Myyntihinta/velaton hinta

Vierailija

Joskus asunnon myyntilmoituksissa myyntihinta on reilustikin pienempi kuin velaton hinta. Koskee myös uusia asuntoja. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Se yhtiölainan on LAINAA. Se, että kumpaa on edullisempaa maksaa on ihan tapauskohtaista.Jos te myytte asunnon, jossa on paljon yhtiölainaa jäljellä, niin ettehän te itsellenne siitä saa koko asunnon arvoa! Jos asunnon arvo on 200 000 ja siitä on yhtiövelkaa jäljellä 50 000, niin tehän saatte silloin vain 150 000 euroa, jos myytte sen. Jos taas olisitte maksaneet koko yhtiövelan pois, niin saisitte koko 200 000 itsellenne ja riippuen pankkilainan korkoprosentista ja korkojen verovähennysoikeudesta olisi tilanne teille joko hyvä tai huono.Joka tapauksessa se VELATON hinta on se, mikä teidän joka tapauksessa joskus pitää asunnosta maksaa, jotta se olisi teidän OMA. Niin kauan kuin asunnossa on yhtiövelkaa, ette saa sitä myydessänne koko asunnon arvoa itsellenne.On eri asia ja tapauskohtaista, onko parempi olla velkaa vain pankille vai sekä pankille että asunto-osakeyhtiölle.

Vierailija

Ihan sama miten laina ajatellaan... Jos otat vain myyntihintaan lainan, niin sitten maksat hoitovastikkeen ja lainalyhennysten rinnalla vielä yhtiölainaa tai sitten otat isomman henk.koht. lainan ja maksat yhtiölainan kerralla pois ja sitten jää vaan hoitovastike ja isompi lainalyhennys.Ei kannata ajatella, ettei sitä yhtiölainaa muka lasketa lainaksi. Sitä maksetaan siinä kuin muitakin lainoja!Kannattaa muuten ostettaessa selvittää, millaisin ehdoin yhtiölaina on. Siinä saattaa olla isompi korko kuin uusissa asuntolainoissa ja siitä ei saa verovähennyksiä.Kuten aiemmin kirjoitin: Vertailukelpoinen hinta on vain ja ainoastaan se velaton hinta.

Vierailija

Ja tyhmintähän on olla maksaa sitä taloyhtiön velkaa, kun siitä ei saa edes tehdä korkovähennystä omassa ansiotuloverotuksessa, toisin kuin pankista otettusta lainasta. Maksaa siis turhaan korkeampaa ansiotuloveroa. Hui, kuinka huonoa verosuunnittelua, toteaa verolakimies. No, valtio rakastaa iloista veronmaksajaa ;)

Vierailija

Myyntihinta on asunnon myyjän hintapyyntö. Velaton hinta sisältää myyntihinnan lisäksi huoneiston osuuden taloyhtiön velasta. Osuus siirtyy asunnon mukana ostajan maksettavaksi.Taloyhtiön velka syntyy talon rakentamiskustannuksista. Se voi syntyä myös siitä, että yhtiössä tehdään patteri-, katto- tai parvekeremontti. Yleensä yhtiölaina jaetaan osakkaiden maksettavaksi neliöiden suhteessa: mitä suurempi asunto, sitä suurempi osuus velasta.Asunnon velkaosuutta maksetaan pois tavallisesti kuukausittain, samalla kun maksetaan yhtiövastiketta. Kuukausittain maksettavan velkaosuuden eli rahoitusvastikkeen suuruus lukee isännöitsijäntodistuksessa.Vierailija

Eli oletetaan että otat pankista lainaa 120 000 euroa ja sen korko + lyhennys on 600 euroa kuussa. Sitten on yhtiölainaa, jonka lyhennys ja korko on 200 euroa kuussa. Yhteensä menee 800 euroa lainanhoitokuluihin kuussa. Ja sen päälle muut asumiskulut, vastikkeet, vedet ja sähköt.Ihan yhtä lailla se yhtiölaina on sun henkilökohtaista lainaa, sun pitää sitä maksaa. Joka kuussa.

Vierailija

Nyt alkoi kiinnostamaan. Musta on kyllä huolestuttavaa, jos aikuiset ihmiset on näin pihalla raha-asioista! Ottakaa selvää ja käyttäkää aivoja. Teitähän huijataan, jos ette ymmärrä ja noin suurissa summissa, voi tyhmyys kyllä jälkikäteen ketuttaa.

Vierailija

asunnon velaton hinta 200000 euroa

asunnon myyntihinta 150000 euroa

asuntoon kohdistuvaa yhtiövelkaa 50000 euroaasunnon vakuusarvo (jos käytetään vaikka tuota 15%:a, usein pankeilla suurempikin) 170000 euroa

siitä kun vähennetään tuo yhtiövelka 50000 euroa.

on maksimimäärä mitä pankista voi saada lainaa antamalla ainoastaan asunnon vakuudeksi 120000 euroa.

Vierailija

Lainaa voi ja kannattaa maksella satunnaisesti myös isompina erinä kuin se sovittu kuukausierä. Eli jos jossakin kuussa jää yhtään ylimääräistä, niin kannattaa maksella sillä lainaa pois. Näin meillä on tehty ja laina onkin huvennut ihan mukavasti. Kannattaa sopia pankin kanssa, miten tämä käytännössä tapahtuu. Meillä se onnistuu kätevästi nettipankissa.

Vierailija

Eli jos asunnon vh on 200.000 ja mh 100.000 euroa ja pankki vaatii käsirahaa 15 %, tarvitaan sitä käsirahaa 15 % tosta 200.000 eurosta vaikka pankista ei otettaisikaan lainaa kuin sitä mh:ta varten, eli käsirahaa tarvitaankin 30.000 euroa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat