Arvostatko ihmistä hänen ammattinsa perusteella?

Vierailija

Viittaan keskusteluun jossa joku sanoi, ettei arvosta kotiäitejä. Tuli mieleen kaverini, joka arvostaa ennen kaikkea ihmisessä sitä miten paljon tienaa ja jos on edes puoli julkkis niin kertoo silmät kiiluen miten oli samoissa bileissä sellaisen tyypin kanssa.Entäs sinä? Nouseeko arvostus jos palkka on kovempi? Entä jos koulutus on korkeampi? Entä jos lapsiluku on korkeampi? Muuta?

Kommentit (8)

Vierailija

Kiitos 7 kun muistutit. Putkimies on erinomainen esimerkki ihmisestä, jota arvostan hänen työnsä perusteella. Työ on aika likaista ja ehkä välillä vähän epämiellyttävääkin, mutta kyllä arvostan kun saan avun putkimieheltä! Jos vettä ei kertakaikkiaan tule kotiin, tai tulee liikaakin (esim. putkivuoto), ilman putkimiestä en pärjäisi. Ja sitäpaitsi, vaikka yleinen asenne tuntuu olevan ettei heitä arvosteta, perinteinen duunari ym. mutta koska heitä oikeasti tarvitaan, he voivat laittaa palvelujensa hinnat aika ylöskin. Ja se on minusta ihan oikein!

Vierailija

- sairaanhoitajia, lääkäreitä, poliiseja ja palomiehiä, koska ilman heitä yhteiskuntamme olisi aivan kaoottinen ja turvaton paikka asua. Ja me kaikki tarvitsemme heidän palvelujaan jossain elämämme vaiheessa. He eivät saa (no ehkä lääkäreitä lukuunottamatta) todellakaan tarpeeksi palkkaa siihen nähden, kuinka paljon heitä arvostan.- kotiäitejä JA -isiä, sekä ihmisiä jotka hoitavat toisten lapsia kotioloissa (mummot, tädit, ym.) Uskon siihen, että jos lapsi saa olla kotona pitkään, se vaikuttaa positiivisesti hänen loppuelämäänsä. Perustan käsitykseni siihen, että olen ollut päiväkodissa töissä ja lapsista näki jo siinä 2-3 vuotiaana, siis heidän käytöksestään pystyi arvaamaan ketkä ovat tulleet päiväkotiin 6kk ikäisenä, ketkä lähemmäs 2v. ikäisinä tai sitä vanhempina. Aikaisin tarhaan tulleet olivat selvästi levottomampia, heidän oli vaikea (mahdoton) keskittyä ym.

En arvosta ihmisiä, jotka saavat paljon palkkaa olematta kovin vastuullisessa työssä. esim. poliitikot saavat paljon palkkaa ja mitä he päättävät on tietysti tärkeää, mutta minulle ei ole välittynyt sellainen kuva, että jos joku meneekin pieleen, he ottaisivat ja kantaisivat vastuunsa.Mutta ylipäänsä arvostan ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet tekemään työnsä hyvin, oli se sitten mikä työ tahansa. Ja näistä monet tekevät sen vielä käsittämättömän pienellä palkalla. Monessa ammatissa on opiskeltava pitkään, mutta en pidä pitkää ja/tai akateemista koulutusta mitenkään erityisen tärkeänä. Monet eniten arvostamistani ihmisistä eivät ole ylioppilaitakaan. Elämä opettaa yllättävän tärkeitä asioita.Suurperheitten äidit ja isät saavat vielä erityiskehut. Minusta on ihanaa, että jotkut vielä tänä päivänä hankkivat suurperheen! Se oli minullakin haaveissa, vaan elämä menikin minun osaltani toisin.Vierailija


Miksi ihmeessä ammatin pitäisi tuoda ihmiselle automaattisesti arvostusta?Ei " hieno" ammatti ihmisestä kusipäisyyttä poista. Tai sitä vastoin " huono" ammatti tee ihmisestä jalomielistä.Ammatilla ei väliä. Ihmisen teot ja elämänkoulussa kerätty viisaus saavat minun arvostukseni.

Vierailija

" Sen sijaan en arvosta ihmisiä jotka ovat siinä missä ovat siksi että eivät ole missään vaiheessa viitsineet tehdä mitään. "Millä perusteilla määrittelet kuka on viitsimättömyytensä vuoksi vain jossakin ammatissa? Onko kassantäti sellainen? Entä siivooja, putkimies, maalari? Ajatteletko, että duunarit ovat juuri tällaisia viitsimättömiä ihmisiä vai käsitinkö väärin?

Vierailija

arvostan ihmisiä joilla on päämääriä ja tavoitteita, ja jotka tekevät sitkeästi työtä saavuttaakseen sen.Tavoite voi olla ammatti ja ura, tavoite voi olla että saa olla mahdollisimman kauan lasten kanssa kotona, tavoite voi olla elää mahdollisimman luomua elämää, auttaa ihmisiä, kehittyä ihmisenä tmsSen sijaan en arvosta ihmisiä jotka ovat siinä missä ovat siksi että eivät ole missään vaiheessa viitsineet tehdä mitään.

Vierailija

Kotiäitejäkin arvostan, varsinkin silloin kun he ovat korkeasti koulutettuja ja jättävät hyvän työpaikkansa ja hyvät tulonsa viettääkseen tärkeät vuodet lapsiensa kanssa. Se on priorisointia se.

Vierailija

Arvostan paljonkin sellaista joka on hankkinut hyvän ammatin, tekee kovasti töitä ja tienaa paljon.Arvostan myös kotiäitejä jotka hoitavat lapsensahyvin ja kasvattavat heistä kohteliaita, fiksuha ja yritteliäitä ihmisiä.Arvostan myös sellaisia ihmisiä jotka omasta halustaan jättävät oravanpyörät ja elävät mahdollisimman luomua elämää eivätkä marise sitten kun ei ole taivaskanavia.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat