2-vuotiaan outo särky öisin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Neitimme herää usein yöllä itkemään ja väittää että sattuu. Kun kysymme että mihin, hän näyttää polvitaipeitaan, kyynärpäitään ja viime yönä ensimmäistä kertaa kainaloa tai kylkeään. Hän vääntyilee ja kääntyilee selvästi tuskissaan emmekä pysty häntä auttamaan. Onneksi ne eivät kestä kauaan ja tyttö on hetken päästä taas normaali ja jatkaa uniaan. Vierestä katsottuna voisin kuvitella niiden olevan puutumisoireita mutta huolestuttaa silti niiden usein toistuminen. Mahdollisten kasvukipujen olen ymmärtänyt alkavan vasta siinä 4 vuoden paikkeilla. Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?

Kommentit (3)

Vierailija

no ymmärsit varmaan kuitenkin mitä kirjoitin, varsin selkeästi! =)))

(montakohan kertaa tuo sana tuli huomaamattani tonne ekaan viestiin...)

Vierailija

kylki/kainalokasvukivuista en ole koskaan kuullut. Mutta kasvukivut voivat tosiaan alkaa jo nuoresta, niin meidänkin lapsella alkoivat parivuotiaana. Lääkärissäkin (yksityisellä) häntä käytimme mutta hieman turhaan - lääkäri suositteli villasukkia ja hierontaa. ;-) Ja hierontaa olimme kokeilleet jo aikaisemminkin, se kyllä auttaa.Nyt on ollut rauhaisampia öitä, kun lapsi on jo 4. Jatkaimme kuitenkin d-tippojen antamista 3 tippaa/vrk ympäri vuoden, koska mielestäni tauko d-tipoissa lisäsi särkyjä.

Vierailija

meillä kakkosella alkoi kasvukivut jo vajaan 2 vuoden iässä. selkeitä kausia tulee jolloin jalkoja särkee öisin selkeästi useammin. Useimmiten monena yönä perättäin herää itkemään ja sitten pitää hieroa jalkoja polvestA nilkkaan asti muutamasta minuutista 10 minuuttiin, joskus annan panadolia jos tuntuu että hierominen ei auta. Niin ja jalkoja nostamme hieman ylöspäin kun hieromme niitä.

Ihan selkeitä venymisiä pituudessä havaittu näiden kasvukipukausien jälkeen!

Esikoisella kipuja ei ollut lainkaan, ainakaan vielä, ja neiti täytti juuri 4v!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat