Syysvauvat 2005 17.10.---)

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Sivut

Kommentit (46)

Vierailija

yöllä taas 2 h kuunneltu huutoa ja eilinen päivä ioli kokonaan huutoa 15 jälkeen-... puuh, tämäkin vielä..T:Neiti21+ rinsessa 3vkoa1pvä &Nea 1v6kk+

Vierailija

Sain kaverilta DISFLATYL-tippoja lainaksi (kun joka apteekista loppu) ja hei, meillä on tänään ollu eka huudoton päivä! LUKSUS! Tyttö on vain syöny ja nukkunut päivän :) :)meillä ei ole kyl MITÄÄN rytmiä unissa, vauva siis nukkunut tän päivän liki kokonaan, syömään herää ja killittelee hereillä hetken, kunnes uni vie voiton.Tuplarattaat tuli eilen ( http://www.emmaljunga.co.uk/product.asp?bvid=8&artnr=28619 ), joten nyt pääsee huomenna kärryttelee tyttöjen kanssa , esikoinen tulee huomenna reissusta isukin kanssa :)mulla on painonpudotus hyvässä käynnissä, vielä 13kg tavoitteeseen (ennen raskautta painoon siis, mullahan 30kg tuli..) 7 jäi synnärille ja nyt 10kg lähteny painonvartijoilla 3 vkossa :)

Kohta mul mahtuu jo housut ;)T:Neiti21

Vierailija

Aiemmin valittelin, että ei oo pariin päivään kakkaa tullut...nyt sitä sitten tuli niin paljon, että vaippakaan ei riittänyt ja pöksytkin tuli läpi ::)))

Vierailija

Tänään rupesin sitten ensimmäisen kerran antamaan tuolle pikku ukolle cuplaton tippoja kokeeksi, kun tuntuu että vatsavaivat eivät ota helpottuakseen jalkojen pumppauksella tai muulla. Välillä oikein lorina käy raukan mahassa ja ähisee ja ähisee, josta palkaksi kyllä onneksi tulee välillä oikein kunnon paukku sarja! = )

Meillä kun alkoi perjantain ja lauantain välisenä yönä ilmeisesti tuo " tiheän imun kausi" joka herätti yöllä kahden tunnin välein, on nyt helpottunut niin että viime yönä saatiin kolme tuntia unta kerralla. Toivottavasti jatkuu samanlailla tai voisi tulla kyllä tunti edes lisää uniaikaa...siitä ollaan kyllä tyytyväisiä, että poika kyllä nukahtaa syönnin jälkeen samantien takaisin, ettei jää kukkumaan.

En ole saanut rintaa syötettyä pariin päivään, kun herra saa siinä niin kauheat rintaraivarit joka kerta, että olen katsonut parhaaksi pumpata ja antaa sitten pullosta...en halua raivostuttaa pientä enempään. Onko ollut fiksua? Onko muilla samanlaista kokemusta?

Poika syö ihan hulluja määriä(tai en tiedä onko hulluja määriä, tuntuu vaan että miten noin pieneen mahtuu näin paljon): tänäänkin söi esim.klo10 80ml, klo13 100ml, klo14.30 80ml, klo16 60ml...nyt nukkuu tuossa tyytyväisenä isän kainalossa. Syökö teidän pienet millaisia määriä ja kuinka usein?Anoppi tulossa kylään, joten lähden nyt pullien sulatukseen ja kahvin keittoon!-suzanne ja poika 3½vkoa

Vierailija

Ehkä oliskin syytä mennä jo nukkuun, kun mokailen tässä koneella :)

No kuulumisia joka tapauksessa. Pesueeni nukkuu jo täyttä häkää, sekä isompi että pienempi tyttö sekä mies. Elo vauvan kanssa on alkanut pikkuhiljaa tasapainoittumaan. Meillä heräillään joskus kaheksan tienoilla ja päivät kuluu vaihtelevasti nukkuen ja kukkuen joka toinen päivä. Yöt alkaa sujua jo samalla kaavalla. Vauva nukahtaa viimeistään klo 22.00 ja syö ensimäisen kerran 02.00-03.00, seuraava " ruokailu" on klo viiden ja seitsemän välillä eli hyvin nukutaan ja olo on aamusella ihan pirtee. Paremin jaksan kuin neljä vuotta sitten esikoisen kanssa vaikka sillon sai nukkua päivälläkin. Ehkä se on sitä, et ottaa rennommin kun tää on jo tuttua puuha. Vauveli kovasti jo seurailee ja hymyilee ja mikä helpotus vihdoin suostui ottamaan tutin. Nyt jaksaa valvoskella sitterissä tai lattialla paremmin - ei tarvitse koko ajan kantaa... no silloin kyllä kun vatsaa nipistää.

Pientä stressinpoikasta meillä on viimepäivät ollut ristiäisistä, jotka on reilun viikon kuluttua..MEILLÄ EI OO VAUVALLE NIMEE!!! Ihan kauheeta. Tuntuu nyt että mikään ei enää natsaa. Mieheni kanssa mennään ihan eri linjoilla, aina kun toinen keksii omasta mielestään jonkun hyvän niin johan se heti tyrmätään. Raukka pieni on jo seitsemättä viikkoa nimetön... No kohta on ihan pakko joku vaan päättää...

Nyt uni tulee väkisin joten öitä...

t.2xmyy

Vierailija

En olekkaan pitkään aikaan kirjoitellut. Meillä vauva tulee tiistaina 4vkoa ja kyllä aika on hurahtanut todella nopeasti! Nukkuuko teidän vauvat hyvin omassa sängyssä? Meillä menee hyvin yöunille noin 21-22 ja nukkuu noin 1 asti sitten herää syömään nukkuu rinnalle ja kun laitan takaisin omaan sänkyyn niin pian herää. Ei auta muu kuin ottaa kainaloon nukkumaan. Tuttia vauva ei syö.. Imemisen kanssa välillä ongelmia kun vauva ei tykkää aina ottaa rintaa kunnolla suuhun vaan lussuttaisi pelkkää nänniä. Maitoa kyllä silti tulee niin hyvin niellään, kunhan vain nännini kestää..

Vatsavaivoja pojalla on myös kipristelee ja itkeskelee yleensä iltaisin ja missään asennossa ei oikein ole hyvä olla. Sitten kun tulee kunnon paukut yleensä helpottaa. Jotain maitohappobakteereja voisis kokeilla myös vauvalla, itse syön niitä! Aamupesulle kohta vaavi herää... T.rosa81+" Aku"

Vierailija

Nyt tuli ihan varmasti sun nikkikin oikein :)))Hyviä vinkkejä...kuumemittarista, mä oon muutaman kerran yrittänyt kuumemittarilla kakkaa tulemaan ja meillä se ei myöskään toimi...ehkä hyvä niin? Voihan se olla, että meen vauvan vatsa toimii vaan harvemmin. Me kanssa pumppaaminen todettu hyväksi, ainakin ilmaa pärähtelee reilusti :)Siitä kyljellä makuuttamisesta...mä sain sellasen tiedon neuvolasta, et olisi hyvä " makuuttaa" OIKEALLA kyljellä syötön jälkeen...t.hope-a ja typy

Vierailija

Laitoinpa uuden pinon tälle viikolle...

Innolla odotetaan niitä Tayjanan (taas toi nikki taisi mennä väärin...ensi kerralla lupaan kirjoittaa sen oikein)Meillä on nyt kaksi vikaa yötä mennyt yhdellä syötöllä ;) Ihanaa, näitä öitä lisää...

Meillä masuvaivat hieman helpottaneet, mutta ei kokonaan...ja taas ei meinaa kakkaa tulla :( Viimeksi kakat on tainnut tulla lauantaina aamulla...nyt neiti on pari päivää ängennyt ja ängennyt, mutta ei tule mitään...mikäs tohon auttaisi???Jalkapohjia hierotaan ahkerasti...ja pumpataan jalkoja...mitään muuta vinkkiä?Mutta nyt katsastamaan typy :)t.hope-a

Vierailija

Elikkäs meillä cuplatonit ja reladropsit pahensi masuvaivoja. Tai cuplaton ei varsinaisesti pahentanut masuvaivoja, mutta tyttö alkoi puklailla tosi paljon. Sanoisin jo paremminkin, että oksenteli..Samoja vinkkejä taisi tossa aiemminkin jo tulla, mut kirjoittelen tähän nyt nämä, mitkä MEILLÄ toi avun.*Disflatyl laittoi ilman liikkeelle, josta onkin ollut meillä suuri apu. Tosin sitä ei luultavasti saa mistään päin Suomea ennen joulukuuta ellei jossain apteekissa satu olemaan jäljellä. :(

*Laita vauva sängylle, jalkojen päälle tai jonnekkin mielellään pehmoiselle alustalle ja hiero jalkapohjia ja laula/puhele pikkuiselle. Niitä jalkapohjia ainakin meillä sai hieroskella aika kovaa. Ei nyt tietty kovin kamalasti, mutta ei silleen hipistelemällä. =)

*Masuhieronnalla sai joskus tytön rauhalliseksi, mutta useimmiten ei pitänyt, että masuun kosketaan.

*Vaikka tyttö tiki masuaan niin sain siltikin unen pienelle tulemaan, kun laitoin tytön sänkyyn, tutti suuhun, pienen käsistä kiinni " lujalla" otteella ja lauloin. Aika helposti tällä sai pienen nukkumaan vaikka kipeää masuun tekikin.

*Ja tämä ei monen mielestä varmasti ole hyvä idea, mutta meillä oli iso apu ihan yksinkertaisesti siitä, että otin tytön nukkumaan viereen. Masuvaivoista huolimatta tyttö tunsi olonsa turvallisemmaksi ja nukahti paljon helpommin ja nukkui paremmin.

*Yhdessä välissä olin jo niin väsynyt, että nukutin tytön tissille ja nostin sitten sänkyyn röyhtäyttämättä. Onneksi ei jäänyt " koukkuun" tissille nukahtamiseen.

*Meillä annetaan edelleen yöllä pullosta, koska tissillä menee masuun niin paljon ilmaa, että tyttö on selvästi itkuisempi. Tosin näyttää siltä, että meillä alkaa ilmeisesti mennä tytöllä hermo tissillä kokonaan, että oppi vissiin " liian" hyvälle ja joudun luultavasti siirtymään jossain välissä kokonaan pulloon. :( Yritän tosin kovasti tissitellä, mutta jos ei onnistu niin ei onnistu. Pääasia, että ei ole kipeä ja saa ruokaa.

*Jos imettää niin ei missään nimessä kannata imettää makuultaan. Vähiten ilmaa menee, kun vauva on mahdollisimman pystyasennossa. Menee istumaan risti-istuntaan, ottaa vauvan syliin niin, että pää ja selkä on jalan päällä ja vauvan peppu laskeutuun haarojenväliin, niin että vauva on mahdollisimman kohoasennossa. Kannattaa käyttää tyynyjä apuna. Ihan pystyasennossa vauvaa saa syötettyä niin, että ottaa vauvan syliin masu rintaa vasten. Aika hankala asento, mutta harjoitus tekee mestarin.

Ja tuossa makuultaan syöttämisessä on kuitenkin sellanen juju, että toisella kyljellä on parempi syöttää kuin toisella. En vaan nyt muista kummalla, mutta vauvan masu on sen " mallinen" , että toisella kyljellä ilma pääsee helpommin ulos itsestään. Ja sen kyllä huomasi, kun toisella kyljellä tyttö röyhtäili ihan itsekseen, mutta en nyt muista kummalla. Mutta jos välttämättä haluaa syöttää makuultaan, niin kannattaa seurata tuota juttua.

*Äidin ruokavaliosta pois kaikki, mikä saattaa aiheuttaa masuvaivoja. Todennäköisyys tosin on aika pieni, mutta varmuuden vuoksi kannattaa. Eli maitotuotteet (kannattaa syödä tilalla kalkkia), marinoidut tuotteet, omena, suklaa, limsat, paprika, kaali, herneet, tuore ruisleipä tai kokonaan pois ja yleensäkkin kaikki mikä saattaa itsellekkin aiheuttaa ilmavaivoja, niin jättää pois. Eli ei saa syödä yhtään mitään...no ei vaiten, mutta aika paljosta joutuu luopumaan, mutta eipä tuo niin pitkä aika ole loppujen lopuksi. Ja yksi minkä meillä huomasin olevan aika paha, on savustettu kala.

*Jos pikkuinen itkee ilmaa taikka kakkaa niin kannattaa pumpata jalkoja masun päälle. Ensin saattaa vaikuttaa, ettei se auta, mutta oikeasti se auttaa paljonkin. Meillä ainakin alussa luulin, ettei ole mitään apua, mutta lopulta tyttö lopetti aina heti itkun kun aloin pumpata ja kun vaan jaksaa melko kauan pumpata niin alkaa ilmaa tulla ulos ja luultavasti kakkakin pärähtää jossain välissä.Ajatus ei juokse kunnolla, enkä nyt muista enempää, mutta laitan lisää jos tulee mieleen.

Toivottavasti näistä nyt ees jotain apua ois..Taynaja + tyttö vajaa 2kk

Vierailija

Päätin pinosta nyt kysellä, kun en ole löytänyt neuvolapinoa, onko meillä syyskuisilla edes pystyssä sellaista??Tytön mitat otetiin maanantaina: 54cm 4,135kgMeillä ainoa isompi huoli on tytön vapinan takia. Kysyin siitä maanantaina neuvolatädiltä. Ensin hän oli sitä mieltä että se johtuu vain kylmästä eli vilun väreitä, tyttö kuitenkin tärisi niin kovin että neuvolatäti päätti siirtää neuvolalääkäri aikaa (olisi ollut alunperin 11.11 mutta se siirettiin 1.11).Jäipä lyhyeksi mutta tyttö kutsuu!

Jaksamista kaikille

Vierailija


mutta tulin toivottamaan onnea vauvoistanne!Helmi_ja_Hippu, kiva kuulla, että sullakin on vauva. Jäit mieleen kuumeilupalstalta. Oltiin jossain vaiheessa samoissa pinoissa. Nicsun olen myös bongannut täältä puolelta =) Muistatko nimimerkkiä Ludmila? Mietin, että onko hänelle käynyt hyvin...Vielä kerran ONNEA teille kaikille!Kukka ja Enni 2 kk

Vierailija

Muistan sut myös kuumeilupinoista. Aika monen muunkin olen ollut bongaavinani täältä/odotuspuolelta viimeisten kuukausien aikana. Mukava huomata että ihmisiä onnistaa :) Onnea vaan sinullekin vauvastasi!

Vierailija

Meillä mies palasi äskettäin töihin ja nyt iltaisin vauva ei millään viihdy isänsä sylissä. Vain äiti kelpaa, muuten tulee kamala huuto.Miestä harmittaa ja minäkin ihan mielelläni ottaisin illalla vähän lepoa vauvan hoitamisesta.Mikä neuvoksi? Onhan se ihan luonnollista että vauva leimaantuu minuun kun olemme koko päivän kaksistaan ja imetän jne, mutta olisi se kiva (ja helpottaisi elämää) jos tyttö edes viihtyisi isänsä sylissä.Onko kokemuksia?Niin ja oliko se Neiti21 jolla vauva alkanut itkeskellä? Voimia teille, toivottavasti se menee ohi!Auroora ja tyttö kohta 7 viikkoa

Vierailija

tänne viimeksi viestiä, mutta nyt tulin taas palstailemaan jotta saisin vertaistukea...Rosa81, aivan sama tilanne! Vauvalle ei kelpaa muu kuin rinta rauhoittamaan. En kerta kaikkiaan ymmärrä miksei mun lapsilleni tutti kelpaa, ei kelvannut esikoisellekaan. Mutta toisaalta muistaakseni tämä rintatuttijuttu helpottaa pikkuhiljaa, olisiko ollut siinä kolmen kuukauden iässä. Sitten vanhempana on helpompia nuo yöt kun ei tarvitse nousta tuttia suuhun laittamaan. Olen vielä kahden vaiheilla pitäisikö sitä tuttia tosiaan väkisin opettaa vauvalle. Ajatuksia muilla? Jos vain jaksaisi tämän ensimmäisen imuvaiheen yli...Eikä kakkaa tule, meillä viime kerran viime tiistaina. Ähkii ja puhkii öisin tämä poika kun vatsa ei ole toiminut. Soitinkin neuvolaan kun tämä on ihan uusi tilanne; esikoinen kun kakkasi joka vaippaan melkein ja edelleen toimii hyvin vatsa. Neuvolasta sanottiin että jollei vauva vaikuta kipeältä niin ei tässä vaiheessa muuta tarvi tehdä kuin jumpata ja ehkä yrittää juottaa keitettyä vettä. Aionkin yrittää näitä pehmeitä keinoja, seuraava askel kyllä mallasuute jota ostin apteekista. Se on vaan hieman hankala kun ei tiedä milloin ja miten paljon herra joisi korviketta. Imetän mutta lisäksi menee Nania noin desi, kaksi päivässä ja se tietenkin pienissä erissä...Nyt esikoinen tulee mummin kyydillä puistosa, joten makaroonilaatikkoa lämmittämään!Doris ja pieni herra melkein 5vk

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat