nukkumaanmenoaika

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mihinkä aikaan teillä mennään nukkumaan?Kuinka pitkät yöunet ekaluokkalainen tarvitsee?Meillä kuolu alkaa 8.35 ja koulumatka on vain noin 250m,ylös noustaan 7.50.Olen laittanut kymmeneltä sänkyyn,useimmiten nukahtaa aika äkkiä mutta väliin höpöttää pikkusiskonsa kanssa,nukkuvat kerrossängyssä.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

nukkumaan aina ennen 21.00.

Keskimmäinen poika5v menee nukkumaan aina klo:19.30-20.00 ei edes pysy pitämällä hereillä myöhempään.

Vanhin tyttö 6v menee klo:20.00-21.00 ja nuorin 3v menee klo:21.00 viimeistään.

Poika herää yleensä klo:6.00-6.30 tyttö6v herää klo:6.30 tai herätetään viimeistään klo:6.45 että ehtii rauhassa hoitaa aamutoimet ennen esikouluun lähtöä,taxi tulee aina 8.15 aamulla.

Nuorin tyttö 3v saattaa nousta klo:7.00-8.00.

Joskus tosin nuorin on pakko herättää jos unta riittää yli 8.00 koska pitää klo:9.00 olla töissä.

Vierailija

Ekaluokkailainen menee klo 19.00 ja 11 ja 10 v klo: 20.00. Kyllä se 11-12h pitää ekaluokkailaisen saada nukkua. Nukahtamis aika pitää ottaa siinä huomioon. Meillä mennään kahdeksaan lähes joka aamu, herätään 06.30. Johtuen siitä kun toiminta on niin hidasta aamulla. Mannerheimin lastensuojeluliiton kampanja tänä vuonna on juuri riittävät yöunet!!

Vierailija

Meillä 5- ja kohta 9 -vuotias, menevät nukkumaan yhdeksän aikoihin. Iltatoimet aloitetaan 20 - 20.30 aikaan ja molemmat ovat sängyssä 21.00 - 21.30 viimeistään. Isompi nukahtaa melkein heti, mutta nuorempi taistelee vastaan, viettäähän hän vielä päiväunet tai lepohetken päiväkodissa.

Aamulla lasten herätys vaihtelee 7 - 7.30, viikonloput nukutaan kahdeksaan.

Vierailija

menee arkisin nukkumaan n. klo 20-20.15. Herätys on aamulla minun työvuoroistani riippuen joko seitsemältä tai puoli kahdeksalta. Päivänokosia hän ei ole ottanut enää moneen vuoteen eli tuo uni riittänee hänelle. Silloin tällöin, ehkä pari kertaa kuukaudessa väsymys vie voiton jo puoli kahdeksan aikoihin.

Vierailija

menevät pääsääntöisesti nukkumaan klo 20-20.30 ja nukahtavat heti. Ja molemmat pitää herättää 6.45, että ehtivät kouluun, joka alkaa klo 8. Varsinki isompi on ihan mahdoton jos ei saa tarpeeksi unta :) Viikonloppuisin nukkuvat joskus pitempään, mutta nukkumaanmeno on suht koht samaan aikaan.

Vierailija

Meillä ekaluokkalainen rupeaa nukkumaan klo 21 - 22. Tavoitteena mulla olis tuo klo 21, mutta välillä poikaa ei tahdo millään saada nukkumaan, vaan saa patistella ja patistella. Toisaalta olen huomannut, että jos poika rupeaa aikaisemmin nukkumaan niin herää myös aikaisemmin. Jos rupeaa vähän myöhemmin, niin nukkuu lähemmäs kahdeksaa. Koulu alkaa joka aamu klo 9.

Vierailija

laitetaan sänkyyn klo 20.00, eskarilainen nukahtaa yleensä heti, ekaluokkalainen ysiin mennessä. Herätys molemmilla 07.00.Ekaluokkalainen meillä ainakin muuttuu erittäin äkäiseksi jos jostain syystä unet jäävät parina yönä alle kymmenen tunnin. Eskarilainen ottaa sitten päivänokosia jos yöunet jää lyhyiksi...

Vierailija

eli 2v, viidesluokkalainen ja seiskaluokkalainen menevät nukkumaan yhdeksältä. Seiskaluokkalainen saattaa katsoa sängyssään telkkaa kymmeneen jos tulee sopivaa ohjelmaa. Seiskaluokkalainen herää aamuisin seitsemältä, jolloin herätellään myös 2v jos ei ole aiemmin herännyt. Viidesluokkalainen herää 7 tai 8:lta. Viikonloppuisin isommat lapset saattavat valvoa kymmeneen, harvemmin myöhempään, ja heräilevät useimmiten 8-9. Nämä ajat tuntuvat meillä ihan sopivilta.

Vierailija

Meillä mennään sänkyyn 20.30 ja yleensä koululaiset nousevat aamusta 6.50. Muut 7.15 kerhopäivinä. Jos ei tarvii herätellä, niin nuoremmat nukkuvat sinne yhdeksään saakka ihan kevyesti. Eli unen tarve selkeesti isompi. (4 ja 2 vee) Nämä vielä kyllä nukkuvat päikkäreitäkin. 4 vuotias ei niin säännöllisesti, mutta sillon tällön etenkin kerho päivän jälkeen menee vielä päikkäreille. Nuorempi nukkuu jopa 4 tunnin päikkärit melko säännöllisesti.

Vierailija

ihan aamusta, yleensä kuitenkin ollan sängyssä viimeistään 21.00 ja aamun kouluunmenosta riippuu, että saako vielä lukea akkaria. Jos on kymmenen aamu niin sitten saa, mutta jos menee aamulla kahdeksaan, niin sitten on laitettava pää tyynyyn heti.Aamulla heräillään nukkumaanmenoajasta riippumatta 6.30 ja 7.30 välillä. jopa kymmenen aamuina.

Vierailija

nukkumaan 19:00 ( eskarilainen tosin vasta 4v9kk ) ja heraavat sitten 07:00-08:00 itestaan ( klouluun 09:00 ja kotiin 15:30 ). Mun mielestani olisi hyva laittaa lapsi nukkumaan siihen aikaan illasta etta lapsi heraa itse aamulla ja aikaa jaa aamullakin rauhassa herailla, aamupalailla ja jutustella jne jne saavatpahan siten juuri niin paljon unta kuin tarvitsevat ( muistakaa kuitenkin jos kokeilette etta uuden rytmin toimimiseen menee helpostikkin se viikko pari:).

Vai onko niin etta lapset ylhaalla myohaan etta vanhemmat saavat nukkua pidempaan aamulla? Mielestani okay jos lapsi heraa mihinkaan aikaan klo: 06:00 jalkeen.

Vierailija

Heräävät joka aamu 6.45-7 (viikonloppuisin joskus 7.30) ja menevät kaikki nukkumaan klo 19, yleensä siis klo 19 on jo pää tyynyssä ja sadut luettuna. Kaikki nukahtavat yleensä heti eli tuntuu että myös ekaluokkalainen tarvitsee n. 12 tunnin yöunet.

Vierailija

Meillä ekaluokkalainen menee sänkyyn vähän kahdeksan jälkeen ja nukahtaa n. puolessa tunnissa. Aamulla herää 6.30-7.00 ihan herättämättä eli unta kertyy n. 10 tuntia. Saisihan tuo pitempäänkin nukkua, mutta kun itsestään herää samaan aikaan viikonloppuisinkin, niin minkäs teet. Meidän 4v. ei nuku paljonkaan pidempään (eikä missään tapauksessa nukahda ennen kahdeksaa) ja hän on kyllä selvästi väsynyt usein :-(Meillä ei muuten toimi ollenkaan se, että joustettais nukkumaanmenoajasta silloin, kun aamulla ei ole kiire: lapset herää kuitenkin ennen seitsemää, ja unet jää siis vajaaksi. Siksi me käsketään pojat petiin samaan aikaan viikonloppuisinkin... ja saahan siinä itselleenkin " vapaata" lauantai-iltana kun mukulat nukkuu jo 20.30.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat