Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä huomasi 9v perjantai iltana vessassa matoja paperissa, kun pyyhki. Eilen sitten syötiin koko perhe lääkkeet ja tänään olen vaihtanut kaikille lakanat, (siis lakanat, peitot, tyynyt ja päiväpeitot sekä unilelut on pesussa, patjat olen imuroinut ja pyyhkinyt sängyt muuten) ja tehnyt perussiivouksen = imuroinut lattiat, pyyhkinyt pinnat ja ovet sekä ovenkahvat, siivonnut vessat ja lasten huoneista vein matot ulos ja pyyhin kaikki lattiat kostealla.Pitäisikö mun vielä tehdä jotain??? Onko lelujen pesu tarpeen?Entä jos tänään illalla näkyy vielä eläviä matoja, onko kuuri silloin mennyt hukkaan?

Kommentit (8)

kohtuus siivoamisessa. Luin jostain että kaikista tärkein olisi huolehtia käsien puhtaudesta. Siivoamisessa riittää pelkkä perussiivous. Ei tarvi alkaa pakastamaan leluja.Meilläkin on ollut useampi kihomatokuuri ja pelkkä perussiivous riittänyt nuo mitä oletkin jo tehnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sinun vain pitää jaksaa..Piirustusvihkot ja kynät on niin helppo nakata muovipussiin ja pakasteeseen, siellä antaa olla vuorokauden niin varmasti lähtee! Niistä ne nimenomaa tarttuu, lapsi piirtelee ja ajatuksissaan raapii kutisevaa takamustaan ja jatkaa piirtämistä, kohta kynä käykin suussa ja hopsan, sinne meni!

Meille tuli joskus vintillä lojuneista kamoista kirppuja kun tein pientä inventaariota. Niitä oli aika helvetillistä hävittää. Kaikki irtaimisto, minkä vain sain ahdettua pesukoneeseen tuli pestyä, sauna höyrysi täysillä kolme päivää ja sitä rataa. Oli kivaa.

tein just samanlaisen siivouksen kuin sinä ja kyllä meillä riitti. Meillä kans aloitettiin Pyrvin kuuri sillon pe aamupäivällä. Lauantaina oli vielä matoja mut vähemmän, sunnuntaina vielä muutama kiemurteli pepussa mut maanantaina ei sit enää mitään. Toinen kierros Pyrviniä on sit tärkee ottaa ohjeen mukaan. Meillä muut ( 2 aik.) ei otettu lääkekuuria, ei apteekkarin mukaan ole tarpeellista jos pesee kädet hyvin eikä pureskele kynsiä, eikä meille aikuisille tullutkaan matoja.

En millään jaksaisi alkaa leluja pesemään, jos se ei oikeasti ole tarpeen. Netin ohjeissa on, että vuodevaatteiden ja unilelujen pesun lisäksi normaali viikkosiivous riittää. Mielessä kuitenkin kummittelee, että riittääkö.. mut jos pesen lelut, niin pitäisi pestä samalla lasten kynät, piirrustusvihkot, ym ym.. mahdotonta!

Ensinnäkin Desinfiointiaine käsille!! -pumppupullo vessaan ja sitä AINA käsiin ennen ruokailua, wc käynnin yhteydessä jne.-laittaisin kaikki pehmolelut jätesäkkiin ja jos ei pakastimeen niin varastoon 2kk

-desinfioliuokseen muoviset lelut (jos ei pakastimeen)Ottakaa nyt huomioon että ne tahmeat munat säilyvät useita viikkoja "elävinä" kaikilla pinnoilla..lattioilla, verhoissa, leluissa yms.. kaikissa paikoissa mihin vain on voinut koskettaa käsi!Ottaisin ihan kaiken mahdollisen, vaikka sanotaan, että perus siivous riittää niin kummasti on perheitä joissa nämä madot esiintyvät tasaisen väliajoin 2-6kk välein sitkeästi pitkän aikaa.. ja missä on silloin vika, jostain ne munat vain kantautuvat aina uudelleen niiden ihmisten elimistöön. Eli siivous joka nurkkaa ja lelua myöten, ne lelut!! ja ne sängyt!T.apteekin täti ..joka tuskailee niiden ihmisten kanssa kun joutuvat yhtenään hakemaan Pyrviniä ja luulevat ettei se vain tehoa niihin, lääkärit sanovat että tutkittu on että lääke kyllä tehoaa, jossain muualla on se vika!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat