläimiä ja tavaroita, mutta vain suomeksi. Ikää 1-v.

Kommentit (5)

Vierailija

ja englanti on sitten tullut myohemmin. Esikoinen alkoi vasta sanomaan ensimmaisia sanoja enkuksi noin2v. ja kunniolla puhumaan sita reilu 3v. mutta suomi sujui aina ihan hyvin, ja nyt molemmat kielet ok. Meidan 1,5v. on paljon puheenkehityksessa jaljessa sisarustaan, ts. osaa nyt noin parikymmenta sanaa ja ne kaikki suomeksi... Ymmartaa tosin molempia kielia.

Vierailija

, puolitoistavuotiaana oli jo pitkiä sivulauseellisia virkkeitä kummallakin kielellä.Toisella meni pidempään, mutta kaksivuotiaana jo puhua palpatti kuin papupata ja kumpaakin kieltään.

Vierailija

Nyt 1 v. 8 kk ja sanavarasto TODELLA laaja, sivulauseita ja kielileikkejä. Kielinä suomi(mun), ranska(miehen) ja englanti (yhteinen). Lapsi kyllä erikoisen lahjakas, en oo kuullut, että kenelläkään muulla sujuisi näin hyvin :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat