Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kaverilla on samanikäinen tyttö kuin minulla poika. 4-v siis kumpikin. Poikani on tyttöä 8cm pitempi, poika käyttää 28 koon kenkiä. Kaverini päivittelee aina, kuinka pieni jalka pojallani on, sillä hänen tyttönsä käyttää koon 29-30 kenkiä. Kummasti vaan kenkiä kaverin tytölle pukiessa varpaat jäävät kauaksi kengän kärjestä ja lenkkaritkin tippuvat häneltä aina jopa juostessa jaloista, vaikka ovatkin hyvin kiinni.Mietin, mikä itu on ostaa lapselle hirveän isot kengät? Kaveri on aina tehnyt niin, jo lapsen ollessa pienempi.

Kommentit (15)

Otan mitat lasten jaloista säännöllisin väliajoin ja ostan kengät lähes aina sovittamatta (ts. sovitetaan vasta kotona). Tarkemman tuloksen näin saa, kuin päältä arvioimalla.

Lastensuojelun Keskusliiton julkaisemassa erikoisaikakauslehdessä, eli Lasten Maailmassa oli keväällä(?) juttu tuosta juurikin, miten uudet kengät pitäisi ostaa, ja siinä asiantuntija sanoi että tuo 17 mm on nopeasti kasvavalle jalalle sopiva vara uusia ostettaessa. Ja lapsen jalka kasvaa eniten (sinä aikana kun kenkiä käytetään) nimenomaan 1-6 vuotiaana.Ja hyväksi mainittiin tuo että jos pohjallinen irtoaa niin mitata siitä päältä. Tai sitten tehdä se pahvikuva ja sovittaa sitä kenkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli kaverisi ei halua ostaa koko ajan uusia kenkiä. Haluaa säästää. Kasvunvaraa siis reilusti.Toinen syy voi olla se, että kenkiä on vaikea ostaa. Mun on tosi vaikea tuntea missä lapsen jalka on. Mies osaa meillä ostaa sopivammat kengät. Minä voin hyvin osaa liian pienet tai isot.

mutta sopivat ne ovat. Hirveän suurelle osalle lapsista ostettaisiin kuulemma aivan liian pienet kengät, jos ei ohjeita antaisi, ainakin kenkäkaupan myyjä-kaverini mukaan. Meilläkin käy yksi lapseni kaveri, jolla on joku kolme numeroa pienemmät kengät kuin lapsellani. Kummallista vain, että oman lapseni kengät ovat hänelle sopivan kokoiset, kun joskus on joutunut niitä lainaamaan.

ja totesin taas että vaikeaa on! En ihan luota lapsen sanaan siitä, puristavatko kengät tai ottavatko varpaat kiinni, ja kenkien kärjet ovat yleensä niin jäykkiä, että kokeilukin vaikeaa. Mielummin liian isot kuin pienet!

olen kyllä käyttänyt apuna pahvimallia ja kaupan kokomittaa, mutta lastenkin kenkiä on tosi eri mallisia (huomattavan kapeita pojillekin!), ja joskus sillä on ollut varvas hinkkautuneen oloinen vaikka on mallien mukaan ollut tarpeeksi iso kenkä.

Lainaus:

ja totesin taas että vaikeaa on! En ihan luota lapsen sanaan siitä, puristavatko kengät tai ottavatko varpaat kiinni, ja kenkien kärjet ovat yleensä niin jäykkiä, että kokeilukin vaikeaa. Mielummin liian isot kuin pienet!
Lapsi seisomaan pahvin päälle ja piirrät jalan ääriviivat. Kaupassa kokeilet mallia kenkiin ja otat ne, joissa 1 cm varaa (1,5 cm on talvikenkiä varten, kun pitää jättää villasukkavara).

eli aika paljon.

paras tapa sovittaa kenkä on irrottaa pohjallinen, lapsi päälle seisomaan ja näin sovittaen tilaa pitäisi olla se 17mm.

ei siis istuma-asennossa tai niin, että tungetaan sormet kantapään kohdalta ja kokeillaan siten onko tarpeeksi tilaa.

suurin osa suomalaisista lapsista kävelee liian PIENISSÄ kengissä!oletko ap varma, että sinun lapsellasi on sopivat kengät?

Kaksivuotiaan kengissä, esim. kokoa 23, tuo 17 mm on suhteellisesti todella paljon. Kengän pohjakaan ei taivu oikeasta paikasta (eli päkiästä), kun lapsen varpaat ovat kengissä siinä missä päkiän pitäisi olla.

Varsinkin tyttölapsilla, kun sitten on ilmeisesti hienoa sanoa että meidän tytöllä on niin pieni jalka että...Ja käyntivaran lisäksihän kengissä saa olla vähän kasvuvaraa. Ja jos kengät ovat sopivat niin ne eivät ole sopivat - eli siis täytyy olla sitä liikkumavaraa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat