3v. ja hampaan tummentuma?

Vierailija

eli kolautti etuhampaansa ja nyt molemmat hampaat ovat selvästi tummuneet. Tarkottaako tämä nyt välttämättä sitä että hampaat on poistettava?????? Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta?

Miten poisto tapahtuu? kamalaa...:(aika on h-lääkärille kyllä, mutta halusin kysellä kokemuksia.

Kommentit (8)

Vierailija

Hammaslääkärin seurannassa ollaan. Hammas ei vaurioitunut niin paljoa (=mennyt kuolioon), että se olisi pitänyt poistaa. Piti seurata alkoiko hammas kipuilemaan, tai tuliko hampaan viereen ikeneen pieniä rakkuloita. Nämä olisivat kuulemma olleet merkkejä kuoliosta.Tapahtumasta on kulunut nyt reilu vuosi, hammas on vielä paikoillaan eikä hammaslääkärin mukaan todennäköisesti enää aiheuttane ongelmia.

Vierailija

Meillä esikoinen kolautti juuri kolmevuotiaana hampaansa niin, että toinen etuhammas oli selkeästi tummentunut. Hammaslääkeri tarkisti, ettei hampaan alla / ympärillä ollut alue ollut vaurioitunut ja eikä siis tarvinnut poistaa. On kuulemma harvinaisempaa, että tarvitsee poistaa maitohammas. Tummentunut hammas lähti ihan niin kuin muutkin sitten aikanaa, kun pysyviä hampaita alkoi tulla.

Vierailija

Hammaslääkäri kertoi, ettei maitohampaita mielellään poisteta, koska niillä on tärkeä merkitys leuan ja purennnan kehittyessä. Jos poistetaan, niin silloin se tehdään todennäköisesti nukutuksessa pienille lapsille.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat