Mieltä nimestä Aida?

Vierailija

Kommentit (14)

Vierailija


Ainahan uusista nimistä tulee juuri tuollainen mielle. Sen kääntää lähimpään tuntemaansa sanaan. Ajatelkaapa mitä tahansa nimeä " uusin korvin" , kuin ette olisi ennen kuulleet.

esim.Tiina=viina

Nella=hella

Saana=saatana

Ville=dille

Juuso=juusto

Jani=kani

Anna=pannaja niin edelleen...kun nimi yleistyy, ei enää ajattele näitä merkityksiä, vaan nimen kuulee nimenä.Ja Aidahan on hyvin kaunis nimi, eikä " aita" mikään paha väännös ole!Vierailija

tuokin kyllä valitettavasti taitaa olla yleistymässä. Minullekin tulee Aidasta tuo ooppera mieleen, mutta ei ole huono mielleyhtymä. MInun mielestä suomalaisella lapsella tuo pitää lausua nimenomaan aida, kuten kirjoitetaan. Typerän kuulosta lausua jotenkin ulkomaalaisittain, jos ei ole sitten muun kielinen.Mietin vielä tuota taivutusmuotoa Aida-Aidalle, mennään aidalle... no ehkä se ei kuulostaisi sitten hassulta, jos siihen olisi jo jonkun nimenä tottunut.

Vierailija

Minä pidän nimestä Aida, koska se tulee lempioopperastani, Giuseppe Verdin samannimisestä teoksesta, joka sävellettiin Suezin kanavan avajaisia varten 1871. Oopperassa Aida on etiopialainen orja, joka on otettu Egyptin hoviin sotavangiksi. Aida elää epätoivoisen ja elämää suuremman rakkauden egyptiläisen sotapäällikön Radamesin kanssa. Tuhoon tuomittu rakkaus ei kuitenkaan riitä vaan rakastavaiset joutuvat jatkamaan yhteistä matkaansa tuonpuoleisessa. Aida osoittaa rakkautensa ja urheutensa luopuessaan omasta elämästään, kun ei voi elää rakastamansa miehen kanssa.Nimenä Aida on Suomessa vähän hassu, koska on paljon suomalaisia, jotka eivät osaa tai viitsi lausua pehmeää d:tä oikein jolloin Aidasta tulee Aita. Samoin en tiedä kuinka moni tajuaa lausua nimen " aiida" , niinkuin se oikein sanotaan. Ranskaksi se kirjoitetaan Aïda, jolloin kaikki osaavat sanoa sen oikein. Mutta suomenkielessä valitettavan moni sanoo Aidan (siis oikeasti " aiidan" ) väärin.Jos tuosta ei välitä, Aida on minusta kaunis ja kansainvälinen nimi. Siskolle sopisi Norma (toinen oopperanimi!) :-)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat